Reklama

Reklama

Dům smrti

  • Velká Británie The House That Dripped Blood (více)

Tento antologický snímek vypráví čtyři thrillerové příběhy, které se odehrály v opuštěném domě opředeném smůlou, a byly vykonstruovány na základě policejního vyšetřování. Po přezkoumání složek místního policisty (John Bennett) vyjde najevo, že všichni majitelé onoho sídla zemřeli strašlivou smrtí. V první epizodě poskytne ženě tajemného spisovatele (Denholm Elliott) objekt jeho posedlosti příležitost, aby svého muže zabila. V té druhé se nešťastný Peter Cushing stane středem pozornosti žárlivého manžela. Ve třetí části se Christopher Lee stane obětí své male dcerky, která si hraje s panenkami voodoo. V posledním díle se hvězda hororových filmů Jon Pertwee snaží ve svých kostýmech dosáhnout autentičnosti. Nějak se mu podaří získat plášť skutečného upíra, což má zvráceně komické následky. (Cinemax)

(více)

Recenze (55)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Moj prvy film od Petera Duffella ako rezisera, a hned silny, posobivy horor. Vysetrovanie 4. pripadov v akomsi opustenom dome je vybornym nametom na film, prvy pribeh dost nudi, ale zvysne tri uz hodne koketuju s hororovym zanrom. A k tomu strasidelna atmosfera na urovni. Skoda, ze samotny Peter Duffell tocil potom uz len TV serialy a TV filmy. 76 % ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Asi byla má očekávání (podpořená zdejším hodnocením, achjo, už nikdy nevěřit zrádnému čsfd, haha!) příliš velká, ale na 4 to zatím není, ani náhodou. Možná někdy v noci, ale ve dne to nefunguje ani omylem. Příšerná a otravná hudba, u které autor vůbec nepochopil, k čemu ji skládá. Až na vyjímky to není vůbec horor, spíše takové úsměvné (byť atmosférické) příjemné posezení u krbu v domě, v němž naukápla ani kapka krve. No, fakt. Sorry, za spoiler.:) Což se nelze divit, pokud znáte autora a jeho filosofii či styl psaní. Takže: 1.povídka- dobrá, leč nudná srandička, u jejíž pointy jsem se moc nasmál, takže dobrý. 2.povídka- o něco lepší, mající vcelku dosti slušný až hororově fatalistický nádech, bez těch zbytečných srandiček. 3.povídka- jednoznačně the best, tj.ta nejlepší, kde nebylo po typickém Blochově humoru za každou cenu (nikdy nepochopím, proč nechtěl či snad neuměl psát pořádné H fláky, až na vyjímky ze kterých by čtenáři měli týdny noční můry). 4.povídka- opět srandička, která je zakončena hezkou slečnou/paní upírkou (tady musím pozn., že upířiny nemusím odjakživa, takže se až na 3 vyjímky vždy, kdy jsem svědkem něčeho upírského, nudím). A na závěr, tu máme zakončení rámcového tj.spojovacího příběhu, který končí tak ´´neodhadnutelným´´koncem, že bych se za něj jako autor styděl. Asi to mělo být vtipné, ale nebylo. Částečně to zachránil netopýr na šňůrce.:))) Suma sumárum, stojí to za to, ale nedosahuje to svého potenciálu. Škoda. Třeba to v noci bude fungovat lépe. Kdo ví? A taky nemám rád, když je název hororu drsnější, než skutečnost. Přijde mi to vždy, jako klamavá reklama, která chce prodat produkt o kterém si výrobce není jist jeho kvalitou. Ne, opravdu zde neukápne ani kapka krve. Kape tu vosk, škrtí se tu, vystrkují se tu umělé špičáky, ale po krvi tu není ani památky. Nechápejte mě špatně...já rozhodně nepreferuji horory s krví, mozky a vnitřnostmi, jen mám rád, když název souvisí s dějem. Takhle to připomíná (což zpětně nebude náhoda) pár Simpsonovských halloweenů.:) Proto to varování. Pro fandy tzv.slasherů, ruce pryč. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Strašidelný povídkový film přináší především známé herce, mezi nimi ikony horrorového filmu (Lee, Cushing a krásná Pittová). Obsahově se nejedná o nijak převratné dílo, byť psal scénář Robert Bloch (autor Psycha). Čtvrtá povídka o plášti, který z jeho nositele udělá krvelačného upíra, vyšla u nás pod stejným názvem ve sborníku Tichá hrůza. Pěkná kamera, smysl pro detail, úžasný dům pro horror jako stvořený, skvostná bouře (2x) a chvílemi nesnesitelné kvílení smyčců střídané varhany či tikotem hodin smrti. V literatuře nijak originální témata - spisovatel posedlý vlastním dílem, tajemné strašidelné muzeum s voskovými vrahy nebo čarodějnictví kombinované s voodoo - jsou zpracovaná solidně, velký podíl má atmosféra společně s hereckými výkony. V závěru se dočkáme i klasického sklepení, kde dříme zlo... Nedostatek krve je nahrazen optickými hrátkami s kamerou, hudbou, bouří a strachem z neznámého. V té době oblíbená nahota je zredukována na jeden hlubší výstřih Ingrid Pittové. Byť je místy atmosféra pěkně chladná, bát se nejspíš nebudete. Celkové hodnocení 3-4*. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na starší horory jsem velmi přísný s hodnocením, ale zde musím nadhodnotit, tohle je definitivně jeden z nejlepších povídkových hororů vůbec. Překvapivě všechny povídky bez gore či strachu, ale jde znát, že za tím stojí velmi inteligentní lidi a každá jedna povídka obsahuje tak perfektní závěrečný zvrat, že vám vyschne v krku. Highlight je povídka číslo 3 zkombinovat Witchcraft s Evil child je vynikající nápad. Napětím to sviští celou dobu a občas nechybí i černý humor. Originální, inteligentní, napínavé, zábavné, skvělé. 85% ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Štyri príbehy majstra horroru Roberta Blocha.Veľmi dobrá strašidelná zábava,dosť bizárna.Všetky príbehy sú samostatné.Kto má rád tie staré klasické horrory,tak to je určite medzi nimi klenot.Každý príbeh by mohol byť ako jeden celovečerný film.Každý príbeh sa odohráva v jednom starom strašidelnom dome,v nádhernej gotickej atmosfére.Pesledný príbeh je skôr horrorová satira ako horror,ale je tiež dobrý. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (1)

  • V poslední povídce "The Cloak" zmiňuje Paul (Jon Pertwee) že má rád klasické horory. Ve výjmenovaných je i Dracula (1931), u kterého upřesní: "Ten s Belou Lugosim, né ten nový". V novější verzi filmu Dracula (1958) hrál hlavní roli právě Christopher Lee, který se objevil v předchozí povídce "Sweet to the sweet". (rasasak)

Reklama

Reklama