Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento muzikální westernový příběh nás zavede do dob zlaté horečky, která tenkrát v Kalifornii vypukla. Dva uprchlí trestanci se stali zlatokopy a celé dny dřou za vidinou nalezeného zlata. Později si při nějaké licitaci koupí ženu a všichni tři společně den co den hledají zlato, tak jako všichni ostatní v táboře. Film byl natočen podle úspěšného muzikálu. (MVanis)

(více)

Recenze (25)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Pěkná westernová muzikálová komedie...:-) Taky si říkám, koho něco podobného vůbec napadlo? K tomu ještě s Clintem Eastwoodem coby jednou z největších hereckých legend westernu. Docela originální a našeho Limonádového Joea to připomíná opravdu jenom pohledem na onu netradiční kombinaci žánrů, ničím dalším, neb tady nejde o parodii, jenom komediální pojetí příběhu o uprchlých trestancích, netradičním milostném trojuhelníku a zlaté horečce uprostřed Kalifornie. Písně střídají tradiční muzikálový styl 60. let v swingovém aranžmá se stylem country, dokonce místy slušně kombinují oba styly dohromady, a celkově lze říct, že právě hudební složka povyšuje tento příjemně zábavný kousek do slušného nadprůměru. Lee Marvin tyhle svérázné figurky umí, a ač mne to jeho neustálé omdlívání do bláta, do vody a pod. brzy přesto bavit, vynahradil mi to překvapivě obstojným zpěvem a písněmi – zvláště country balada Wanderin' Star patří k tomu nejlepšího z celého OST... taková poetická chvilka vytvářející pěkný kontrast k předchozímu humornímu duetu Marvin - Eastwood během kopání skal v podzemí, ale zároveň i poslední vydechnutí před příchodem nekečaně bláznivé přírodní katastrofy ve vesničce. Inu, všechno může mít své nepřejné vedlejší účinky, i nalezení a vykopání ukrytého zlata v podzemí... :o) 70% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Výpravný, očividne veľmi drahý "zlatokopecký muzikál" (najmenej polovicu filmu tvoria davové scény), v ktorom sa Clint Eastwood nielen smeje, ale dokonca spieva stromom. V skutočnosti je to dosť zábavná záležitosť s dobre napísanými dialógmi a sranda pesničkami. Len je to príliš dlhé, odporúčam sledovať v prestávkou, ktorá tam naozaj uprostred filmu je "intemission". ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dve a pul hodiny dlouha muzikalova westernova komedie, to zni jako vetsi pruser nez zarizly kozeny tanga, ale opak je pravdou. Jasne, ty dve a pul hodiny jsou prehnany, o tom zadna, ale ani chvily to nenudi a docela slusne to odsejpa. Muzikal tu je zastoupenej pouze nekolika pisnickama, bud v podani nekteryho z hlavnich hercu nebo celyho osazenstva mestecka, do deje nejsou nijak nucene nacpany, skutecne tu jde jen o to zpivani a ne nejaky priteplaly tancovani a podobne, ale hlavne jsou ty pisnicky fakt perfektni a dokonce je s prehledem zpiva i Clint, coz bych do nej fakt nerek. Jinak pribeh se nekona zadnej slozitej, pouze takova historie jednoho mestecka, od jeho zalozeni, pres rozkvet az po zanik a na pozadi romantika v podani zensky zijici s dvema chlapama, kde by clovek cekal typickej vyvoj, jako ze se pohadaj, neveru a podobne, ale nic takovyho se tu nekona. A musi se uznat, ze film je kolikrat fakt hodne vtipnej a nektery sceny jsou naprosto dokonaly. K tomu si jeste pripoctete peknou Seberg, skvelyho zarostlyho a prakticky neustale vozralyho Marvina a hlavne Clinta v hodne netypicky roli. Nepije, nekouri, nepere se, nehraje hazardni hry, na pistoli si snad ani nesahne, celou dobu se tvari jako naprostej svatousek a na vsechny je hodnej. Takze v podstate jediny, k cemu mam vytku, je nazev filmu, kterej mi prijde dost nesmyslnej. ()

WeeLass 

všechny recenze uživatele

Děj tohoto westernového muzikálu se odehrává v "bezejmenném" důlním táboře v období kalifornské zlaté horečky. Jednoho dne do čistě mužsky zastoupeného tábora přijede neznámý mormon s jeho dvěma manželkami, jehož vesničané přesvědčí jednu z nich prodat, což obrátí celý tábor naruby. Zvládnou naši dva hlavní hrdinové vést polygamistcký způsob života nebo se o překrásnou Elizabeth poperou? K tomu můžu říct jen jedno - "I ain't certain!". Natřete svůj vůz jsem objevil díky americké zpěvačce Mariah Carey, která dostala své křestní jméno právě po jedné z písniček z původní divadelní předlohy - They Call The Wind Maria (foneticky se vyslovuje stejně, psaná forma byla poupravena). Po muzikální stránce patří zásluha duu Lerner a Loewe, kteří stojí i za veleznámým muzikálem My Fair Lady. / Mé oblíbené písničky - I'm On My Way, They Call The Wind Maria, A Million Miles Away Behind the Door, There's A Coach Comin' In, Gold Fever / 90% - stačila by bohatě o půl hodinky kratší stopáž ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Lee Marvin a Clint Eastwood jsou jedni z těch herců, které si člověk jako zpěváky představuje jen horko těžko. Leeovo chraptění se ještě dá přežít (k písni Wand'rin' Star se ovšem vyloženě hodí!), ale Clintovy pokusy o zpěv ve většině případů končí naprostým fiaskem. V Paint Your Wagon navíc oba musí ukázat i trochu toho komediálního talentu, což hlavně pro Marvina není takový problém - vzpomeňme na Cat Ballou. Ač mám obecně k naprosté většině muzikálů odpor, Paint Your Wagon je film s příjemnými písničkami, který by však akutně potřeboval zhruba půlhodinový ořez. Oboum hlavním hercům to navíc spolu na plátně nehorázně sekne a můžu jen litovat, že se obě drsňácké legendy nesetkaly v nějakém vážnějším filmu (krimithriller nebo čistokrevný western)... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Film, který byl kasovním propadákem, měl na tehdejší dobu rozpočet astronomických 20 milionů amerických dolarů. „Byl to průšvih, ale nemusel to být tak drahý průšvih,“ řekl k finančnímu neúspěchu snímku Eastwood. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Bakeru v Oregonu. (reich)
  • Eastwood (Pardner) si prosadil hlavní slovo při obsazování a trval na herečce Jean Seberg (Elizabeth), která roli nakonec dostala. Herci se poté během natáčení pustili do milostného románku, který nijak neskrývali. (Zdroj: z knihy: Americký rebel-Život Clinta Eastwooda - Marc Eliot) (Mirokukii)

Reklama

Reklama