Reklama

Reklama

VOD (1)

Ona, její láska, jeho opičák... Philo Beddoe (Clint Eastwood) je bezstarostný řidič kamionu a ranař, který bydlí u své milované – a neméně svérázné – maminky (Ruth Gordonová). Se svým huňatým kamarádem, orangutanem Clydem, kterého vyhrál v sázce, se Philo toulá po zapadákově, dopřává si studené pivo, country odrhovačky a příležitostné rvačky. Jednoho dne jej okouzlí country zpěvačka Lynn (Sondra Lockeová), která mu dá vzápětí košem, když zjistí, že ve vztahu dupe příliš na plyn. Do cesty za svou milou se však Philovi připlete motorkářský gang Černých vdov, stejně jako pořádková policie. Vydobyde kamioňák zpět svou lásku? A udělá Philova máti řidičák? (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Scénář se ke Clintovi dostal přes manažera jedné z jeho sekretářek, který doufal, že bude moci film produkovat a že si hlavní roli zahraje Burt Reynolds, kterému jeho přítel Eastwood snímek doporučí. K tomu však nakonec nedošlo, protože Eastwood si jej uzurpoval pro sebe. (ClintEastwood)
  • „Všichni mí poradci mi říkali, ať netočím film s orangutanem, ať netočím Nikdy neprohrát, ať to prostě nedělám, že tohle není pro mě. Ale co potom je pro mě? Potom na mně přeci není nic zajímavého,“ prozradil Eastwood, který chtěl naplno využít šanci zahrát si v komediálním filmu a parodicky se strefovat do svých starších rolí velkých drsňáků. (ClintEastwood)
  • Několik scén bylo natočeno v Albuquerque, Santa Fe nebo Taosu ( vše v Novém Mexiku ). (Terva)
  • Opičák Clyde se ve svém životě jmenuje Manis. (Terva)
  • Při natáčení s orangutanem Clydeem pomáhalo několik krotitelů. Například při jízdě autem Clydea uklidňovali pomocí vysílaček a rádia, aby zvíře nebylo v takovém stresu. V některých scénách orangutana zastoupil kaskadér v opičím obleku. (ClintEastwood)
  • Před začátkem natáčení musel Eastwood absolvovat náročný boxerský výcvik. Využil pomoci herce a výborného boxerského trenéra Ala Silvaniho, který si ve filmu zahrál manažera boxera Murdocka, se kterým se Clint Eastwood v závěru filmu utká. (ClintEastwood)
  • Autorem scénáře byl Jeremy Joe Kronsberg, který si ve snímku zahrál malou roli (Bruno). (ClintEastwood)
  • Tutilní skladba je z repertoáru Eddie Rabbitta. (Terva)

Reklama

Reklama