Reklama

Reklama

Vnitřní démoni

  • Velká Británie Demons of the Mind
Trailer

Obsahy(1)

Strašidelný horor, ve kterém vyšinutý baron zavře svoje dospělé děti na hradě a omámí je drogami na ochranu před kletbou, kterou možná podělily. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

pepua 

všechny recenze uživatele

Otec drží v rodinném sídle na venkově v zajetí své dvě psychicky nemocné děti, syna a dceru. Je přesvědčen, že jeho rodině koluje v krvi dědičné zlo a různými metodami, ať již všeobecně uznávanými či nikoli, se snaží své potomky vyléčit… Hammer ve své nejklasičtější podobě: stylová výprava, lehké erotično i lehké gore, spousta mlhy a jak se sluší a patří také řádně romantická i dramatická hudba. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Hammer se na přelomu 60. a 70. let zjevně vyžíval ve věznění nebožáků, filmů tohoto typu nasekal, jak Baťa cviček. Naneštěstí jsou všechny zaměnitelné a pravidelně z nich ční prachbídné herectví většiny osazenstva. Tady to zachraňuje vkusná instalace ověřených gotických (gotikovských?) propriet dle taháku: šlechtické sídlo-mlha-kostýmy-tupí vesničani-rodinná kletba-procházky se svíčkou. Jednu hvězdu musím sundat za chybějící lebky (gotika bez lebek, to je snad horší, než vyjít nenamalovaná mezi lidi) a druhou za otřesně zahranou postavu kněze. Průměrný kus, zajímavý asi jen pro fanoušky gotických hororů. ()

Reklama

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Pěkný brakový horůrek od Hammeru s trošku nesouvislým dějem. Téma filmu je zajímavé - ďábel, posedlost, incest, rodinné prokletí. V jednotlivostech a obrazech působivé - gotická atmosféra, strašidelný hrad, stylové vraždy mladých dívek v keřích růží.  Bohužel, postavy byly dost nezajímavé a herci odpudiví. Děj mě vůbec nenapínal ani neděsil, naopak občas nudil, mátl a působil, že se za chvíli celý rozpadne. Nakonec to celé nějak dopadlo, ale měl jsem trošku problém udržet pozornost. Takže pro mě průměr 2,5*, v rámci žánru zaokrouhluji na 3*. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rodové prokletí! Baron Zorn je přesvědčen, že si nese jakousi nemoc krve, která ho nutí páchat násilí. Vybere si tedy za ženu prostou dívku, co mu dá dvě děti - Elizabeth a Emila. Jenže ještě když jsou děti malé, spáchá matka sebevraždu a otec je přesvědčen, že dcera se synem zdědili nakonec jeho nemoc, čehož se stále obával. Je třeba vyléčit je, a tak do rodinného sídla přijíždí pochybný lékař Falkenberg, který se o to má pokusit. O již dospělé potomky se i nadále stará tajemná a nepřístupná teta Hilda. Když se v okolí sídla začnou ztrácet mladé dívky z přilehlé vesnice, zavládne mezi obyvateli strach a neklid. Ten ještě posílí kněz, kterého toulavé boty přivedly právě včas. Horor z produkce Hammeru má poněkud nevyvážené tempo a slušela by mu černobílá kamera. Bohužel chybí mlha, noc i bouře, o hřbitově či podzemních kobkách s lebkami a pavučinami nemluvě. Na druhou stranu některé scény mají napětí, kamera jest slušná, dojde i na trochu nahoty a krev. Klíče jako vraždící nástroj poslouží stejně dobře jako nůž. Spíše 3*, ale za scénu s hořícím křížem jednu přihodím. Více ocení příznivci žánru. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Brak skrz-naskrz, so srandovne afektovanými hercami a slabou atmosférou (interiéry zámku sú príliš presvetlené, to aj tie adaptácie Poea od Cormana mali pochmúrnejší vizuál), ale príbeh je celkom OK a hlavne je tam na svoju dobu výživné gore (vrátane nejakých odseknutých končatín a krvavých čľapotov z podrezaných hrdiel) a všetky herečky asi mali v zmluvách, že pre slávu musia ukázať všetky Božie dary, takže je tam veľa bezdôvodnej nahoty vrátane full frontal. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama