Reklama

Reklama

Soud opouští mafián Ricca, který byl uznán nevinným. Cestou Ricca s jeho kumpány odpraví maskovaný policista. Někdo vzal spravedlnost do vlastních rukou. Na případ je nasazen poručík Briggs (Hal Holbrook). K případu se ale zaplete i nevybíravý kriminalista Harry Callahan (Clint Eastwood), který byl před časem suspendován pro nepřiměřené násilí. Harry se zastaví u bývalého kolegy a získá dojem, že Charlie by mohl být oním policejním katem. Brzy dojde k další akci šíleného policisty: postřílí bavící se společnost v sídle jiného gangsterského šéfa. A zanedlouho zastřelí pasáka, který zamordoval prostitutku. Harry je povolán zpět do oddělení vražd. Zločiny však neustávají: kokainový král je zmasakrován a zanedlouho i policista, jenž chtěl do případu proniknout. Briggs je přesvědčen, že za vraždami stojí jeden z šéfů mafie a pošle Harryho, aby ho zatkl. Gang byl ale varován – a mrtvoly se začínají kupit… V pořadí druhé pokračování o drsném detektivovi Harrym Callahanovi natočil zkušený televizní režisér Ted Post (Pověste je výš, Do nitra Planety opic; TV seriál The Twilight Zone), jenž směle navázal na prvotní počin zvaný Drsný Harry. Podobně, jako předchůdce, i tentokrát si styl dobově nebral žádné servítky. Bez nutných příkras, ale zato s westernovým a noirovým zápalem, bezprostředně vykreslil horoucí ulice zločinu San Francisca a nekonečnou policejní rutinu. Na filmu se mimo jiné opět podílel vynalézavý hudební skladatel Lalo Schifrin. A jako spoluscenárista figuroval Michael Cimino, jenž s Eastwoodem o rok později natočil Thunderbolt a Lightfoot, a posléze se proslavil klasikami typu Lovec jelenů či Nebeská brána. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Sedmdesátý léta se v Americe nesly ve znamení svobody, takže si každej dopřává hojně sexu a drog. Stejně tak gaunerů přibylo, snad aby se Harry ani napodruhé nenudil. Jenže tentokrát mu někdo fušuje do řemesla a všechny ty šmejdy, kterejm se nechce za katr, posílá rovnou pod kytičky. Nechat vychladnout svoji čtyřiačtyřicítku, to fakt dokáže naštvat, takže je potřeba, aby tomu drsňák Callahan učinil ráznej konec. A je mu jedno, na jaký straně zákona tihle spásní andělé stojí .. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príbeh je dobre premyslený a dejovo vyvážený. A opäť sa jedná o kritiku právneho systému, len tentoraz inak. Lepšie! Dramatické a konverzačné scény sa spolu s tými akčnými veľmi dobre dopĺňajú. Harry je vo svojom postupe pátrania ako vždy osobný a múdrejší, než by si kto myslel. Je stále svoj, čo znamená, že nedá na aspekty, ktoré by ho mali odradiť a stále sa tvrdohlavo vrhá do akcie. Prestrelky majú štýl a samozrejme tu nechýba ani skvelá dlhá naháňačka motorových vozidiel, ktorá je tak dobre nasnímaná a zostrihaná, že v rámci dramatickosti ani nepotrebuje hudobný sprievod. Aj Clint Eastwood je čoby Harry Callahan opäť taký aký je známy, budiš teda snímka považovaná za veľmi dobré voľné pokračovanie slabšieho Dirty Harry. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mě osobně tenhle "Harry" přišel lepší než první díl sice tam nebyl tak psychopatickej zabiják (to ale už nebude nikde) ale mělo to tak nějak větší spád a ty tríčky na motorkách alá Clint skáče po střeše jsem fakt nečekal. Taky mě udivil Harryho sex appeal když se s nim každá chce vyspat když on se na ní jen podívá (to nedokáže snad ani James Bond) :-) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pokračování série o Drsném Harrym, tentokrát s jiným režisérem. Přesto, že je snímek delší a akčnější, tak se mi ten předchozí líbil víc. Harry má nového parťáka a opět řeší všechny průsery San Francisca. Tentokrát musí čelit vrahům z policejních řad. I přes své podezření s tím nemůže nic dělat. Nakonec ale dostanou, co si zaslouží. "Buď jsi s námi, nebo proti nám." ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat jak postava inspektora Callahana mentálně otočila o 180 stupňů. Zatímco v předchozím díle neváhal přistoupit k těm nejtvrdším opatřením, zde se z něj stává rigidní obhájce práva. Na druhou stranu ale Harry oddělá koho může. Film tak působí nekonzistentně , ale i tak je Magnum Force solidní zábava, plná typicky sedmdesátkové akce, ještě víc sedmdesátkové hudby, módy, ale hlavě dirty Clinta. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (23)

  • Motocykle, ktoré policajti používajú počas väčšiny filmu, sú motocykle Moto Guzzi Eldorado Police. Pri scénach na lietadlovej lodi v závere však boli použité motocykle Triumph 500cc T100 Tiger. Tie boli favorizované kaskadérskymi jazdcami, pretože boli ľahšie, aj ľahšie ovládateľné ako spomínané Moto Guzzis. (westerns)
  • Druhý z celkem pěti snímků s "drsným" Harrym Callahanem. (facojurka)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama