Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Německý komik Dieter Hallervorden v sedmi hlavních rolích bláznivé černé komedie o nečekaném dědictví.

Nenáviděný strýc Friedrich Böllemann, majitel německého bankovního impéria s odhadovaným majetkem přes 30 milionů marek, konečně zaklepal bačkorami. Ten starý držgrešle svolal prostřednictvím advokáta Prätoriuse své přešťastné pozůstalé, aby jim z videonahrávky naposled pořádně hnul žlučí – podle poslední vůle dostanou všichni přítomní dědicové z majetku starého bankéře stejně – nic. Celý majetek se odkazuje synovci ze třetího kolena Dieteru Dödelovi. Tenhle prosťáček, co dluží už půl roku za nájem a v hospodě pije na futra, nemá o strýčkově rozhodnutí ani ponětí. Dokud on bude žít, ostatní příbuzní neuvidí ani fenik… (dopitak)

(více)

Recenze (10)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně bláznivá komedie s excelentním Dieterem v sedmi rolích. Protože jsem mírně nedovtipný, hned od začátku jsem tuhle fintu nepoznal, teprve až když se objevil převlečený za jedinou ženu v příbuzenstvu, dominantní Florentine. Výrobný slovenský dabing (Stanislav Dančiak, Eduard Pintas, Eva Večerová, František Kovár, Igor Čilík, Ivan Krivosudský, Vladimír Kostovič, Paľo Topoľský, Jozef Skovaj a jiný. Slovenská filmová tvorba, nositelka Riadu práce, Bratislava Koliba 1987). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dieter Hallervoden je dobrý magor a sype ze sebe komické ksichty, jak to jen jde. Přitom si troufne na několik rolí současně a všechny je dokáže od sebe odlišit, a ještě to celé velice schopně režíruje. To ho předurčilo, že se dokázal prosadit. Tohle je sice taková milá slátaninka s velmi naivním scénářem, ale kdo má rád groteskní humor, určitě si přijde na své. Hallervoden je relativně neokoukaný. 60% ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Didi v těch letech byl hodně dobrý. Já neznám lepšího německého baviče, -vysloveně komedianta. Známější je u nás Thomas Gottschalk, ale on je jiný typ. Tenhle film patří mezi jeho slabší. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Stara klasika, ktora ma kedysi bavila sledovat, ale po dlhom case, ked som dostal prilezitost znova pozriet tento film je bohuzial v pravom slova zmysle sklamanie. Nejako ma to po komedialnej stranke moc nebavilo, aj ked obcas to bolo v par scenach smiesne, ale zvysok bol taky nemastny neslany. ()

cure 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru veľmi nedocenená komédia so zaujmavým námetom a tiež spracovaným, keď sedem príbuzných tu hraje jeden herec Dieter Hallervoden a to perfektne (kam sa hrabe Eddie Murphy). A aby mu nebolo málo tak si to aj celé zrežíruje. Jeho štýl humoru môže pripadať niekomu prvoplánový a trapný, pre mňa je to ale veľmi zábavný komik, pre ktorého je humor celoživotným krédom. Za pozornosť určite ešte stojí film Didi na plný plyn a tiež všetky jeho šou. V tomto prípade ide o komédiu porovnateľnú s najlepšími talianskymi skvostami vo svojom obore. ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Pred mnohými rokmi, keď som videl tento film,m tak som sa veľmi na ňom pobavil a ešte dlho som sa na ňom smial. Ale aj tu platí, že s pribúdajúcimi rokmi niektoré gagy už nám nie sú také smiešne ako v mladosti. ()

wray 

všechny recenze uživatele

Didi - to s tym kamionom som videl, vydedecov akosi nie. Ale - viem ze vsetci spoluziaci na zakladke vtedy vraveli ze to bol perfektny film. Dostal som sa k nemu az o 25 rokov a - cas sa poznacil aj na tejto komedii ale - ak to nebolo az take zle dnes, urcite to bolo vyborny film v 90tych rokoch. Didi hra v tomto filme viacero postav a - ide mu to. Ma to dej, je to zaujimave, vtipne - no proste - da sa to pozriet aj po tych 25 rokoch... Tazko porovnavat so sucasnou produkciou ale pre starsie rocniky a milovnikov nostalgie - doporucujem. ()

Drslw 

všechny recenze uživatele

Pomerne svieža groteska. Zaokrúhlené nahor z nostalgie a kvôli skvelému slovenskému dabingu, kumštu zrejme navždy stratenému... ()

Reklama

Reklama