Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Wes Block vyšetřuje zákeřné vraždy mladých žen. Sám žije podivínsky a v noci vyhledává prostitutky, které neodmítají perverzi. Netuší, že je součástí vrahova dokonalého plánu a důkazy, nalezené na místech činu, čím dál víc směřují proti němu. Smyčka se pomalu, ale jistě utahuje, aby si vybrala svou další oběť... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Režisér to tak určite nezamýšľal, ale je veľkou chybou ak v kriminálnom thrilleri funguje rodinný život hlavného hrdinu lepšie ako vyšetrovanie, vraždy či stret Eastwooda s vrahom. Ide o priemerné dielo po všetkých stránkach, ktoré neurazí, ale nedokáže ani nadchnúť.Z jednotvárnosti na chvíľu film vykoľají krátky záber na mŕtvu opatrovateľku natrepanú v umývačke riadu, ktorá naznačovala, že aspoň záver bude hustý. Nič sa však nezmenilo a ako stereotypne začal tak aj skončil. 60%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kapitán Wes Block vyšetřuje zákeřné vraždy mladých prostitutek. Sám žije dvojím životem a v noci vyhledává prostitutky, které neodmítají perverzní praktiky. Netuší, že vrah jeho práci pozorně sleduje a postupně se k němu dostává stále blíže. Vrah píše Blockovi vzkazy a dokonce pro něho kupuje prostitutky, které potom zabije. Kapitán Block začíná mít strach o svou rodinu, kterou nechá hlídat. Zprávy z laboratoře potvrdí, že vrah nosí tenisky, které jsou pokryty úlomky z ječmene. Vrah pravdepodobne pracuje v pivovaru. Zajímavý a drsný thriller se svým pojetím dosti vymyká z filmografie Clinta Eastwooda a rozhodně stojí za vidění. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Clint sice hraje policistu, ale malinko jinak. Místo pořádné bouchačky Magnum se stará o dvě dcery, ve městě řádí vrah mladých krásných žen, který toho má s Clintem možná společného daleko více. V rámci Clintovy filmografie je potřeba tento film vnímat trošku jinak, vidím zde zcela patrné znaky jeho pozdější tvorby. Herecký výkon je velmi přesvědčivý a jeho postava je poměrně složitá. Trošku mě neseděly různé vulgarity. Rozhodně film pro pozdější docenění a zároveň trošku nepřiznaný Dirty Harry. 65% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Skvelý old-school triler, špinavý, temný a napínavý. Clint opäť v úlohe drsného fízla so zmyslom pre suchý humor- postava, ktorú mu žerem aj s navijakom (hoci Dirty Harry je len jeden). Škoda, že Richard Tuggle sa napriek skvele odvedenej práci viac "nepomaznal" so scenárom aj s réžiou a tým pádom aj s divákom. Väčšia hravosť a ambivalencia pri otázke "kto je vrah?" by snímke prospela ešte viac. Každopádne Tightrope sa v Clintovej filmografii určite nestratí... ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Umírněnější a klišovitější předchůdce Angel Heart. Celý film je postaven na hutné atmosféře nočního města, což skvěle funguje do zde mnohokráte probíraného wtf závěru (že vrah zabije několik prostitutek, tomu bych věřil, ale že během tří minut odrovná tři policisty na ploše asi 50 metrů čtverečních, tomu neuvěří ani ten největší naivka). I přes to spokojenost. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Stahující se smyčka se poprvé promítala pro veřejnost 16. srpna 1984 v rámci filmového festivalu v Montrealu, což velmi potěšilo představitelku hlavní ženské role Genevieve Bujold, která v tomto městě vyrůstala. (ClintEastwood)
  • Natáčení filmu začalo na podzim roku 1983 v Louisianě a v New Orleans. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama