Reklama

Reklama

Los ojos azules de la muñeca rota

  • USA House of Psychotic Women (více)
Trailer

Recenze (11)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Ďalší diamant z Naschyho pokladnice. Jasné, hudba občas pôsobí ako z iného, komediálneho filmu, záver trochu unáhlený, ale inak som si film ako fanúšik gialla alebo eurohororu užíval. Prostredie správne gotické, Naschy je opäť obklopený krásnymi ženami, nájdu sa slepé stopy, vodítka sú správne zamotané. Španieli v gore v gialle prebehli i talianov, motív melódie je fantastický, záver taktiež, až na spomínanú uponáhľanosť. Pomalý sa mi nezdal ani trochu, skôr naopak. Fanúšikovia eurohororu sa musia cítiť ako doma. Ja určite. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Gilles má za sebou temnou minulost, a tak je stále na cestách. Přijme práci v rozsáhlém domě na samotě, který obývají tři sestry. Dvě mají následky jakési nehody, nejmladší se pak cítí jako pták v kleci. Brzy dojde v okolí k vraždě, a pak už mladé dívky s blond vlasy a modrýma očima hynou jak na běžícím pásu. Vraždy jsou brutální (ale gore spíše umírněné, byť krví se nešetří) a vrah vydloubává obětem oči. P. Naschy (Gilles) si jako obvykle napsal do scénáře několik žhavých scén, takže vedle vraždění je zde i četné erotické jiskření. Jak bývá pro giallo typické, dívky jsou často naháněny v podivných prostorách - hřbitov, obří vinný sklep či chodby domů. Vizuálně tedy fajn. Také barvy, jímž vévodí červená - šaty, pláštěnka, krev....pěkná je třeba i scéna s bouří. Pro dobové italské horory, a jak vidno i španělské, běžné scény s utrácením zvířat - zde podříznutí kvičícího prasete - by dnes už nejspíš neprošly. Původně jsem uvažoval o třech hvězdách, ale čtvrtou dám za svižný konec, kdy měla smrt práce nad hlavu. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Zlaté desaťročie pre giallo žalo úspechy nielen v Taliansku, ale aj v ostatných kútoch sveta. Jacinto Molina ako Paul Naschy si vždy, ak mal tú možnosť, vedel vybrať krásne ženy, ktoré by presne zapadali do jeho scenára napísaného krvou s jemným nádychom vzrušenia a erotiky. Hlavnej úlohy ako aj objektu mocného štvanca trpiaceho za svoju násilnú minulosť sa zhostil práve on, môjho srdca šampión Naschy (Gilles). Jeho túlavé topánky túžiace po novom svete a myseľ zmietajúca sa v útrapách sa spoja a zavedú ho do malého mestečka niekde pri francúzskych hraniciach aby zabudol kto bol a začal odznova. Náhoda, osud alebo naplánovaná vypočítavosť si vybrala v jednu pokojnú noc Gillesa za nového správcu na panstve troch krásnych sestier túžiacich po opatere sídla, duše a tela. Vražedné tempo podporované francúzskym soundtrackom „Frère Jacques“ sa razom začína stupňovať. ### PS – okrem tradičných krvavých gore-teskných záberov mierneho až umeleckého charakteru, sa vo filme objaví aj reálna porážka prasaťa, čo môže byť pre niektorých mestských divákov prekvapenie. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

V roce 1973 spolu Aured a Naschy natočili 4 filmy a Los Ojos azules de la muñeca rota je z nich jednoznačně nejslabší a rozhodně to není tím, že se na rozdíl od ostatních (hororových) kousků, jedná o giallo... Je to proto, že skoro do poloviny filmu (bez vražd!!!) se jedná spíše o milostné drama, bez jakékoliv atmosféry, zato velmi nudné... Od poloviny filmu, kdy vražd začne rapidně přibývat, nastupuje i slušná atmosféra (v giallu vytvořena netypicky osamělým domem) a na konci i slušná (i když předvídatelná) pointa... Nemůžu říct, že je tohle špatný kus, ale vzhledem ke zcela zbytečně nudné úvodní čtyřicetiminutovce nemůžu dát více než tři (a to jsem dlouho uvažoval o dvou), průměrné bodíky... ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Velice prosté a nudné giallo. Ze začátku to ani na tento žánr nevypadá, spíše na milostný trojúhelník, k první vraždě totiž dojede až po 40 minutách. Snímek se pak sice trochu rozjede, vrah začne řádit a vyřezávat obětem oči, ale není to zas až takové terno, jak to může z mého popisu vypadat. Možná, kdyby byl režisérem filmu Fulci a přidal jeho pověstné gore scény, tak by to byla jiná. Nejvíce mi, ale na filmu vadila příšerná absolutně se nehodící hudba, která dokázala zahnat i ty velice malé náznaky nějaké atmosféry. Pachuť celého snímku mi aspoň trochu spravila jakš, takš dobrá pointa, to že můj typ na vraha tak ne zcela úplně vyšel +sem tam nějaké ty kozičky:-). S odřenými uši za 2,5*. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Dobrá podívaná s Naschym v hlavní úloze. Není to žádný krvák či zběsile uhánějící vyvražďovačka ale kvalitní giallo s pomale se rozvíjejícím tempem a dobrou muzikou která svou netypickostí vytváří zajímavou atmosféru. Závěr je velmi dobrý. Co více si přát? Snad jen vidět více filmů s Naschym... ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Rok 1973 bol pre Nashyho nesmierne plodný, a okrem klasických hororov si strihol aj jedno klasické giallo. Oproti inému, slabšiemu giallu s Nashym (Dragonfly for Each Corpse) ma zaujal dosť rozdielny vizuál ktorý v talianskych giallach neuvidíte, osamotená vila vysoko na skale, vyprahlá a skalnatá typická španielska krajina a dom plný žien, do ktorého prichádza tajomný cudzinec s pochybnou minulosťou. Je jasné, že keď príde k osamelým ženám ( trom sestrám) taký statný muž ako Paul Naschy milostné zápletky nenechajú na seba dlho čakať. Osobne ma úplne prvá štvrtina filmu moc nebavila, Nashymu lezú do postele jedna sestra za druhou, vrtel som sa na stoličke a stále som čakal na prvú vraždu. Ale keď prišla, ostané rýchlo pribúdali, a film zrazu nabral tempo, aj atmosféru. Spočiatku som uvažoval aj nad dvoma bodmi, aké udelil odborník na tiento žáner užívaťel giallo, ale zápletka sa začala poriadne zamotávať, atmosférické scény pribúdali ( vražda na cintoríne, príchod podozrivého Naschyho počas búrky k invalidnej sestre) a ja som bol tak mimo, že som prehliadol pomerne jasné indície vedúce k vrahovi. V tomto sa tvorcovia scenára postavili dobre, žiadne nelogičnosti, všetko malo hlavu a patu, na zamlženie pointy požili férové finty a triky. Nadpriemerné giallo, ktoré si možno zaslúžilo okolo troch bodov, však ešte zdvihla úplne záverečná scéna. Tá bol fakt výborná, a aj keď som už vtedy vedel, že čo za tajomstvo sa skrýva v tej obrovskej bielej miestnosti, bol som záverom nadšený. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Španielske giallo, ktoré nenudí, ale ktoré s nástupom vrážd prestáva dávať dôraz na logiku a smaží sa vo vlastných konštrukciach. Zápletka nie je zlá, celý ten úvod tiež, ale akonáhle dôjde na vraždu, stáva sa z toho hon na tajomného vraha, ktorým je na konci zakaždým niekto iný. Milovníkov gore poteší pár kúskov - oči, červy, usmrtenie prasaťa. Mňa však nemilo dostali také nelogickosti ako napríklad keď podozrivý hl. hrdina (obsadený divným týpkom) začne utekať pred policajtami, hoci nie je vrah, a dokonca sa dostáva s nimi do prestrelky, ako aj to, keď je ženskému vrahovi do tela vrazený kôl a ozve sa mužské chrčanie, len aby divák hneď neodhalil vraha. Inak na giallo minimum nahotiniek a slabšia atmosféra. V žiadnom prípade sa nejedná o horor, ako je to uvedené v žánroch. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Zapadlý giallo thriller s notnou dávkou krve, mystéria a hromadou ošklivě zabitých obětí. Španělé na italskou školu sice nemají, ale vydloubané oči a řady odhalených dámských hrudí naleznete i zde. Pro milovníky zapadlých filmových rarit učiněný unikát! Pro ostatní zájemce malé varování: Pomalý rozjezd, úsměvné herecké výkony a laciné provedení „gore“ efektů. ()

mArcElkrIz 

všechny recenze uživatele

Nijak zásadní snímek pro daný žánr... V první třetině jsem opravdu jen čekal, co se přihodí, aby bylo giallo giallem. Ale krom muže se špatnou minulostí a milostných pletek se nic zásadního neděje...Dokonce ani nefunguje jakýkoli pokus režiséra diváka udržet v napětí, v očekávání, co přijde. Nevědět, kam tenhle snímek patří, asi bych ztratil naprosto pozornost a nijak pečlivě dál film nesledoval. Po půlce filmu se děj rozjíždí. Kdosi vraždí blondýny s modrýma očima. Pointa je vyvedená, ale bohužel špatný pocit z první půlky se do paměti vryl...Na tři hvězdičky zvedám pro dobrý námět a pro obsazení, které bylo opravdu dobré. ()

Reklama

Reklama