Reklama

Reklama

Obsahy(1)

U břehů jižního Španělska je umístěna tajná základna americké armády, ukazuje se ale, že podrobný přehled o její činnosti má sovětská špionáž. Pentagon do Španělska vysílá svého agenta Jeffa Larsona (Ray Danton), který má za úkol vypátrat, jak se k informacím Rusové dostávají. Od počátku pobytu ve Španělsku se Larson dostává do ohrožení života a je sledován sovětskými špiony, na pomoc má ale půvabnou asistentku (Pascale Petit), bývalého kolegu (Roger Hanin) a také španělskou policii. Zdá se, že Rusové mají k dispozici tajné kamery, zbývá vypátrat, kde.

Film Corrida pour un espion natočil francouzský režisér Maurice Labro, na vzniku se podílela i západoněmecká produkce a Španělsko, kde probíhalo natáčení exteriérů. Z toho vyplývalo také pestré mezinárodní obsazení v čele s americkým hercem Rayem Dantonem. Natáčelo se také ve Francii a ve studiích v Západním Berlíně, film vznikl za poměrně krátkou dobu na jaře 1965 a již v létě 1965 měl premiéru v Západním Německu, následně se dostal do distribuce ve většině západní Evropy. Například ve Francii dosáhl poměrně značného úspěchu překročením miliónové návštěvnosti v kinech, dnes je ale vnímán jen jako z mnoha variací na Jamese Bonda. (argenson)

(více)

Recenze (1)

argenson 

všechny recenze uživatele

Mohl by to být docela příjemnej příspěvek k eurospy pohádkám, ale má to hned několik nedostatků. Kolem ústředního agenta se jako v každém podobném filmu motají dvě baby, to je v pořádku. Ale tady jsou si tak strašně podobné (Pascale Petit, Helga Sommerfeld), že jen v jejich společných scénách lze bezpečně rozpoznat, která je která. Dost mě zklamala i nudná hudba, od Michela Legranda bych čekal víc. Jinak je všechno jak má být - Rusové proti Amíkům, často není zřetelné, kdo je na čí straně, technika v pokročilém levelu, kabriolety se prohánějí fotogenickou destinací (Alicante) a ústřední agent se poměrně často ráchá ve vodě (páč v Alicante je hodně moře). ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama