Reklama

Reklama

Soud opouští mafián Ricca, který byl uznán nevinným. Cestou Ricca s jeho kumpány odpraví maskovaný policista. Někdo vzal spravedlnost do vlastních rukou. Na případ je nasazen poručík Briggs (Hal Holbrook). K případu se ale zaplete i nevybíravý kriminalista Harry Callahan (Clint Eastwood), který byl před časem suspendován pro nepřiměřené násilí. Harry se zastaví u bývalého kolegy a získá dojem, že Charlie by mohl být oním policejním katem. Brzy dojde k další akci šíleného policisty: postřílí bavící se společnost v sídle jiného gangsterského šéfa. A zanedlouho zastřelí pasáka, který zamordoval prostitutku. Harry je povolán zpět do oddělení vražd. Zločiny však neustávají: kokainový král je zmasakrován a zanedlouho i policista, jenž chtěl do případu proniknout. Briggs je přesvědčen, že za vraždami stojí jeden z šéfů mafie a pošle Harryho, aby ho zatkl. Gang byl ale varován – a mrtvoly se začínají kupit… V pořadí druhé pokračování o drsném detektivovi Harrym Callahanovi natočil zkušený televizní režisér Ted Post (Pověste je výš, Do nitra Planety opic; TV seriál The Twilight Zone), jenž směle navázal na prvotní počin zvaný Drsný Harry. Podobně, jako předchůdce, i tentokrát si styl dobově nebral žádné servítky. Bez nutných příkras, ale zato s westernovým a noirovým zápalem, bezprostředně vykreslil horoucí ulice zločinu San Francisca a nekonečnou policejní rutinu. Na filmu se mimo jiné opět podílel vynalézavý hudební skladatel Lalo Schifrin. A jako spoluscenárista figuroval Michael Cimino, jenž s Eastwoodem o rok později natočil Thunderbolt a Lightfoot, a posléze se proslavil klasikami typu Lovec jelenů či Nebeská brána. (Česká televize)

(více)

Recenze (252)

Lima 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv oproti prequelu stoupl počet mrtvol zhruba pětinásobně, sám Harry hodil mírnou zpátečku. Díky jeho postojům ke zločincům (tak nějak ve smyslu "pistole je nejlepší soudce") se předchozímu Dirty Harrymu vyčítaly v kritických kruzích fašizoidní tendence, obhajoba a návrat k primitivnímu pěstnímu právu. Tady si Harry kritiky do jisté míry udobřuje, když odmítá nabídku policejních katanů a samozvaných soudců přidat se k nim ("Špatně jste mě odhadli.")a v rozhovoru s nadřízeným Briggsem dokazuje, že postoj "oko za oko" je mu vyčítán neprávem ("Kde tohle skončí? Začnete zabíjet chodce, když nepřejdou ulici na přechodu?"). Asi to moc nepomohlo, protože Magnum Force mělo stejně zdrcující kritiky, navzdory nim ale neztratilo přízeň publika a ti přinesli do kasičky ještě více peněz, než tomu bylo v případě prequelu. I po formální stránce ve srovnání s ´Harrym´ vychází ´Magnum´ jako vítěz, je dějově propracovanější (scenář dělal tvůrce Barbara Conana John Millius) a více akční. 70.léta v plné síle. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najlepší Dirty Harry. Perfektne vyvážená zmes kriminálky, brutálnej akcie a hlášok. A veľmi zaujímavá dilema pre Callahana, ktorý sa musí rozhodnúť, či sa pridá k samozvaným likvidátorom mafiánov, alebo zostane tvrdo na strane zákona a predpisov, ktorými niekedy sám tak veľmi opovrhuje. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud už máte něco nakoukáno, tak víte, co od Magnum Force čekat. Kór, když se podíváte na datum výroby – 1973 – fakt, že se jedná o žánr akční krimi a v hlavní roli je Clint Eastwood. Nekonečné množství skvělých hlášek v dost násilném prostředí, kterým Clint proplouvá jak ten největší geroj. Dokonce bych řekl, že se jedná o jednu z nejlepších amerických kriminálek, co jsem kdy viděl, která se s přehledem srovná s těmi nejlepšími francouzskými té doby. Dokonce i automobilové honičku tu mají takový styl, že si je budete chtít pustit párkrát za sebou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $44,680,473Tržby Celosvetovo $44,900,000║ Najlepší film zo série Drsný Harry, kde je dej pekne napínavý a plný zvratov, nechýba slušná dávka akcie, nekompromisný Eastwood ako Harry vo svojej úlohe krásne dominuje a ide po celý čas jasne za svoji cieľom bez zaváhania, proste úloha chladného neúprosného policajta mu náramne padla. /90%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Drsný Harry je zpět a CLint Eastwood opět dokazuje, že jako charizmatický drsný chlapík s malou pistolkou Magnumem .44 nemá konkurenci. Jasná volba pro lidi co občas mají chuť vidět jednoho naštvanýho poldu, který před kulkama neuhýbá, ale odráží je. Pro mě nejlepší díl s drsným Harrym.... ()

woody 

všechny recenze uživatele

Po pravdě.V které americké kriminálce jste viděli 40 mrtvých? Nemyslím tím výbuchy, honičky, přestřelky, kde jsou lidi koseni geometrickou řadou nebo objevování hrobů sériového vraha.Ale normálně chladnokrevně zastřelené prostitutky, mafiáni, pasáci, policisté. To je Magnum Force, nejbrutálnější krimi jaké můžete vidět.Pětice samozvaných soudců ve službách zákona si dala za úkol povraždit co nejvíce sanfranciské lůzy! A daří se jim to dobře.Po čtyřech minutách filmu jsou 4 mrtvý.Po dalších deseti(minutách) dalších deset(mrtvol). Dva z té pětice hanby v uniformách se později představili jako vzorní policisté Hutch (David Soul) a jeden ze zásahovky SWAT (Robert Urich).V roli Harryho šéfa špičkový Hal Holbrook(Hluboké hrdlo!No přece nejtajemnější člověk všech dob! Jéžiš, tož se kokněte na Všechny prezidentovy muže!)Clintovi je to spíše jedno až do chvíle, kdy se stane jedním na seznamu.Fascinuje mě už ten úvod ve stylu Hříšní lidé města pražského kdy se na červeném plátně objeví Magnum 44, proběhnou titulky a Harryho kanón vystřelí.A že je tam celý film jako klaďas, proč nemůže být jen tak mimochodem zabit, že?A dojde i na honičku mezi pověstným korábem silnic a policejní motorkou.Realistické a syrové a účinné.Pro mně jeden z TOP 10 MOVIE. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mě osobně tenhle "Harry" přišel lepší než první díl sice tam nebyl tak psychopatickej zabiják (to ale už nebude nikde) ale mělo to tak nějak větší spád a ty tríčky na motorkách alá Clint skáče po střeše jsem fakt nečekal. Taky mě udivil Harryho sex appeal když se s nim každá chce vyspat když on se na ní jen podívá (to nedokáže snad ani James Bond) :-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice je tady asi nejvetsi pocet mrtvol ze vsech dilu o Drsnym Harrym a napad na policejni zabijacky komando je fajn, ale vzhledem k tomu, ze film ma dve hodiny, tak se to misty drobet tahne a nic moc napinavyho se nekona, cely je to proste tak nejak vlazne odvypraveny, za coz taky muze slaba hudba a fakt, ze Harry se hlavnimu pripadu zacne venovat az nekdy po pulce filmu. Nicmene obcas tu je fakt paradni scena a Clint celej film tahne, takze to nakonec 4* da. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Kvalita a tón zůstává stejný, řadovýho padoucha a Harryho občasný přetažení pravomocí tu střídá hlubší, "who polices the police?" idea, počet mrtvol a ikonických scén stoupá, můj divácký problém je ale v podstatě ten samý povrchní co s jedničkou - stopáž nesmysl, bodlo by to zkrátit a nakopnout. Klade však podobnou, zajímavou otázku jako tehdy DEATH WISH, vzít či nevzít zákon do svých rukou? Tím končí moje dosavadní znalost série a jsem zvědavý, kam dospěje v dalších dílech. [morální aspekt série] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pane, po mostě jste jel příliš velkou rychlostí." Řešení? Zastřelit! Totéž za chůzi přes silnici mimo vyznačenej přechod. Samozřejmě jen v případě mafiánů, dealerů drog, pasáků, europolitiků a podobný havěti. Pro ostatní bych doporučoval domluvu. Pokud jsou však policisté ve svém volnu ochotni vraždit grázly, na který slepá spravedlnost nedosáhne, tak bych jim byl ochoten přispět na náboje. Harry se však se svým koltem tentokrát postavil na stranu systému, což respektuju, kryju mu záda a dost jsem si to užil. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

A man's got to know his limitations. Magnum Force popírá veškerou kontroverznost Dirty Harryho, což je sice pochopitelné (Eastwood chce dokázat kritikům, že Harry není žádný fašoun), na druhou stranu ale vlastně dost škoda. Navíc chybí Siegel. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Někdy ve tmě potkáš lepší lidi." Nejlepší díl. Jede se podle stejné šablony jako minule, tj. udeří nový vrah, Harry (s novým parťákem) se k tomu přimotá + se průběžně přimotá k nějaké té nesouvisející akci (letadlo), dokonce znovu dojde na bazénovou vraždu a na konci to se záporáky skoncuje po svém a odchod. Na Clintovo charizma je spolehnutí, o akci ani hlášky není nouze, po Harrym tentokrát jede každá baba v dosahu a jelikož je pod svižným scénářem podepsaný zbraňový fetišista Milius, tak se nejen hodně střílí, ale o střelných zbraních se i hodně mluví a točí se kolem nich řada scén (navštíme střelnici, balistiku i střeleckou soutěž), nemluvě o tom, že si našly cestu už do samotného úderného názvu filmu. A úvodní záběr s namířením pistole do kamery (za zrecyklované hlášky "Do you feel lucky, punk?") si později půjčila Cobra se Slyem, která nepochybně chtěla být Harryho nástupcem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„This is a 44. Magnum, the most powerful handgun in the world, and it could blow your head clean off. Do you feel lucky?“ Tupější motto k úvodním titulkům aby člověk pohledal, ale jo…, cítím se šťastný, obzvláště když vidím to nejkrásnější klišé kriminálek 70.let v podobě černošského pasáka v růžovém Cadillacu.. Pod scénářem k Magnum Force jsou podepsána dvě renomovaná jména J.Milius a M.Cimino, což 1.) postavilo Callahana do lepšího světla, ale řekněme si otevřeně, na pozici vládního zmocněnce pro lidská práva to ještě není, 2.) není ve výsledném shluku tu méně, tu více násilných scén vidět.. Chyběly mi už jen eskymácký spolubydlící a adopce cikánského chlapečka a fašizoidní obraz Dirty Harryho by byl k potěše liberálů rozmetán na kousky. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jak já rád ty staré Eastwoodovky (ne že by ty nové za nic nestály). Spousta mrtvolek, Eastwood v hlavní roli se svou pětačtyřicítkou Magnum, poctivé herecké výkony, stylové úvodní titulky... Je toho moc, ale něco mi brání dát plné hodnocení. Asi srovnání s Drsným Harrym... no jo ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tento veľmi dobrý príbeh, doplatil na slabý scenár a prihlúplosť tvorcov. Napríklad trapne postoje pri strieľaní mi prídu úplne smiešne. Nebyť poslednej polhodinky, bolo by to ešte slabšie. Clint Eastwood je ale ako vždy perfektne hustý a tieto role sú preňho ako ušité. 65%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Z Drsného Harryho se stal Sympaťák Harry, který vám tentokrát neprostřelí kulkou hlavu jen proto, že zrovna není váš šťastný den. Oproti prvnímu dílu přibylo mrtvých, Harry si našel přítelkyni a děti mu radostně skáčou kolem krku a přejou dobrou noc. Pro mě osobně o něco málo lepší než první díl. Trošku mi sice chyběl ten extra mega drsný proslov ve stylu: "Vypálil jsem šest kulek, nebo jenom pět?", na druhou stranu se ženám roztávajícím při pouhém Clintově pohledu vůbec nedivím :-) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Brutální akce, bezvadné hlášky. Policejní zabijáci jsou skvělý námět zvlášť pro Harryho, který by svým řešením případů mohl k podobnému stylu inklinovat. Prostřelené hlavy, vybuchující schránky, nechybí nahota. Klasika, která stále má co říct. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Triviálna kriminálka zabalená do skutočne pútavého hávu s dlhými kotletami, zvonkami štěstí a leteckými Raybenami. Calahan je spávne rovný, fízli kriváci ako lusk a mrtvolami sa nešetrí. Typ filmu, z ktorého asi nikdy nevyrastiem. P.S. Finálnu nahánačku si môžete okúsiť v GTA: San Andreas v meste San Fiero, ktoré je so svojimi scenériami (želzica, doky, vysoké ulice, loď) skoro presnou kópiou skorumpovaného San Francisca. Palec hore. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Dynamicky a čistě nasnímané, neméně dobře setříhané, realisticky ozvučené, fyzické, drsné, nekompromisní a minimálně stejně kvalitní jako předchůdce. Nepatrně mi chyběl pouze zodiacovský maniak z jedničky, který byl v protikladu ke stoickému Harrymu jeho dokonalou nemesis, ale posun směrem do vlastních řad je v zásadě pochopitelný a lákavě nekorektní. Hodně, hodně, hodně precizní film, i když se nepřímo nabízí k povrchní ideologické vulgarizaci. Do I feel lucky? Teď už áno! ()

sud 

všechny recenze uživatele

Dva roky po natočení "Drsného Harryho" si Clint s režisérem Tedem Postem řekli, že udělají něco podobného, ovšem všechno ve větším. Velký auta, velká bouchačka, spousty mrtvých, vraždící policajti a Harry proti nim úplně sám. A tak to má být. 100%. ()

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama