Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trilogie tří nepravděpodobných hororových a nadpřirozených příběhů je spojena do tohoto nízkorozpočtového thrilleru: „That's the Way to Do It“, „Dreamhouse“ a „Do You Believe in Fairies?“. (tribican)

Recenze (7)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších poviedkových hororov 80. rokov, obrovské prekvapenie! Dvaja kamaráti ukradnú 3 horory a chcú si spríjemniť večer s priateľkou. Takže vlastne sledujeme 3 filmy v jednom. Prvý príbeh rozpráva o postaršom pánovi, ktorého neznáša jeho manželka ako aj nevlastný syn, lebo je posadnutý svojimi bábikami. Rodinka ich chce spáliť, čo je obrovská chyba! V druhej poviedke sa mladý párik nasťahuje do nového domu. Žena však vidí duchov zavraždenej rodiny. V poslednom príbehu sa traja teenageri rozhodnú okradnúť dve veselé dôchodkyne. To sa im však vypomstí... Ak to mám zhrnúť, bolo tam napätie, gore, atmosféra, dokonca sa dalo aj párkrát zľaknúť. Všetky tri poviedky si držia veľmi slušnú úroveň a ani sám neviem, ktorá z nich bola najlepšia - to sa často nestáva. Páčili sa mi všetky tri. Na čo však rozhodne tak skoro nezabudnem, je šialený smiech bábiky v prvom príbehu a záhradných škriatkov v tom poslednom. Najkrvavejší je asi druhý príbeh (prvý len máličko zaostáva), taktiež má najzaujímavejšie a nečakané rozuzlenie, na druhej strane ten posledný je asi najnapínavejší. No... možno sa raz zobudím a dám plný počet, lebo taký kvalitný horor som teda nečakal. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení!! Na to, že jsou to zřejmě jen "TV povídky" bez nějakých větších ambicí a že je to z 80. let, tak je to ve všech směrech dobré. Atmosféra, násilí, brutalita, docela zajímavý děj, nějaká ta lekačka ... Naprosto super je povídka druhá, ta mne fakt dostala ve všech ohledech!! Jo, tohle je fakt v pohodě. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Na televizní poměry docela slušná antologie tří hororových segmentů. První je o staříkovi, který nadevše miluje své dřevěné loutky. Ve druhém se mladý pár nastěhuje do domu, v němž žena začne vidět krvavou minulost. Poslední příběh je o dvojici zlodějíčků, která se vloupe do sídla dvou bohatých dam. Screamtime není špičkou mezi povídkovými horory, ale rozhodně stojí za pozornost. Každý z příběhů je něčím zajímavý, ať už pěknou atmosférou, nějakým tím krvavým násilím nebo výbornou pointou. Favoritem se pro mě stala bezesporu prostřední část, ta obsahuje snad všechno. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Na filmu je samozřejmě patrný poměrně malý rozpočet, ale nedá se říct, že se na výsledku podepisuje nějak výrazně negativně (sakra, to už jsem někde psal?). Obligátní tři příběhy jsou prezentovány jako filmy na třech ukradených videokazetách. Nejprve přichází na řadu příběh o postarším loutkáři (That's The Way To Do It). Povídka je variací na staré a obehrané téma ublížení a pomsty. Bez gradace a v provedení spíše směšném. **// Následuje ještě (zdánlivě) obehranější téma (Dreamhouse). Dům, ve kterém není vše tak docela v pořádku, ale záhadné zvuky a výjevy samozřejmě neslyší a nevidí nikdo, krom hlavní hrdinky. Nakonec ale velmi působivé a při projekci ve správný čas na vhodném místě plní svůj účel naprosto dokonale. Závěr a pointa zcela brilantní. Jeden z nejstrašidelnějších hororů, který jsem za poslední léta viděl. Děsivé čtyři **** a půl (dobrá, nejděsivější jsou stejně brýle hlavní postavy, to možná bude ta pátá hvězda). V poslední povídce (Do You Believe In Fairies?) se nám představí trio idiotů a dvě postarší afektované dámičky. Tyhle babky ale nemají zálibu pouze v zahradních trpaslících. Až na jednu dobrou scénu velká bída. Za jednu *. Tenhle film by se dal nejlépe popsat pomocí Gaussovy křivky. Začne to zatraceně nízko. Prostřední povídka vyšvihne celý film až k samému vrcholu, poslední jej však neomylně vrací zpět na dno. Nebýt druhé povídky, odložím Screamtime s klidným svědomím do propadliště právem zapomenutých povídkových hororů, ale z důvodu výše uvedeného musím alespoň tu prostřední část vřele doporučit. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemná strašidelná antologie čítá tři příběhy. První tak trochu připomene Mistra loutkáře, jenže nakonec se ukáže, že vše je tak trochu jinak. Každopádně pan Punch má solidní úder a nedělá mu problém umlátit vyhlédnutou oběť k smrti. Ve druhém příběhu jde o klasický případ strašidelného domu, jen závěr je poněkud nečekaný. A zatímco mladá žena sleduje duchy postav v momentě, kdy byly brutálně zavražděny, divák netuší, jak tenké jsou hranice mezi naším světem a záhrobím. Telefonní šňůra ovšem napoví...Třetí příběh malinko zabrousí do fantasy, kde se lze setkat s vílami a skřítky. Naštvat je ovšem není vůbec dobrý nápad, což na vlastní kůži pozná trojice mladých lupičů. Ti na bytosti z jiných světů nevěří a dvou spících stařenek se nebojí. A protože příběhy sledujeme prostřednictvím videokazet, které na začátku ukradla dvojice mladíků, je s trestem myšleno i na ně... ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

I s menším rozpočtem opravdu dobrý povídkový horůrek.Stáří se vskutku příběhově nepodepsalo na kvalitním scénáři,obsazení herců a režii samotné.Dobrá věc. ()

Reklama

Reklama