Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důstojník americké vojenské zpravodajské služby Steve Shepard je vycvičen k přežití v nejtěžších podmínkách gerilské války. Před koncem americké intervence ve Vietnamu padne jeho speciální jednotka do léčky a je zmasakrována. Pln nenávisti a touhy po pomstě zmizí Shepard v divočině. V Pentagonu se vědělo, že mezi domorodci ve Vietnamu koluje, ještě dlouho po válce, legenda o duchu amerického vojáka, který vládne lesům. Nebrali ji vážně, dokud "zmizelý v akci", důstojník Steve Shepard, neposlal tajnou radio-zprávu. Jediné, co mohl Pentagon udělat, je vyslat elitní jednotku na přísně tajnou mysi - zpět do Vietnamu... (Fine Production)

(více)

Recenze (6)

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Pravdu říct, tento americký film z prostředí války ve Vietnamu jsem viděl před asi 6 lety. Kvalita na VHS je hrozná, jinak kamera ujde. herci neznámí, a jejich výkony tudíž nemohu posoudit. Kvalitní výprava, a pokud si pamatuju správně tak i milostná scéna mezi hl. hrdinou a Rosalind Chao. Jen tak pro zajímavost výprava vybrala jako správnou zemi pro natáčení Zimbabwe. Reb Brown ... Maj. Cross Rosalind Chao ... Thi Hau Graham Clark ... Doc Wayne Crawford ... Capt. Walker Martin Hewitt ... Waco Karl Johnson ... Brownie William Katt ... Steve Shepard Raymond Ma ... Camp commander Joe Stewardson ... Gen. Stafford ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Okey, uznávám. Na to, že nemusím filmy o válce ve Vietnamu, tak je to fakt dobře natočený. Čekal jsem nudnou, levnou krávovinu. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zde se tvůrci jistě inspirovali filmem Francise Forda Coppoly „Apocalypse Now“ (1979), který připomene už porada generálního štábu v úvodu s danou problematikou a následujícími plány. Jako obvykle jde však jen o námět, jinak si to jde svou cestou. Onoho vojáka ale pojali zvláštně. Chodí po vietnamské džungli polonahý jako Tarzan a vypadá jako dospělá verze mladíka z filmu „Modrá laguna“ (1980). Samozřejmě, že na správný válečný film o válce ve Vietnamu je tu kromě pár přestřelek, vypadající jako nutnost, i pár vyloženě drsných scén, ale co se týče děje, je do ouvej už i divákovi. Příběh je jasný, ale po sobě jdoucí scény jakoby ztráceli logiku. Zkrátka to není moc promyšlené, ale těžko říct, jestli to není jen z nutnosti kvůli nízkému rozpočtu. Jedná se o film z konce osmdesátých let, tedy z doby, kdy byly videopůjčovny nacpané podobnými filmy až po okraj a byly hojně vyhledávány pro hladové videopřehrávače. Příběh ohledně vietnamské války v džungli může diváky takových filmů oslovit. Zpočátku ději chvíli trvá, než nabere očekávané akční obrátky, ale jakmile se tak stane, není nouze o naprostou válečnou bezcitnost. Jako celek to není žádný trhák, ale žánrově s vědomím, že jde jen o videofilm, ještě dokáže přinést nějaký ten filmový zážitek. ()

HomeAlone 

všechny recenze uživatele

Videl som to este ako maly na vhs a viem ze vtedy sa mi to pacilo aj ked som mal iny pohlad na filmy ako teraz . Teraz si uz na to velmi nepametam , ale z nostalgie 80% ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dalsi typicke osmdesatkove becko ala Rambo II. Jen tady je hlavni hrdina blond... :D Kdyz to berete jako zabavu, lze to bez potizi odkoukat...Lepsi prumer. 3+ ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama