Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké filmové drama se odehrává v polovině třicátých let v Texasu. Starý zkušený naftař, jemuž nikdo neřekne jinak než pan Cox, byl už mnohokrát blízko objevení nového naftového ložiska, ale štěstí se mu zatím vyhýbalo. Cestuje po texaském venkově s malým kufrem a kočkou Matildou, kterou vycvičil na vyhledávání "černého zlata". Poblíž městečka s poetickým jménem Henrietta žije na malé farmě rodina Dayových a v potu tváře si vydělává na živobytí. Pan Cox na jejich pozemku ucítí svou snad poslední příležitost (když přiloží ucho k zemi, má pocit, že naftu slyší). Přesvědčit prostého farmáře, aby veškeré prostředky investoval do vrtné věže, však není snadné... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Zodd 

všechny recenze uživatele

… a produkce: Clint Eastwood. Hm. Zahrála si tu jeho tehdejší partnerka Frances Fisher i 1-2-letá dcera Francesca, příbuzenstvo za kamerou zachováno. Ano, skutečně Clintovi bylo přes 60 a Frances přes 40. Nicméně oscarový herec Robert Duvall překypuje charismatem v každým jeho screentimu, on i Eastwood tehdy během Velké hospodářské krize 30. let byli na světě jako malí kluci (a pořád oba žijí!). Kočička stojící při Duvallově roli je velice roztomilá. Škoda, že režie i scénáře se ujali rookies přinejmenším v těchto branžích. Herec hlavní role je absolutní výhra, hledání ropného dolu a materiálních možností během velmi nepříjemné doby má velmi velký potenciál vyobrazit slasti a strasti, aby to těžko někoho nechalo chladným. A přesto jakékoli potenciální vyvrcholení víceméně vyšumí. Duvall a jeho mourovatá kočička si ukradnou film, ale pod tou slupkou najdete jen nemastnou neslanou šťávu. I když nejde o zoufalost, jak by šílená obskurita a průměrné recenze mohly napovídat. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser James Keach ol ten policajt, ktory zastavil Clarka Griswolda v Blaznivej dovolenej 1983. Nikdy nic nenatocil take, co by stalo za rec . 6 % ()

Reklama

Reklama