Reklama

Reklama

Dům smrti

  • Velká Británie The House That Dripped Blood (více)

Tento antologický snímek vypráví čtyři thrillerové příběhy, které se odehrály v opuštěném domě opředeném smůlou, a byly vykonstruovány na základě policejního vyšetřování. Po přezkoumání složek místního policisty (John Bennett) vyjde najevo, že všichni majitelé onoho sídla zemřeli strašlivou smrtí. V první epizodě poskytne ženě tajemného spisovatele (Denholm Elliott) objekt jeho posedlosti příležitost, aby svého muže zabila. V té druhé se nešťastný Peter Cushing stane středem pozornosti žárlivého manžela. Ve třetí části se Christopher Lee stane obětí své male dcerky, která si hraje s panenkami voodoo. V posledním díle se hvězda hororových filmů Jon Pertwee snaží ve svých kostýmech dosáhnout autentičnosti. Nějak se mu podaří získat plášť skutečného upíra, což má zvráceně komické následky. (Cinemax)

(více)

Recenze (55)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na starší horory jsem velmi přísný s hodnocením, ale zde musím nadhodnotit, tohle je definitivně jeden z nejlepších povídkových hororů vůbec. Překvapivě všechny povídky bez gore či strachu, ale jde znát, že za tím stojí velmi inteligentní lidi a každá jedna povídka obsahuje tak perfektní závěrečný zvrat, že vám vyschne v krku. Highlight je povídka číslo 3 zkombinovat Witchcraft s Evil child je vynikající nápad. Napětím to sviští celou dobu a občas nechybí i černý humor. Originální, inteligentní, napínavé, zábavné, skvělé. 85% ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Vynikajici povidkovy film z dilny Amicusu, ktery me skoro odrovnal. Jednotlive pribehy jsou provazany domem, ve kterem se minimalne z casti odehravaji, ale v zadnem pripade nejde o klasikou "haunted house" zabavu. Namety nejsou, ac z pera Roberta Blocha, prilis originalni, vse ovsem vyvazuje uzasna atmosfera. Ta stoupa pribeh od pribehu, aby vyvrcholila ve tretim segmentu o carodejnictvi. Bohuzel, posledni pribeh o starnouci hvezde horror filmu a jejich problemech s upirim plastem je sice nejvtipnejsi, ale svym odlehcenym tonem dost ostre kontrastuje se tremi predchozimi. A samozrejmne, jako u vetsiny obdobnych filmu - naprosto uzasne herecke obsazeni, Cushing opet drti vsechny ostatni na cele care. Jeden z nejlepsich, ne-li vubec nejlepsi horrorovej povidkovej film. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Občas mrazivý, místy i zábavný povídkový horor z prostředí jednoho podivného domu, v němž se až podezřele často prolévá krev. Co příběh, to trefa do černého, a to nejen kvůli vděčnému obsazení dvojice Cushing - Lee, ale i díky pestrosti jednotlivých segmentů, nadhledu a pěkné amicusovské atmosféře. Osobně mi nejvíc sedly ty dva poslední... Povinnost nejen pro kompletáře. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Pri pozeraní mnohých starých britských hororov sa cítim ako pri čítaní knihy. Sú plné klasických motívov, ktoré definovali hororový žáner - upíri, voodoo, voskové múzeá... Dnes divákom už bohužial tieto motívy pripadajú skor komické a dávajú prednosť moderným verziám, kde pomalé tempo a hororová atmosféra je nahradená akciou a charizmatický herci naivnými teenagermi. Verte mi však, že tieto staré príbehy v sebe stále skrývajú obrovskú silu, treba si len nájsť správny čas, zahodiť predsudky a poddať sa. Dosť možne že objavíte niečo, čo vám zmení pohľad na hororový žáner, ktorý je v dnešnej dobe tak veľmi skreslený . (8.5/10) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

A hele, ono je to docela fajn! Což je též zásluhou faktu, že se jedná o povídkový film, kde je každý docela odlišný, někdy parafrázující (Příběh o spisovateli, který v domě šílí), někdy vážně míněné (tam zas excelují lícní kosti, co zničily Alderaan) a pak zas sršící nadsázkou (Herec mnoha upírských rolí). A v té povídce, co jsem nezmínil zase exceluje Hrabě Dooku/Saruman/MužSeZlatouZbraní/WickedMan/Drakula, sir Lee, takže taky moc fajn. A jelikož jsou povídky relativně krátké, tak i přes nepříliš nadaného scénáristu a občas prkenné dialogy má tenhle Dům, z něhož čiší krev co nabídnout. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Strašidelný povídkový film přináší především známé herce, mezi nimi ikony horrorového filmu (Lee, Cushing a krásná Pittová). Obsahově se nejedná o nijak převratné dílo, byť psal scénář Robert Bloch (autor Psycha). Čtvrtá povídka o plášti, který z jeho nositele udělá krvelačného upíra, vyšla u nás pod stejným názvem ve sborníku Tichá hrůza. Pěkná kamera, smysl pro detail, úžasný dům pro horror jako stvořený, skvostná bouře (2x) a chvílemi nesnesitelné kvílení smyčců střídané varhany či tikotem hodin smrti. V literatuře nijak originální témata - spisovatel posedlý vlastním dílem, tajemné strašidelné muzeum s voskovými vrahy nebo čarodějnictví kombinované s voodoo - jsou zpracovaná solidně, velký podíl má atmosféra společně s hereckými výkony. V závěru se dočkáme i klasického sklepení, kde dříme zlo... Nedostatek krve je nahrazen optickými hrátkami s kamerou, hudbou, bouří a strachem z neznámého. V té době oblíbená nahota je zredukována na jeden hlubší výstřih Ingrid Pittové. Byť je místy atmosféra pěkně chladná, bát se nejspíš nebudete. Celkové hodnocení 3-4*. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Remeselne je The House that Dripped Blood síce zručne nakrútený, ale zároveň je dobrým príkladom toho, prečo nemám rád poviedkové filmy. Na rozdiel od celovečerných filmov sú až obsesívne zaťažené na záverečnú pointu, ideálne vtesnanú do posledného záberu, po ktorom nasleduje strih a unudené rozprávanie rozprávača. Nehovoriac o nevyrovnanosti príbehov - ten prvý je televíznou rutinou, druhý operuje skvelými farbami a Cushingom, ale pointa je generická, tretí je nalepší, lebo viac pracuje s atmosférou ako sa spolieha na záverečný zvrat a posledný je fajn obhliadkou za gotickými horormi. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Poviedkový horor, ktorý si zakladá na slušnom scenári jednotlivých poviedok a atmosfére úzko spätej so strašidelným domom. Ale našla by sa tu aj zábava a humor. Osobne sa mi najviac páčila posledná poviedka, ale aj malá čarodejnica bola dobrá. U mňa spokojnosť. 70/100 ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Po Tales From the Crypt mé druhé setkání s povídkovým filmem od Amicusu... A musím říct, že více než vydařené... I když povídky nejsou příliš originální, dohání to skvělou atmosférou a výborným hereckým obsazením... Škoda jen poslední povídky, ta mi příliš nesedla, vzhledem k ostatním byla až příliš komediální... No nic, je načase si sehnat i další kousky od Amicusu a doufat, že budou stejně povedené jako The House That Dripped Blood... ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Pěkný a celkem povedený povídkový horror. Všechny jeho části mají přibližně stejnou úroveň a balancují mezi 3 až 4 hvězdy. Bohužel mě, ale žádná nedokázala strhnout pointou nebo rozuzlením a díky tomu se přikláním spíše k nižšímu hodnocení, a to navzdory propracované kameře a vkusné hudební složce. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Čtyři příběhy 1. Vrah stvořený ve spisovatelově mysli 2. Vosková figurina Salomé 3. Děvčátko ovládající čarování 4. Plášť upíra... Nenáročné, nízkorozpočtové, většinou předvidatelný děj, místy lehce ironický (zvláště ve čtvrté povídce režisér gotických hororů), ale celkem zábavné. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Tezke hodnotit povidkove filmy. A zvlast, je-li kvalita jednotlivych segmentu tak rozlitana. Od nechtene smesnosti az po prave mrazeni v zadech, vsim si film projde. Nebyt tradicne vybornych Cushinga a Lee (a jejich povidek), pravdepodobne bych byl v hodnoceni prisnejsi, protoze hammerovska atmosfera a celkove charisma nikde... Jen par jednoduchych scenek, ktere by zapadly do prumeru hororovych TV serialu. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Postupne gradujúci poviedkový horor so skvostným hereckým obsadením. 1. Method for Murder - komorne pôsobiaca poviedka s výborným Denholmom Elliottom v hlavnej roli a dementne vyzerajúcim vrahom Dominickom, v ktorej sa začne čo-to poriadne diať až v záverečných minútach ***. 2. Waxworks - Peter Cushing a Joss Ackland sú zárokou kvality za každých okolností a napriek trochu infantilnému záveru možno túto epizódu označiť za vydarenú ***. 3. Sweets to the Sweet - najlepšia epizóda, ovplývajúca mrazivou atmosférou a predvedčivým Christopherom Leem, ktorá môže byť kľudne považovaná za akúsi predzvesť dnešnej vlny hororov o zlých dievčatkách :) *****. 4. The Cloak - príbeh starnúcej hereckej horrorstar a jej trampôt pri natáčaní nového upírskeho trháku je zábavný a vtipne odkazuje na universalovské klasiky z 30. rokov ****. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi působivá prostota příběhů, přesto mi některé z nich přišly zdlouhavé a roztahané. Nejvíce zaujaly první a poslední povídka a zajímavé obsazení. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor mě fakt bavil. Trochu lituju toho, že hvězdy Cushing, Lee a Ingrid Pitt se neobjevily ve společné scéně, ale vzhledem k povídkové povaze filmu to bylo celkem logické a vůbec to nevadilo. Všechny čtyři povídky měly skvělou atmosféru. U té první jsem se dokonce bál. ("Nejsem Richard, jsem Dominik":-)). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Poviedkový film, ktorý je originálne vyrozprávaný ako prípady z policajného archívu. Naneštastie, ale niesu veľmi kvalitné vo vyvolávaní hrôzy. Teda až na epizódu s Christopherom Leem, ktorá je originálna a veľmi pôsobivá. Z mojej strany sklamanie, pretože som čakal kvalitnú a hutnú atmosféru. ()

Reklama

Reklama