Reklama

Reklama

Frankensteinova dcera

  • USA Frankenstein's Daughter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Los Angeles, padesátá léta dvacátého století. Polozapomenutý potomek nechvalně proslulého barona Frankensteina, Oliver Frank, žije nenápadný život jako nájemník v domě doktora Mortona. Za maskou obyčejného člověka se však skrývá šílenec, který chce pokračovat v experimentech svého předka. Jako pokusný králík slouží jeho zvrhlé mysli mladá a krásná dívka Trudy. Ta vůbec netuší, jak velké nebezpečí jí hrozí a že je jen krůček od toho, aby se z ní navždy stala opravdová Frankensteinova dcera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Všetko to, čo mi dali Whaleove prvá dva diely sa bohužiaľ neslavne túto snažia označiť ako séria alebo pokračovanie. Frankensteinova dcéra sa vydala úplne inou cestou (čo nemusí byť hneď zlé), lenže lacnejšou (spracovaním). V spomínaných filmoch (z roku 1931 a 1935) sa bravúrne skĺbil umelecký a emocionálny zážitok so silnou chémiou medzi postavami. Tu možno vidieť absolútnu scenáristickú jednotvárnosť, ktorá spolu s režisérom a nevkusnými maskami robí hanbu dvojžánru Horor-Sci-fi. Postavy (sa hrali že sú cool, hlavne potomok doktora Frankensteina) sa márne snažia odohnať zo seba gýčovitú nálepku a táto adaptácia je len mizerná. Možno tajné laboratórium ukryté v dome má aspoň ako-taký tajný nádych. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér Cunha natočil svým způsobem zajímavý film, který ovšem fandy prvních filmů moc nenadchne. Sice natočil pár filmů, ale tento je asi nejznámější, a to už je co říct. Nějaké zkušenosti měl přesto je nedokázal provést do dokonalosti tím spíše, aby se zapsal do srdcí a paměti diváků. Osobně mám dost výhrad k celému filmu.Hlavním mínusem je samotné ztvárnění monstra. Zatímco skvělý Boris Karloff naháněl hrůzu a diváci si v té době zakrývali oči, tady se nám představilo stvoření podobné opici s plínkou na hlavě, kterého bych se nelekl ani jako pětileté děcko. Směšné pohyby a ještě divnější zvuky, které monstrum vydávalo, byly spíš k smíchu, než aby se toho někdo lekl.Další blbostí bylo zabíjení monstra. Bylo tak pomalé, že by mu utekla i moje babička o berli, ale postavy ve filmu si jen zakryli oči a začali řvát. Další nelogičnost byla v punči, který měnil Trudy v ohyzdnou ženu. Umělé obočí a umělé zuby bily přímo do očí. No a o starém doktorovi, který chodil krást do střežených laboratoří, kdy se mu zachtělo, ani nemluvím. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Po kratke dobe jsem videl minimalne u nas druhy nejznamejsi film rezisera Cunhy. I kdyz jsem hodnotil stejne, Raketa na mesic mi prisla zabavnejsi. Nic proti hororovym beckum..., tahleta "dcerka" ma namet, se kterym by se dalo pracovat... Chybi ale jakykoliv tah na branku, atmosfera a ve finale i napeti. Nezaujmou ani herecke vykony, dialogy. Jen pro nejake sympatie pridavam druhou hvezdicku. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nemůžu mluvit o zklamání, protože podle synopse jsem zázraky opravdu nečekal. A taky že ne - dostal jsem laciný béčko vyfabrikovaný podle mustru "sci-fi/horory z 50´ o mladých pro mladé". Téměř celý děj se odehrává v jednom domě, nechybí pěvecký číslo, herecké výkony kromě hlavního antihrdiny jsou velmi velmi špatné, scénář mizernej a děravej, postavy se chovají naprosto přihlouple, děj a zápletka jsou veskrze pitomé a konec úplně idiotský. Přesto: výborný je Donald Murphy alias Oliver Frank(enstein), nechybí mu charisma a určitá noblesa. A na rozdíl od ostatních umí hrát. Sandra Knightová sice hrát neumí,ale moc pěkně se na ni kouká (zvlášť když třetinu filmu tráví v plavkách). Obě potvory jsou slušně namaskované a moc by mě zajímalo, zda v jedné scéně Frankovy draculovsky nasvícené oči byly přiznaným odkazem na Lugosiho, nebo jen Browningem inspirovaná tvůrčí neschopnost. Já si nejsem jist. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Slabší starý hororový kousek, ve kterém sledujeme vnuka slavného doktora Frankensteina, který svého děda rozhodně nezapře. Příběh se odehrává v 50. letech v Los Angles v rodině doktora Mortona, který si najal mladého Frankensteina, zde Olivera Franka, jako asistenta při svém lehce ilegálním bádání na novém převratném léku. Avšak Oliver si za zády svého chlebodárce pracuje na svém a přitom se neštítí zneužít Mortonovu rodinu i přátele. Snímek stojí především na kvalitním výkonu Donalda Murphyho a netradičním dobovém zasazení Frankensteinova příběhu. Celý film je velice vláčný a místy začíná nudit a i přes celkem povedené masky nedosahuje valné kvality. U mě za dvě hvězdy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Ať už náhodou nebo úmyslně, v mezihře na hudebních číslech u bazénu má tmavovláska za hlavním zpěvákem bílý chomáč vlasů. V původním Frankensteinově pokračování, Frankensteinova nevěsta (1935), má Elsa Lanchester také bílý chomáč vlasů. (noelcoward73)
  • Režisér Richard E. Cunha vzpomínal, že když těsně před natáčením viděl make-up pro titulní stvoření, byl tak zklamaný, že opustil natáčení a zhroutil se v slzách. (noelcoward73)
  • Tento film je zařazen mezi 100 nejzábavněji špatných filmů, které kdy byly natočeny (The 100 Most Amusingly Bad Movies Ever Made), v knize „The Official Razzie Movie Guide“ zakladatele ceny Golden Raspberry (Zlatá malina) Johna J. B. Wilsona. (noelcoward73)

Reklama

Reklama