Reklama

Reklama

Hardcastle a McCormick

(seriál)
  • USA Hardcastle and McCormick
USA, (1983–1986), 67 h (Minutáž: 60 min)

Hrají:

Brian Keith, Daniel Hugh Kelly, Mary Jackson, John Hancock, Sonny Landham, Lance Henriksen, Sam J. Jones, Joey Bishop, Ed Lauter, Beau Starr, Jonathan Banks (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Soudce Milton C. Hardcastle (Brian Keith) odešel do důchodu a pod ochranný dozor si vzal Marka "Skida" McCormicka (Daniel Hugh Kelly), který byl jeho posledním případem. Mark je automobilový závodník, který se dal na scestí a odseděl si dva roky v San Quentinu za loupež. Společně se soudcem jsou nejen přáteli, ale také řeší několik desítek (v seriálu uváděno 200) případů, které se Hardcastleovi nepodařilo pro různá formální pochybení uzavřít. (monolog)

(více)

Recenze (57)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Soudce ve výslužbě řeší staré případy za pomoci mladíka, kterého vytáhl z vězení. Zajímavý, svižný nápad, postavený hlavně na kontrastu mezi dvěma hlavními figurami. Dobré. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Klasika mého mládí. Titulní píseň jsem zbožňoval a se ségrou jsme se vždy přeli, jestli je McCormickovo auto lepší než KITT nebo Zmije. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších krimi cvrnknutých humorem, kdy to ještě nepřerostlo do křečovité hláškovitosti. Maně si vzpomínám třeba na díl, kdy si soudce nechá na "černo" zavést kabelovku se sto programy a na konci se diví, proč je Skid znuděnej, vždyť přece mají stovku programů. Jaké je pak jeho překvapení, když zjistí, že jsou všechny japonské. Nejzábavnější ze seriálu je jiskření mezi hlavními hrdiny, kteří se dost často "kočkují", ale spíš v dobrým. A samozřejmě Coyota je skvělý auto. A ještě v druhé sérii. Vlastně prototyp. Jde o upravený Manta Montage Kit Car na základu z VW, který byl později nahrazen upraveným DeLoreanem. Zadek zvednutej podle Chevy Corvette z let kolem 1970, motor z Porsche. Později u DeLoreanové verze nahrazen V6 z Pantery ZF Tranny. Druhý model udělali proto, že Brian Keith se nemohl do auta snadno dostat. Neboli že se mi ten auťák líbí. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Seriály s nablýskanými auty kdysi vážně letěly a ke škodě to rozhodně nebylo. McCormick pak patřil k těm kvalitnějším počinům. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál z osmdesátých let, u nás běžel na zač.devadesátých a bylo se nač dívat, dobrá ozvučenost, skvělá rychlá auta, charakterní představitelé ústředních rolí.. :-) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Skoro si myslím, že jsou ty moje tři hvězdičky až moc štedré, jenže holt jsem na to koukával v 90. letech a tenhdy člověk hltal všechno. A tehle seriál plný automobilových honiček a docela vtipného pošťuchování ústřední dvojky určitě patřil k tomu lepšímu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Někdo tu napsal, že jde o klasiku jeho mládí. Tak já můžu napsat něco podobného jen s tím rozdílem, že jde o klasiku mého dětství. Chodila jsem na základní školu, když se seriál objevil na televizních obrazovkách. Hrozně si mi tahle nesourodá dvojka líbila a to červené auto samozřejmě taky. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

U pročítání komentářů k tomuhle důchodcovskýmu seriálu mi dochází, jak strašná byla televizní dramaturgie v době, kdy tohle u nás šlo v "premiéře". Vzpomínáme tu tak ponejvíc my, kteří jsme tehdy byli dětmi. Jenže tohle není seriál, na který by měly koukat děti, stejně tak jako Columbo, To je vražda, napsala, Magnum... a podobně. Tohle jsou seriály pro ženy v domácnosti a důchodce. Takže ti díky, Novo a Primo, za kurvení vkusu desetitisíců dětí, seriály, které byly určeny jejich prarodičům. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další dnes už klasický seriál za začátků tv nova ,kdy na tyhle "skvosty" koukal každý, není se co divit nic podobnýho tu nikdy nebylo. Symbolem tohodle seriálu je červený sporták., a dvojice ,která řeší nedořešené případy. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Moje velká srdcovka a společně se seriálem Ženatý se závazky jej stavím na první místo. Rozhodně jeden z nejlepších seriálů, který jsem kdy viděl. Vynikající příběhy, vynikající akce a super muzika. Taky výborný pro milovníky aut. Koukněte se na trailer, je úžasnej. 5* ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale vždycky mi to přípomínalo Jakea a Tlusťocha, Nikdy jsem tomuhle seriálu narozdíl od jiných nepropadl, ale celkem mě to bavilo....v 80. letech se tyhle seriály narozdíl od dneška uměly dělat. ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Další krimi/akční seriál s rychlým autem...a stejně jako Knight Rider nebo Zmiji jsem ho měl celkem rád. Tentokrát jde však pouze o rychlé auto a ne jako v případě dvou jmenovaných o auto používající technologii budoucnosti .o) ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Zabavny krimi serial se sympatickou dvojici hlavnich hrdinu. Prestoze od jeho natoceni uplynulo jiz vice nez petadvacet let, porad je na co se divat a clovek muze u kazdeho dilu prijemne relaxovat. 65% hvezdicek ()

Reklama

Reklama