Reklama

Reklama

Kvílení vlkodlaků V

  • Česko Vlkodlak V: Znovuzrození (více)

Krvavá večeře vlkodlaků v roce 1489 pokračuje přesně o 500 let později. Znovuzrození Howlinga v roce 1989 na starém zámku přinese turistům v zápětí děs a hrůzu. Jeden návštěvník za druhým se ztrácí. Jsou nalezeni v podzemních chodbách s prokousnutým hrdlem. Pátrání v tajných chodbách zámku má odhalit, kdo z nich je vlkodlak... (Video-Spoj)

(více)

Recenze (29)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na sérii Howling se mi líbí, že jednotlivé díly (až na první dva) na sebe nijak ennavazují a každý je naprosto samostatným příběhem, navíc se ještě odehrávající skoro pokaždé v jiné zemi. Není to žádná série z horních příček žebříčků, ale dlouho (minimálně první tři díly) si udržovala stabilní zajímavou kvalitu. Že tohle bude hodně velký skok dolů, ukázala už herecky přehnaně, až groteskně, teatrálnů úvodní scéna z 15. století. Prostě něco otřesného. Po skoku do současnosti se to zlepšilo minimálně o kulisy a zajímavé prostředí starého hradu a jeho podzemního bludiště. Herecky to zůstalo ale hodně ubohé (a nezachránila to ani přítomnost Blackie z Twin Peaks). Nejen, že samotné postavy jsou strašné, ale jsou ještě strašně zahrané. Tomu se nedalo už ani smát. Jen trpět. Postav je zbytečně moc, doráží to levný dabing, kdy jeden dabér mluví několik postav a to snad i v jednom záběru najednou. jednoznačně nejslabší kousek z prvních pěti dílů. Zpraví mi šestý chuť? ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po prekvapivo dobrej štvorke opäť klesáme na dno. Pri päťke sa otvára zapeklitá otázka, čo je horšie. Brakovosť dvojky a trojky, alebo nudnosť dnešnej päťky? Otázka má asi taký zmysel, ako to, či chcete zomrieť ubodaním alebo utopením. Proste sú to sračky. Len každá iným spôsobom. Päťka je návratom k britskej produkcii, odohráva sa však v maďarskom zámku/hrade. Prológ je umiestnený do roku 1489, následne dej pokračuje v súčasnosti (teda 1989) a do strašidelnej stavby prichádza skupinka rozdielnych mužov a žien, dostávajúcich sa do krvavého konfliktu s dávnym zlom, ktoré má, pochopiteľne, podobu vlkolaka. Snímka je mimoriadne nudná a nezáživná, ale mne osobne je predsa len o čosi bližšia, ako nechutní a bizarní trojkoví kenguro-vlkolaci. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Tento díl s pořadovým číslem 5 se stal mým nejoblíbenějšímdílem a taky prvávě proto mu dávám za 5 hvězd. Hrad a vlkodlak,který se pořád skrývá a vlastně ho ani pořádně neuvidíme byl pro mě tou nejlepší volbou pro staršidelný a hodně atmosférický horor. Pustím si ho víckrát než,kterýkoliv díl.z celé série. Šestka je hrozná po všech stránkách,tohle si u mě frží aspoň nějakou úroveň. A vysokou. A taky konečně můžu přemejšlet kdo je tím vlkodlakem a přitom vysvětlení je tak jednoduché. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Do závěrečných titulků jsem pořád čekal, kdy se ukáže vlkodlak v celé své kráse, bohužel marně! Chlupatá příšera se totiž ráda schovává v naprosté tmě a tmavých chodbách, takže stěží vidíte jeho držku, natož pak celou postavu. A byl jsem hodně naivní, když jsem nepřestal doufat alespoň v jednu jedinou proměnu člověka na lykantropa, jak se sluší a patří. Toho jsem se samozřejmě taky nedočkal. Pravá identita vlkodlaka se totiž objeví až pár vteřin před úplným koncem! Přesto udělalo prostředí starého hradu na mě docela dojem. Když si připočtu skryté chodby, sněhovou vánici, hudební vložku "Santos" znějící po každé vraždě, naproti tomu odečtu tuctovou režii a prkenné herce, dostanu slabší podprůměr. Přesto se pořád jedná o lepší dílko, než byla sračkoidní trojka. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Je skoro až komické, ako sa toto piate a znovu spackané pokračovanie Howlingu berie vážne a ako sa diváka opakovane snaží presvedčiť, že príbeh so zabudnutým stredovekým hradom, ktorý si v Maďarsku 500 rokov nikto nevšimol, nevyraboval či neprivlastnil (u národa ziskuchtivcov ako sú Maďari, ktorí si pri turistických atrakciách účtujú 2 € za použitie mobilnej WC kabínky je to obzvlášť ťažko uveriteľné), hoci je dostupný trebárs aj autobusom po chvíľke jazdy po asfaltovej ceste nie je totálne hlúpy, rovnako ako prehľadná whodunit zápletka, ktorú tvorcovia zakomponovali do deja. Najväčším prúserom je však samotný vlkodlak resp. fakt, že sa tu v plnej paráde vôbec neobjaví a na nejaký priamočiary útok som čakal márne. Sekundové zábery na jeho oči, tesáky či siluetu na dobrý werewolf horror nestačia. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Postava prostoduchej krásky Mary Lou Summers (Elizabeth Shé) bola prevzatá zo seriálu Gilligan´s Island (1964), kde taktiež vystupuje postava s menom Mary Ann Summers. (Mrtvobog)
  • Snímek byl natočen podle románové trilogie "Howling" z let 1979 až 1985 Garyho Brandnera. (Terva)

Reklama

Reklama