Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Leila (Grace Mills) sa nevedomky podieľa na satanistickom rituáli, po ktorom ostane posadnutá duchom svojho otca. Veľmi rýchlo sa začne ukazovať, že s Leilou nie je niečo v poriadku. Ľudia v jej okolí totiž začnú za záhadných okolností miznúť a následne umierať. Kňaz Adrian Dunning (Paul Naschy) je privolaný, aby pomohol Leile tým, že nepriateľského ducha z jej tela vyženie a zbaví ju tak posadnutosti. (FromHell)

(více)

Recenze (14)

sadsammy 

všechny recenze uživatele

Jsem si riskla kouknout starý film o exorcistu, protože nic jiného mě nezbývalo jinak jsem koukla asi všechny hororovky v tomto žánru a moc mě nelaká koukat na filmy z roku 1970 a podobne, jde mi více o grafiku a kvalitu filmu. Takže tento horor nic exstra a nevím jestli bych ho doporučila na podivánou. Zaprvé proto, že celkem děj se odehrává velmi pomalu, furt čekáš kdy už se začnou aspon nějaké lekacké scény a dočkáš až na posledních pěti minutech. Zadruhé se svoji kvalitou přišel mne velmi divný (i když chápu, že je to na tu dobu fakt ohromující natočit něco podobného). ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Španělská odpověď na Exorcistu. Paul Naschy a jeho lidé samozřejmě ani nezavadili o geniálnost tohoto arcidíla, ale přesto vytvořili zajímavý a slušně atmosférický malý horror. Zapamatování hodná je minimálně maska posedlé dívky a vlastně i ten lehce bizarní konec. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Je to už dvakrát vylúhovaný čaj, no tvár posadnutého dievčaťa, príbytok satanistu a zobrazenie satanských rituálov v rozvalinách starého hradu dodávajú plusové body. Pretože film je predovšetkým o vizuále. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dal som dokopy niekoľko "pradávnych" kúskov, od exorcizmu cez gotický nádych, no vzdávam to. Úplne mimo mňa od atmosféry, formy spracovania, dialógov, námetov, pričom pustiť si 100 vykopáviek a užiť si zábavu pri každom 97 pokuse, to je ostuda, a to taká istá, ako pri tomto španielskom prešľape. Horšie sú na tom už len taliani .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, na které se dobře dívá. Snad je zbytečné srovnávat s klasickým Vymítačem, byť se to samozřejmě nabízí. Satanská mše v ruinách hradu (tvůrci se nahoty dívek nebojí), vražd jako v Midsomeru, bouře, posedlá Leila. Ta je hezky znetvořená, ale zelené šavle neháže, jen slintá. Ovšem postel se s ní jednou zdvihne! Škoda, že při souboji s vlčákem nedošlo k fulciovskému rozervání hrdla.... Závěr je fajnově gotický, škoda jen, že se tvůrci více neodvázali a nepustili svoji fantazii ze řetězu... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jak už tu bylo napsáno, tohle se opravdu nedá srovnávat s klasickým Vymítačem ďábla z roku 1973. Ostatně Vymítač ďábla je dodnes nepřekonatelnou klasikou. Španělská verze není průserem, ale popravdě jsem čekal něco víc. Plusem filmu jsou některé herecké výkony a především musím pochválit práci maskérů. Mínusem je odbitej a na můj vkus strašně rychlej konec. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Tak i Naschy občas šlápnul vedle...Španělská horrorová legenda se nechala naverbovat do levné, ale hlavně velmi nudné a nepovedené kopie Exorcisty. V které nic nefunguje, napětí je nulové a konec velmi nepovedený. Opravdu velmi slabé... ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Španělské hororové krimi zasazené do mírné hippie atmosféry v Anglii. Celkové zpracování připomíná pozdní západoněmecké wallaceovky, tentokrát již s neskrývanými erotickými prvky. Exorcistou je tu anglikánský (?) kněz (manželka se neukázala), posedlou dívka, která se účastnila satanistického kultu. Dominantní herecké osobnosti Paul Nashy v roli duchovního a Maria Pershy jako matka posedlé dívky. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Kultový Exorcista z roku 1973 je horor tak jedinečný a nedostihnuteľný, že jeho napodobovanie vôbec nie je šťastným nápadom. Doplatili na to aj Španieli, ktorí vďaka viacerým vychytávkám, jemne slasherovému poňatiu, hustej záverečnej 15-minútovke a v neposlednom rade tomu, že v hlavnej roli kňaza - vymetača sa objavil charizmatický Paul Naschy natočili síce solídny horor, v nutkajúcom sa porovnaní s Friedkinovým majsterštykom však pôsobiaci ako dunajská výletná loď proti Titanicu. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Na daný rok celkem dobrá snaha o slušný příběh, ale pro mě tam nebylo žádné napětí nebo strach či větší zájem posedlosti. Natočit to možné dnes určitě by to bylo o kapku lepší, jinak pro mě na jedno zhlédnutí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem celou dobu čekal na závěrečnou patnáctiminutovku, ale ta stála za to. To, co se odehrávalo předtím ne že by vyloženě nudilo, ale zase to nebylo nic, co by utkvělo v paměti a snaha postupně připravit diváka na závěrečné finále vyzněla kamsi do ztracena. Navíc jsem nechápal, proč Španělé zasadili děj do Anglie. Jejich mateřština mi tam pak přišla celkem nepatřičná. Na druhou stranu potěšilo celkem neotřelé herecké obsazení, kdy můj zájem upoutala především hlavní představitelka. I když pořád mi něco řiká, že to nebyl její herecký projev, co mě upoutalo. Ale třeba se pletu. :D 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ide len o ďalší odvar slávneho amerického originálu, ale všetko to nad vodou drží dobrá atmosféra a ( ako už neraz v histórii žánru ) typovo skvelo obsadená predstaviteľka hlavnej posadnutej, ktorej intenzitu ešte mnohokrát znásobuje geniálna maska. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Trošku slabší Naschy, ale stále solídny. Film nie je až taký ripoff Exorcistu, ako všade píšu, skôr je na podobnú tému. Je viac sexy, herečky sú pekné, ako stále, Naschy veľmi charismatický v úlohe kňaza, prostredie vily a starožitný nábytok, obrazy etc. sú pôsobivé. Spracovanie slušné, miestami štýlové. A makeup v závere je viac ako slušný. Europohodička pre fandov. ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Rituální zločiny? Znesvěcené kostely? Černé mše studentů vyvolávajících Satana, kterých se zůčastní i mladá dívka Leila, u které se postupně začínají projevovat příznaky hysterie, agresivity a nenávisti ke svému okolí a která o sobě tvrdí, že je dívka zla! Jedná se pouze o nemoc, či snad má něco společného s těmito vraždami, dokonce i s vraždou svého bratra a snoubence? To vše je případ pro detektiva i kněze, kteří se snaží tyto události objasnit! Rozhodně ne tak vydařené jako Friedkinovo Exorcista, ale i tak se snaží zaujmout řadou prvků, které u těchto filmů očekáváme (viz mistrovský vzor z roku 1973) a místy se mu to i daří... Těší mě, že jsem měl tu možnost vidět a porovnat. ()

Reklama

Reklama