Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kansas City 1935 město gangsterů: Soukromý detektiv Mike Murphy přijde při vyšetřování o společníka Swifta, který je brutálně zavražděn. Do případu se zapojuje vrchní policista Speer, bývalý Murphyho kolega. Oba se znovu setkávají, ačkoliv se v minulosti nemohli vystát: zatímco Speer je známý suchar, Murphy naopak neodbytný žvanil. Vzájemná rozpálená nevraživost je však nahrazena společným cílem dostat se k vrahům Dehla Swifta. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Retro gangsterka, která se nese v docela komediálním duchu. Burt Reynolds tu hraje toho komickýho a Clint Eastwood drsňáka a oba jsou super. To jejich vzájemný stírání je sranda a třeba takový předbíhání o to kdo vytáhne větší bouchačku načež Clint Eastwood vytáhne menší kanon je fakt prča. Bavily mě i gangsterské karikatury a nejlepší je když Burt Reynold vyslýchá tlustýho mafiánskýho poskoka a zapálí mu prdel :D Príma film bohužel málo známý. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Príjemná buddy gangsterka, v ktorej je toľko hlášok, akoby scenár napísal Shane Black ("Kde si sa tu vzal? Niekto kopol do kameňa, pod ktorých si doteraz žil, a tak si musel vyliezť na svetlo?"). Na imdb sa povaľujú komentáre, ktoré film zatracujú, pretože Clint je tu údajne toporný, drevený, bezvýrazný atď. Čože?! Clint je tu možno rovnaký, ako vo všetkých svojich pištoľnícko-policajtských úlohách, ale rovnako to aj funguje. Majster minimalizmu a jediný chlap, ktorý je naozaj COOL. To jeho cukanie očných kútikov, keď ho vždy niekto vyprovokuje k bitke či streľbe (napríklad kávou poliate sako pri krčmovej lomenici alebo rozbité okno auta pri pouličnej prestrelke) sa mi nikdy neomrzí. A pokiaľ potom Clint vytiahne pumpovaciu brokovnicu a začne všetko okolo meniť na výbuchy muriva a ohnivé gejzíry, som na vrchole blaha ;-).Trochu to kazí Reynolds, ktorý sa do úlohy komického hláškara veľmi nehodí, ale inak je to pohodová akčná komédia, ktorá vo svojej dobe patrila k silnému nadpriemeru. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $38,348,988Tržby Celosvetovo $39,700,000║ tak toto moc nevyšlo, suchý dej pri ktorom zaniknú akékoľvek hlášky, ani poriadna komédia ani akčný film /25%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Problem tyhle gangsterky je v tom, ze Benjamin tak trochu nevedel, co chce natocit, jestli nejakej seriozni mafianskej film, nebo komedii. Takze vetsinu casu to je spis regulerni gangsterka, ale cely to pusobi tak trochu v malym meritku, zadny velky vyrizovani uctu velkejch gangu, nic takovyho, tady jsou dve umrneny bandy, kazda ma tak 5 clenu a ty se mezi sebou jen tak proplacavaj. No a v tom vsem se mota Reynolds, kterej tu ma bohuzel tu vetsi roli a Clint je docela upozadenej. Ne, ze by se na to spatne divalo, jen je to proste takovy nevyrazny. Proto potesi, kdyz se obcas Clint s Reynoldsem potkaj a prohodi na sebe par urazek. Vyslednej dojem ale zachranuje posledni pulhodinka, kdy se konecne da Reynolds s Clintem dohromady a vyridi oba gangy a ziskaj zensky. Posledni pulhodina je proste takova, jakej mel bejt celej film, akcni a zaroven hodne vtipna, hlasky a urazky litaj na vsechny strany a obzvlast Clintovo nastup s brokarnou je ultimatni. Lepsi 3*. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Slaboučké. Reynolds je na facku od první minuty a Eastwood nemá moc prostoru. Prakticky veškeré pokusy o humor dopadají zoufale, chemie mezi oběma parťáky nulová - prostě jen škoda peněz za slušnou výpravu. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Komediálně laděná krimi gangsterka, ve které se Clint Eastwood a Burt Reynolds trefně doplňují a předvádějí jeden šílenější kousek za druhým. Solidní zábava v režii Richarda Benjamina s dobově laděnou atmosférou. P.S. Už vím, kde čerpal Shane Black inspiraci pro závěrečnou scénu Posledního skauta. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood a Burt Reynolds se neustále pošťuchují, ale zároveň i doplňují a ve finále táhnou za jeden provaz... No a zrovna tak se to mělo nejspíš dít s komediální i kriminální složkou filmu, jenomže neděje. Úvodní scéna je bez přehánění jako z filmu Terence Hilla a Buda Spencera (a trochu mě zarazila), následuje vtipnými mono- i dialogy odlehčená klasická detektivní gangsterka, která se zvrhne v mohutnou přestřelku na ulici (její finále bylo super), pokračuje další přestřelkou v autodílně (ta už byla z mnoha důvodů spíše bizarní) a všechno končí zátahem v bordelu, kde jeden z hrdinů pobíhá v kostýmu vlka převlečeného za babičku (a naštěstí je to Burt Reynolds). Kdyby si film vybral jen jeden - jakýkoliv - žánr a nebyl tak rozháraný, případně kdyby se je podařilo zázrakem sladit, mohla to být mnohem zkrátka větší zábava. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Clint se po několika hůře přijatých filmech snaží ještě naposledy před publikem uspět, aniž by musel vytáhnout nějaký ikonický western. Nápad se znovu oživeným spojenectvím s Reynoldsem tedy nevypadal zpočátku špatně, ale nakonec Clint jak už to tak bývá u něj zvykem převezme nad filmem veškerou kontrolu a na výsledku je docela vidět, že zatímco zpočátku Reynolds předstírá že Clinta nemá rád, postupem času už jde předstírání stranou. Na obhajobu jako docela zajímavého Reynoldse, tak nudnějšího Clinta musím ovšem poznamenat, že dějově se jedná o slabší záležitost. 50% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Trochu taková líně se vlekoucí krimi, tu se soubojem pěstmi, tu pořádná střílečka v duchu třicátých let USA.. Na takové obsazení jsem čekal ještě o stupínek alespoň promyšlenější příběh..! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Kansas City - 1935. Súkromný detektív Mike Murphy prišiel o spoločníka- zabili ho gangstri. Nezostáva mu, než aby sa spojil s nekompromisným policajtom Speerom, s ktorým sa poznajú z minulosti. Tak tento film asi neprávom niekam zapadol a je to celkom škoda, podľa mňa nie je až tak zlý. Dobré je obsadenie (Clint Eastwood, Burt Reynolds) aj dej filmu nie je zlý, priamy príbeh a skvelé scény robia slušnú prehliadku. Priemerná krimi komédia, Burt Reynolds sa snaží robiť občas vtipy a prednášať hlášky, ale je to tak na hrane vtipnosti, ja osobne som sa jeho hláškam veľmi nesmial, Clint Eastwood sa o to zas toľko nesnažil a prišiel mi vtipnejší, bitky a prestrelky s gangstrami nič moc. Ale atmosféra sa vydarila a odporúčať nejaký film s Clintom Eastwoodom v hlavnej úlohe snáď ani nemusím. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Bývalí policejní parťáci poručík Speer (Clint Eastwood) a soukromý detektiv Mike Murphy (Burt Reynolds), kteří se teď nemohou vystát, nedobrovolně spojí své síly ve chvíli, kdy je zabit Murphyho partner Dehl Swift... V průběhu filmu padne velké množství kvalitních hlášek a poslední půlhodinka je ultimátní, protože je v ní nepřetržitá akce. Je škoda, že celý snímek neměl takové tempo, protože potom bych přemýšlel o vyšším hodnocení a Clint Eastwood měl dostat více hereckého prostoru. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Eastwood a Reynolds na scéně a taková slabota. Sem tam nějakej suchej vtipek, příběh nic extra drsnyho pro Clinta, leč tam hází zas nasrany xichty, tak nic moc. Ke konci trocha ty akce ala přestřelka na ulici, což bylo celkem gud a ta fackovana, co následovala byla už taková přes čáru. Velký zklamání. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemná retro, buddy gangsterka s perfektně se pošťuchujícícm duem Eastwood-Reynolds, kteří jsou tím nejhlavnějíšm plusem tohoto filmu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ne příliš povedená parodie na gangsterské filmy z 30. let. V Kansas City přijde soukromý detektiv Mike Murphy (Burt Reynolds) o společníka, který je brutálně zavražděn. Za vraždou stojí místní mafie, kterou společník vydíral. Proto se do všeho zapojí i bývalý Murpyho kolega Speer (Clint Eastwood). Oba se nijak nemusejí, každý má jinou povahu, a to mělo být zárukou vtipných scén. Inu, ne každý den je u Clintů Eastwodů posvícení. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINO PREMIÉRA: ÚPF = VII./1989 - réžia českého znenia (ÚPF 1989) = MARIE FRONKOVÁ, Eastwooda dabuje FRANTIŠEK NĚMEC, Reynoldsa dabuje PAVEL SOUKUP, Kahnovú dabuje MILENA STEINMASSLOVÁ - prisahal by som, že existuje aj pôvodný kinodabing SPF, bohužiaľ aj keby to bola pravda, asi je v "prepadlisku dejín". (28.9.2009) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

I po dlouhé době, která uběhla od chvíle, kdy jsem film viděl poprvé, mě dokáže pořád stejně pobavit. Clint Eastwood opět hraje drsného Harryho, i když tady se jmenuje pro změnu Speer a jeho tik v pravém očním víčku nemá chybu. Protože Speer je ten opatrný, čilého musí hrát Burt Reynolds, který sice nemá žádný zajímavý tik, ale hláškuje jako o život a kombinace těchto dvou figur s tématem organizovaného zločinu mě dokáže vždycky znovu rozesmát. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Stylová gangsterka s celou řadou vtipných hlášek, kdy v hlavní roli perlí dva drsňáci filmového plátna. Za pozornost stojí rovněž skvělá jazzová hudba Lennie Niehause. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dobová buddy detektívka. Prvá polovica filmu ma vôbec nebavila, keďže sa len nudne vyšetrovala nejaká vražda. Čo ma bežne nebaví. Takisto ústredne duo tu nemá veľa spoločných scén a každý z nich vystupuje sólo. Eastwood hrá svojho typického mlčanlivého drsniaka, ale tentoraz pôsobí nudne. Reynolds je za komedianta, ale jeho hlášky mi vtipné nepripadali. Už som to s filmom skoro zabalil, keď sa v druhej polovici naplno rozbehla akcia. Solídne veľkolepé prestrelky poprekladané starou dobrou oldschool mlátičkou. Takisto duo sa už konečne dalo dokopy a niektoré ich hlášky ma aj rozosmiali. Najviac ma ale bavil running joke s chlastom. Počas prohibície sa chlastali riadne patoky. Zlatá Okena. :)) Takže za jedno pozretie to nakoniec stojí, ale potenciál tu bol oveľa väčší. 5/10. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Dej nie je príliš zaujímavý a ani dôležitý - točí sa okolo nejakých účtovných kníh, ktoré chcú získať dve zločinecké bandy. Dôležitá je ústredná dvojka cool hláškujúcich detektívov, ktorí sa perfektne doberajú a verím, že tento film výrazne inšpiroval Shane Blacka k napísaniu Posledného skauta. ()

Reklama

Reklama