Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Série děsivých událostí přivede nesourodou trojku (John Boyega, Jamie FoxxTeyonah Parris) na stopu hanebného vládního spiknutí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (49)

Juto 

všechny recenze uživatele

V prvom rade musím priznať, že nebyť celkom skvelých a charizmatických hereckých výkonov od Foxxa, Boyegy a prekvapivo Teyonah Parris (ktorá ma otravovala vo Wandavision), tento film by som asi nepovažoval za dobrý. A vďaka nim som si tento film užil. To sa počíta. Prvé dejstvo začína ako gangsterský film, ale je až príliš hlúpy s priveľa popkultúrnych odkazov na to. Ale kvôli hercom to bolo vtipné a fungovalo to. V druhej polovici dejstva nastávajú zreteľnejšie problémy, film sa mení na zvláštne sci-fi, ale bez priestoru na vysvetľovanie alebo vyhýbanie sa zápletkám, viac sa sústreďuje na zábavu a odovzdávanie posolstvá, a myslím si, že celkovo , nakoniec to funguje dobre. Naozaj zvláštne, ale príjemné. 6/10 ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Brutálně ujetej biják plnej brilantně vystavenejch hlášek, který ho řadí v tomto směru k naprosté špičce kinematografie. Především Jamie Foxx tu posílá jednu hlášku za druhou jedna radost. Oni naklonovali Tyrona je těžkotonážní klonovací nálož plná absurdních a velmi originálních nápadů, které tak snímek řadí k jednomu z nejlepších auteurských počinů za poslední roky. Velmi podobný pocit po projekci jsem měl z prvního Zombielandu. I přes několik málo významných scénáristických přešlapů, převážně souvisejících s využíváním kamerového systému (sci-fi seriál Silo je po této stránce o kus dál), řadím Oni naklonovali Tyrona velmi vysoko. Za poslední dobu jsem se u málokterého filmu takto královsky bavil. Čtyři hvězdy. 👍 (23.07.2023) ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Taky se přidám s promarněných potenciálem. Měla to být luxusní, ustřelená scifi na námět konspiračních teorií s přesahem a zpodobněním černošského vývoje a nejrůznějších revolucí vůči vyšší moci. Jako divák jsem byl zpočátku zmaten v jakém období se to vlastně odehrává, takže z 80tek jsem plynule přecházel, podle narážek na nejrůznější filmy s bělošskými hrdiny, až někdy do současnosti. Další bolestí byla tuctová podívaná, ničím nijak nenadchla a nakonec nepatřičná 120 minutová stopáž. Člověka to zamrzí, ústřední trio celkem funguje, bohužel nic zapamatovatelného nenabízí. 50% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já samozřejmě nechci nikoho urážet, zvlášť když danou osobu neznám osobně, ale člověk, stojící za scénářem k tomuto filmu, to musí být pořádný popleta. Ano, originalita se tomu tedy rozhodně upřít nedá, na druhou stranu ani nepamatuji, kdy jsem byl z nějaké zápletky tak znechucený a otrávený, jako právě v tomto případě. Touha přijít s něčím novým tu zkrátka naprosto zastínila její smysluplnost a zábavnost, takže ve výsledku se nejedná o nic jiného, než silně nedovařený úlet, který svým obsahem rozhodně nedokáže udržet ani diváckou pozornost a ani touhu po závěrečném vysvětlení, o co tu vlastně tvůrcům šlo, nehledě na to, že pokud to do toho konce někdo opravdu vydrží, tak ona pointa tomu už jen stejně dá onen pověstný poslední hřebíček. Škoda je to pak ovšem o to větší, že v ostatních ohledech They Cloned Tyrone funguje vskutku dobře. Postavy jsou zábavné a výrazné, stejně tak jako jejich herečtí představitelé, na čele s Jamie Foxxem, který si to celé užíval očividně nejvíc, stylově tomu pak nelze vyčíst už vůbec nic, neboť chuť blaxploitation filmů je z toho cítit snad z každého záběru, s tím se samozřejmě svezla i působivá atmosféra, tudíž mohu jen zopakovat, že tato podívaná je ryzí ukázkou případu, kdy forma nekompromisně rozdrtí obsah, který je ve všech směrech vážně totálně mimo. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film ve kterým je tma i ve dne(nejsem rasista) a slovo běloch je téměř sprostý slovo. Že to bude film víceméně o černejch bylo jasný už z plakátu. To by mi až tak nevadilo. Začátek mě ale vůbec nechytl a já jsem to měl 100chutí po vypnout. Naštěstí se to po pár minutách rozjede a přichází i nějaký vtipnější scény a hlášky. Snímek se na divák snaží vytasit i nějakou tu zápletku kterou tu radši ale rozebírat nebudu. Z výsledku rozhodně nadšenej nejsem. Na druhou stranu musím uznat, že na to jak to ze začátku pomalu vypadalo na odpad se to nakonec aspoň dalo dokoukat. Víckrát už to ale vidět nechci ani omylem. Na můj vkus hodně málo zábavy na tak přepálenou stopáž. Hodnocení něco mezi 1-2hvězdami. Blíž to má ale k tý jedný. ()

Galerie (197)

Zajímavosti (17)

  • Ačkoli se film odehrává v moderní době a odkazuje na spoustu událostí, které se odehrály v 90. letech. V hudebních scénách je dokonce použit trap – hlavní postavy jsou stylizovány do oblečení, nábytku a vlasů ze 70. a 80. let, čímž narážejí na stereotypní pohled na černochy, který byl záměrně vytvořen bělochy (což je klíčové pro hlavní zápletku filmu). (Johnny.ARN)
  • Film byl vybrán jako součást Blacklistu 2019, každoročního sborníku nejoblíbenějších nerealizovaných scénářů. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama