Reklama

Reklama

Recenze (11)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snímek začíná jako akční thriller, přechází do mysteriozního dramatu a končí jako čistokrevný horror. Poměrně dlouhou dobu jsem měl pocit, že se o žádný horror jednat nebude, ale napínavá atmosféra slibovala, že i tak si film užiji. Najatý zabiják sice předem domluvenou práci udělá, ale pak se rozhodne lup si ponechat. Organizace, která si ho najala, se jej snaží dopadnout, ale on jim těžce zraněný unikne. Následně se objeví ve velkém domě, jehož majitelé ho zachránili před smrtí. Proč, to netuší, což je možná dobře. Nastupují halucinace, snové obrazy, vraždy, tajemné postavy, hrob zahalený mlhou a podkroví domu s lidskými lebkami. Navíc nastoupí na scénu vydařené gore efekty, jež s blížícím se koncem přibývají. A nejde jen o hladová prasata... Výborná hudba umocňuje celkový zážitek (chvílemi sice připomíná italské westerny, ale vůbec to nevadí), zvuk zvonu naznačuje cosi zlověstného. Velmi dobrá je i kamera. Ikona španělského horroru se zhostila natáčení skvěle před i za kamerou. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Paul Naschy počas svojej bohatej hereckej činnosti zabŕdol snáď do všetkých odnoží hororového žánru. Napriek tomu že on a skupinka spolupracovníkov okolo neho (režisér Klimovsky a pod.) sa takmer vždy iba inšpirovali, občas až priam vykrádali iných tvorcov, a iné žánre a kvantita často prekonávala kvalitu ( hlavne obrovský počet filmov v prvej polovici sedemdesiatych rokov ktoré stáli hlavne na charisme samotného Naschyho ) tak v tom počte sa vždy nájde hneď niekoľko periel. El Carnaval de las bestias je bezosporu jednou z nich.. V tomto filme, kde zobral režisérsku taktovku Paul Naschy osobne do rúk dokonca vykráda nielen známe žánre ale aj sám seba, resp. inšpiruje svojimi staršímu filmami, ktoré tu už vymenoval užívaťeľ giallo. Áno inšpiruje sa, dokonca priam vykráda sám seba, ale ako brilantne!!! Na genialitu tvorcu často totiž neukazuje nejaká originalita ale skôr odvaha skľbiť viaceré žánre bez toho aby vznikol nejaký guláš či zlátanina. Na filmoch doslova milujem fakt, keď netuším ako budú pokračovať, keď sa vymykajú nejakej šablóne. Tu máme hneď tri rozličné polohy: prakticky čisto dobrodružných 25 minút, ktoré však odrazu skončia aby sa tempo spomalilo a odrazu si vychutnávali interiéry starej vily, kde možno straší duch manželky tamojšieho pána. Okrem tejto hororovo-duchárskej polohy tu máme čisté gialloscény, kde neznámy zabijak likviduje nezvaných návštevníkov... Divák je zrazu zmätený, ..:máme do činenia s akčnou gansterkou, ducharinou, giallom??? Odpoveď v závere je zdrvujúca, a záver ma fakt dostal do kolien ako kedysi u Bariiliho hororu The Perfume of the Lady in Black. Nemôžem inak, než plne súhlasiť s maximálnym hodnotením, ale aj s konštatovaním že musíte mať fakt niečo napozerané aby ste si tento skvelý počin vychutnali. Pre mňa veľké prekvapenie.. Po zhliadnutý asi desiatky filmov s Paulom Nashym ma ani vo sne nanapadlo, že jeho zatiaľ najlepší film nebude žiadny hrbáč, vlkodlak ani gotika zo sedemdesiatych rokov ale mix žánrov nakrútený v ušmudlaných osemdesiatych rokoch... Skvelý dej, skvelé spracovanie - výborná hudba... Také malé zjavenie...:) ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Možno trochu rozporuplná multižánrová naschyovka, ktorá sa v prvej polovici tvári ako akčno-dobrodružné krimi a Paul tu stvárňuje nájomného žoldniera, ktorý sa počas jednej akcie ulakomí na diamanty, ktoré mal za úlohu získať a je kvôli tomu prenasledovaný zabijakmi z istej japonskej organizácie... V tejto fáze filmu sa najmä bojuje a strieľa, potom však Human Beasts náhle zmení tvár, zápletka s ukradnutými diamantmi ide na vedľajšiu koľaj a zrazu tu máme slasher s mysterióznym nádychom. Najzaujímavejší je však koniec, také rozuzlenie som teda vskutku nečakal a dosť ma prekvapilo... ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Škaredý profesionální vlkodlak, případně nemrtvý hrabě, přinejhorším snad nekrofilní hrobník je zde k vidění v roli normálního smrtelného, i když pěkně hnusného, zabijáka. Kterému se nedaří a jak to tak vypadá, možná se i polepší. Nic víc k ději nevykecám, ale zatím ze španělských Naschyho performancí je tahle nejelegantnější a nejméně ohlodaná. Zubem času samozřejmě. Akční střílečka postupně přecházející v podomní vyvražďovačku je zvláštní kombinace, ale funguje to. Nevěřte tomu, že je třeba vidět předchozí jeho filmy, abyste si to užili. Ten film je dobrý sám o sobě. Plný počet ale nedám, přece jenom ta akční část byla taková poloamatérská. Nejsilnější scéna: Záběry na žranici místní honorace ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Tak úvodní titulky mě slušně navnadily (mimochodem nejlepší pasáž filmu). Středověké obrazy s tématikou morové nákazy podložené satanistickou hudbou dokážou udělat mrazivou atmosféru. Pořád jsem napjatě čekal, až se nějaké pojítko k titulkům objeví ve filmu. Marně... Nakonec je to takovej mišmaš akce, romantiky a hororu, přičemž akční část je přepálená a romantika přeslazená. Většinu času to na mě působilo jako akční telenovela s křečovitými dialogy. Snad 20 minut koukáme na kýčovité flashbacky, jak se Naschy seznámil s Japonkou! Vcelku dobrá je první akční scéna (ač silně klišovitá) s přepadením auta, které převáží diamanty. O brutalitu není nouze. Profesionál nenechává svědky, průstřely zanechávají efektní krvavé stopy, milenka nadšená není, ale co by Paulovi neodpustila, když on má takové zlaté srdce. :)) Nejlepší částí zůstává ona hororová začínající někde v poslední třetině filmu, ale gradující až cca 5 minut před (bohužel náhlým) koncem. Trošku pozdě na vylepšení dojmu. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama