Reklama

Reklama

Tlukot srdce

(neoficiální název)
  • Česko Záchvaty paniky (neoficiální název) (více)

Recenze (9)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nahá žena utíká lesem, je noc a za ní cválá rytíř na koni. V ruce má dvojitý řemdih, se kterým se dá udělat pěkná paseka. Více by mi vyhovovalo, kdyby film zůstal ve středověku, i tak se ale zčásti přiblížil gotickému hororu. Jde tu o majetek, kdo s koho a kdo a jak přelstí druhého. Pěkné jsou snové scény, i ty, co mají být snové, ale nejsou, poslední čtvrtina se pak přehoupne do pěkného trashe. A kvituji, že dojde i na střeva ven. Solidní kamera, pěkná hudba. Z dnešního pohledu jde samozřejmě o film pro fanoušky Paula Naschyho (počítám se mezi ně) a milovníky evropských barvotiskových hororů španělské a italské produkce. Běžný divák by asi dal jen 2*, já byl ale spokojen. A samozřejmě že Paul si musel dát do filmu půvabné obnažené ženy, jak jinak... ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Panic Beats sa snaží pôsobiť rafinovaným a nepredvídateľným dojmom, čo mu však nie celkom vychádza, nakoľko divák si dá rýchlo dohromady koľko je 1 + 1 a dovtípi sa, kto to s kým pečie a aké asi môžu byť pohnútky hlavných protagonistov... Samotný príbeh je pomerne laxný - vraždí sa tu jedna radosť, polícii to však moc netrhá žily a všetci sa tvária nadmieru spokojne... Ojedinele sa tu objavia aj nejaké gore efekty a hororové masky, ako celok však Latidos de pánico neprekračuje hranice priemernosti. Menšou pozoruhodnosťou je možno to, že sa tu objavuje postava krutého stredovekého šľachtica Alarica de Marnaca, ktorá sa vyskytovala aj v o 10 rokov staršej naschyovke El espanto surge de la tumba. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když hned na začátku filmu mladou, nahou, zkrvavenou dívku rozjebe rytíř řemdihem, řeknete si: "Jo, to bude fasa!". Nakonec se z toho vyvine převážně psyhcologický thriller o tom, kdo je větší svině. Chtělo by to větší spád, je to docela ukecané a pořádně se to rozjede (jak akce, tak masky a trochu gore) až v posledních patnácti minutách. Navíc ten film nemá takřka žádné tajemství, všechno vám dojde hodně brzy. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Až záverečné minúty sú vhodné označenia horor a mena Naschy. Ten zvyšok pred tým je podvodnícka kriminálka, ktorá profesionálne nudí a nedáva tomuto kúsku veľké šance na priazeň žánrových fanúšikov. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že je snímek takový nevyrovnaný a nejistý v tom, co vlastně chce vyprávět. Na jednu stranu jsou super sekvence s rytířem, na stranu druhou si sem tam říkáte, že tam vlastně moc nepatří. Chvíli je to psychologické, ale najednou dojde k pořádné gore scéně. Tenhle horor by neměl zapadnout, je dobrý, ale má své chyby. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Vždy som ten film miloval, tak ako väčšinu filmografie španielskej hororovej legendy Paula Naschyho. Tento film by dokonca mohol byť dobrým štartovným kúskom, pretože krásne zhŕňa Naschyho slávnu (prevažne)70s gotickú minulosť, a pridáva poriadne, a stále perfektné 80s gore. Milujem filmy, odohrávajúce sa na historickej usadlosti, tu je naviac pomerne zamotaný, aj keď klasický príbeh, a skvelá, krvavá bodka na záver. Takto by to mohlo nalákať nováčikov, aby si pozreli aj niečo zo staršej 70s/early 80s skvelej Naschyho filmografie. Ani ja som nevydel všetko, ale to čo áno, radím medzi nefalšovanú, poctivú eurohororovú klasiku. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Hlavnou devízou tohoto trileru je obstojná atmosféra a mysteriózny nádych, v ktorom nie je celkom jasné, ako to celé skončí. Poloosamelá vila, dávna legenda a postupne sa odkrývajúce chúťky jednotlivých postáv, to všetko trilerom praje. Tie ostatné veci - od spracovania cez masky až po hercov - treba jednoducho prekusnúť. Lacné lakačky a úsmevné masky - to sa dá očakávať. Viacero logických nezmyslov, vrátane záveru, sa prekusáva už ťažšie. ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Nepovedený eurohororový kousek, který se vlastně kromě úvodu a závěru ani jako horor netváří. Bohatý architekt odváží manželku nadýchat se čerstvého horského vzduchu na chatku uprostřed lesů, aby ulehčil jejímu nemocnému srdci. Jeho úmysly jsou ale trochu jiné a většina postav se tak zapojí do následného koloběhu vražd, na které si však musíte počkat až za polovinu filmu. Propracované gore ale nečekejte, děsivou atmosféru taky ne. Hororové rekvizity potemnělého domu zůstávají nevyužité a bát se rytířského brnění nebo hada plazícího se po posteli, to bych nesvedl ani kdybych v životě žádnej horor neviděl. Nebýt celkem atraktivních hereček, z nichž jedna je častěji svlečená než oblečená, bylo by o hodně těžší vydržet u toho do konce. ()

Reklama

Reklama