Reklama

Reklama

Dům smrti

  • Velká Británie The House That Dripped Blood (více)

Tento antologický snímek vypráví čtyři thrillerové příběhy, které se odehrály v opuštěném domě opředeném smůlou, a byly vykonstruovány na základě policejního vyšetřování. Po přezkoumání složek místního policisty (John Bennett) vyjde najevo, že všichni majitelé onoho sídla zemřeli strašlivou smrtí. V první epizodě poskytne ženě tajemného spisovatele (Denholm Elliott) objekt jeho posedlosti příležitost, aby svého muže zabila. V té druhé se nešťastný Peter Cushing stane středem pozornosti žárlivého manžela. Ve třetí části se Christopher Lee stane obětí své male dcerky, která si hraje s panenkami voodoo. V posledním díle se hvězda hororových filmů Jon Pertwee snaží ve svých kostýmech dosáhnout autentičnosti. Nějak se mu podaří získat plášť skutečného upíra, což má zvráceně komické následky. (Cinemax)

(více)

Recenze (55)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na starší horory jsem velmi přísný s hodnocením, ale zde musím nadhodnotit, tohle je definitivně jeden z nejlepších povídkových hororů vůbec. Překvapivě všechny povídky bez gore či strachu, ale jde znát, že za tím stojí velmi inteligentní lidi a každá jedna povídka obsahuje tak perfektní závěrečný zvrat, že vám vyschne v krku. Highlight je povídka číslo 3 zkombinovat Witchcraft s Evil child je vynikající nápad. Napětím to sviští celou dobu a občas nechybí i černý humor. Originální, inteligentní, napínavé, zábavné, skvělé. 85% ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Tezke hodnotit povidkove filmy. A zvlast, je-li kvalita jednotlivych segmentu tak rozlitana. Od nechtene smesnosti az po prave mrazeni v zadech, vsim si film projde. Nebyt tradicne vybornych Cushinga a Lee (a jejich povidek), pravdepodobne bych byl v hodnoceni prisnejsi, protoze hammerovska atmosfera a celkove charisma nikde... Jen par jednoduchych scenek, ktere by zapadly do prumeru hororovych TV serialu. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Remeselne je The House that Dripped Blood síce zručne nakrútený, ale zároveň je dobrým príkladom toho, prečo nemám rád poviedkové filmy. Na rozdiel od celovečerných filmov sú až obsesívne zaťažené na záverečnú pointu, ideálne vtesnanú do posledného záberu, po ktorom nasleduje strih a unudené rozprávanie rozprávača. Nehovoriac o nevyrovnanosti príbehov - ten prvý je televíznou rutinou, druhý operuje skvelými farbami a Cushingom, ale pointa je generická, tretí je nalepší, lebo viac pracuje s atmosférou ako sa spolieha na záverečný zvrat a posledný je fajn obhliadkou za gotickými horormi. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Příjemnej a zábavnej povídkovej horůrek složený z pěti příběhů, z nichž jeden vyprávěním provází. Hlavní osu tvoří strašidelný dům, který je obestřen řadou podivných úmrtí. Žádnou originalitu nehledejte, hlavní slovo zde má atmosféra a ta je vyloženě creepy jak má být. Tajemný zabiják, voskové muzeum, čarodějnictví spojené s woodoo, upíři. Totální žánrovka. Herecké obsazení bezvadné a k hororovým filmům patřící - Peter Cushing, Christopher Lee nebo božská kráska Ingrid Pitt. Kvalita po všech stránkách. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Poviedkové filmy ja moc nemusím a vobec ich nevyhladávam ale keď si už raz za čas nejaký pozriem,dúfam že,bude dobrý a tento ulohu splnil.Každý jeden pribeh,má niečo spoločne a to dom v ktorom sa odohrávaju pribehy a tie osoby sa do neho nastahovali.Prvi pribeh je o spisovatelovi,hororových knižiek,ktorý ma miernu krízu a teraz sa mu začne zjavovat postava z jeho knihy.A rozmýšlate či zošalel,alebo to robi ten dom,lebo ho nik iný nevidi.Vždy ked sa zjavila tá postava,tak vždy tam hrala taka mrazivo dotieratelna hudba,tak táto prvá čast,mala dost silnu atmosferu a pribeh bol spracovaný kvalitne.Druhý pribeh je o maklerovi na dochodkovi bez rodiny ktorý si kupil ten dom pre relax a pohodlie aj tu hudba urobila svoje náramne sa tu hodila.To mzum voskových figurin bolo strašidelne.Tento pribeh bol slabši,ale vo finále prekvapil drsnostou.Treti pribeh je o otcovi s dcerou a tá dcera má strach z ohna.Tak ten otec si najma učitelku aby doučovala jeho dceru lebo ju nechce dat do školy,lebo má na to svoje dovody.Tento pribeh je zahalený do ruška tajomna a jeho dcera nie je až take neviniatko ako sa sprvoti zdalo.Tak tento pribeh bol velmi dobrý,či po hereckej stránke Ch.Lee ako otec ktorý je prisny na dceru je velmi doveryhodný ale aj ostatní v tomto príbehu boli nadpriemerní.Malo to atmosferu,napatie aj strašidelnost.Posledný pribeh je o hercovi,ktorý toči prevažne horory.Aj keď realitný maklér ho varuje pred kupou toho domu,on si z toho ťažkú hlavu nerobí,ale asi mal.Aj keď mal dočinenia s upírmi,bavil som sa.V tomto príbehu bola silná irónia.Aj keď bol viac zábavnejší ako temný ale zaujal.Ale ako celok má prekvapil v dobrom.Každý s tých príbehov bol kvalitne a dobre spracovaný.Sú tu veľmi silne príbehy,ale žiadny nemá vážne nedostatky,nie sú dokonale ale majú svoje čaro.Zatiaľ najlepší poviedkový film,ktorý som videl,keď nájdem lepši tak hodnotenie prehodnotím. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (1)

  • V poslední povídce "The Cloak" zmiňuje Paul (Jon Pertwee) že má rád klasické horory. Ve výjmenovaných je i Dracula (1931), u kterého upřesní: "Ten s Belou Lugosim, né ten nový". V novější verzi filmu Dracula (1958) hrál hlavní roli právě Christopher Lee, který se objevil v předchozí povídce "Sweet to the sweet". (rasasak)

Reklama

Reklama