Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajný agent Frank Norman (Roger Hanin), přezdívaný „Solitér“, má za úkol pátrat po prototypu nové tajné zbraně ukradené francouzské armádě. Vyšetřování ho zavede do Barcelony, kde zachytí magnetickou pásku nezbytnou pro odpálení jaderné zbraně. Během mise ve Španělsku se musí vypořádat s mnoha útoky gangsterů, kteří chtějí zbraň prodat kompletní, a také o ochranu svého kolegy Roberta Le Goffa (Jean Lefebvre). (curil)

(více)

Recenze (3)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Roger Hanin v exotickém prostředí utíká, řítí se s auťákem, pere se s gangstery nebo nezaujatě předvádí rádoby stylového pomladšího morouse. Naštěstí občas u něj probleskne nadhled, stejně jako u tvůrců, takže vyúčtování sice jemně zranitelného, leč nepřemožitelného akčního hrdiny proti početné skupině gangsterů ve vejminku s neckami s barevnou náplní je za hudebního doprovodu koridy hodně zábavné. Jinak je toho nadhledu pramálo a většina rozehraného děje kolem tajného úkolu Solitéra budí dojem, že se bere tahle předražená koprodukce spíše vážně. Lefebvre se překvapivě netváří celý film jako ňouma, občas i přispěje k pozvednutí koutků úst, zvláště když dokáže zkušeného protivníka útočícího zezadu praštit k zemi pomocí úderu spontánně zrolovaným kouskem novin(!), to bylo něco – to jsem se fakt zasmál... Jinak působily na mě herecké výkony v obou hlavních rolích místy až nevýrazně, jako i scénář, více mě zaujalo snad rafinované zvukové heslo, s odemykáním výhradně za pomocí nahraného zvuku, pouštěného ještě na dálku přes telefon. Akce s výjimkou poťouchlého zúčtovaní přes traktor je málo nápaditá, někdy až staticky nudně snímaná. Prostě totální zaměnitelné eurospy béčko 60. let, u kterého zpětně tápu, proč mi na HDD tak dlouho zabíralo vzácných 5 GB... [45%] ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Ukradený kufřík s nukleární bombou, tajní agenti, nepřátelští špioni - španělsko francouzské koprodukční béčko, které není vůbec ničím zajímavé - nevýrazní herci, šablonovité postavy, nezajímavá zápletka. ()

Reklama

Reklama