Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Sice už o něco slabší, ale pořád velmi silné a drsné pokračování filmu s detektivem Callahanem. Násilník je kvalitní klasická krimi ze 70. let. Brutální teroristická skupina mladých šílenců, vedená Bobbym Maxvellem, ohrožuje město a vydírá starostu. Především ale zabije Harryho kolegu De Giorgia. Známý polda poté dostává za parťáka ženu a to v něm vyvolává velké rozčarování. Postupem času se však se svou novou koulí na noze sblíží a pustí se do případu se vší vervou. Závěrečná scéna filmu se odehrává v té době už v uzavřené věznici Alcatraz, kam se Clint za tři roky vrátil s Donem Siegelem a natočil jeden ze svých klenotů. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mne moc nevzal. Jsou tu podivní náboženští fanatici, kteří se ohánějí Bohem, ale nedělá jim problém zabít staříka v důchodu, který si po nocích přivydělává jako hlídač, nebo chlápka, co jen zvedá most, a ostatně i ten militantní kněz mi přišel divný - tahle rovina není moc vysvětlená a vlastně jsem pohnutky celé té skupiny nějak nechápal (jasně, šlo jim o prachy, ale přece jenom tam bylo nějaké hnutí v pozadí). I ten italský parťák tam má naznačené náboženské pozadí, mělo jít snad o nějaký kontrast? Na začátku je Harry sice opět drsný, ale jen chvilku, protože mu přidělí jako parťačku ženskou, a on změkne jak dvojka máslo. Navíc ta prdelatá Hispánka bez zkušeností pobíhá po městě, a to v saku a dlouhé sukni, tváří se věčně udiveně, aby pak prostřelila chladnokrevně někomu hlavu a řekne na to jen udiveně, ó jé, skutečně jsem se trefila? Konec vyznívá hezky absurdně, použití bazuky je sice efektní, ale stejně z celého filmu mám určitou pachuť nedořečenosti a nedotaženosti. ()

Reklama

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování série Drsný Harry se mi líbilo určitě víc než dvojka (Magnum Force) a možná jen o trochu méně než první Drsný Harry.Násilník měl dobrou zápletku a film plynul tak nějak rychle,přišlo už klasický seznamování s novým partnerem a nakonec poměrně dlouhá zdařilá finální scéna.To,že byl film o 10-20 minut kratší než ostatní ze série vůbec nevadí,naopak zbyl prostor pouze pro příběh. 80% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dnešní setkání po letech nedopadlo pro Harryho Callahana nejlépe. Tedy, abych to upřesnil, inspektor Callahan byl v pohodě, opět byl pevným středobodem ne zcela kvalitního příběhu, který u mě tentokrát nevyvolával jen kladné reakce. Vždy, když jsem viděl rozevlátou, potrhle pobíhající inspekrorku Moore, pociťoval jsem návaly trapného zoufalství. Dnes jsem se už rozhodně nebavil tak jako před dvaceti lety, takže mi vadila i nepříliš povedená umělá krev, kterou bych, v případě celkové spokojenosti s filmem, vůbec nezmiňoval. / Poučení: Pozor na shetlandské poníky. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Z jistého pohledu má The Enforcer nejhloupější scénář ze všech Drsných Harryů. Harryho protivníci jsou opravdu banda idiotů, ktěří se chovají tak hloupě a nezodpovědně, až mě to fakt dost iritovalo. Už od okamžiku, kdy se vloupají do objektu, sejmou strážného (už ten fakt, že speciálně tento objekt hlídá jen jeden strážný byla do očí bijící) a nechají ho jen tak povalovat před rozevřenou branou všem na očích, aby si toho všiml každý kolemjdoucí, jsem věděl, že to jsou suchaři nehodní Harryho Callahana. A film vás o opaku nepřesvědčí. Ale pořád je to Drsný Harry, bavil mě ten opar pornoprůmyslu, i ten feminisující podtext byl zajímavý a vyvolával spoustu podnětů. Možná je ale škoda, že se chtěl film vyslovovat až k moc věcem najednou a trošku se v tom ztratil a upozadil to hlavní. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Autoři scénáře G.M. Hickman a S.W. Schurr nenašli způsob, jak se dostat k Eastwoodovi, a tak v roce 1975 přišli do jeho populární restaurace Hog's Breath Inn a rukopis scénáře nechali ležet na stole. Scénář zaujal jak Eastwooda, tak několik dalších lidí z Malpasa a začal tak vznikat třetí díl o Drsném Harrym. (ClintEastwood)
  • Clint Eastwood si pročítal spoustu scénářů, ale nemohl najít "ten pravý". (ClintEastwood)
  • Poprvé je Harryho policejním partnerem žena. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama