Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skromný misionář, reverend Charles Fortescue, je po deseti letech misijní činnosti povolán zpět do Anglie. Po příjezdu do Londýna zjišťuje, že jeho novým úkolem je kázat slovo Boží místním prostitutkám... V roce 1905, po deseti letech misijní práce v Africe, je reverend Charles Fortesque povolán zpět do Anglie. V Londýně na něj čeká nevinná snoubenka Deborah, ale i nový úkol od biskupa: zachránit duše londýnských prostitutek. Charles marně spoléhá na Deboru, že mu poskytne záminku zbavit se nelehkého úkolu, ale ta je příliš naivní, aby pochopila, co se od něj očekává. A tak na snoubence apeluje, aby se nové misie zhostil co nejlépe. Prostředky na její provoz mu poskytne bohatá dáma, lady Amesová, ale jen pod podmínkou příslibu milostných hrátek... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Cushing 

všechny recenze uživatele

Příjemně strávená hodina a půl. Myslím si, že v roce 1982 už byl ten námět -- kněz tak i onak misionařící ve vykřičené čtvrti - zastaralý, jo kdyby 1962, to by byla provokativní pecka... Ale po vyčichlé sexuální revoluci to mohlo oslovit jen málokoho. Škoda, Palin je výborný, ale především mě nadchla nádherná výprava, kostýmy, stavby, nádherné paláce a viktoriánské londýnské uličky, kde se to odehrává. To všechno jako ve VELKÉM filmu, a ne v téhle "televizní hříčce"... Kuriozita, která stojí za to, přestože pikantnost námětu je notně omšelá. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jako když si koupíte v Mekáči ty jejich fajnovky. Neurazí, nenadchnou, víte, co čekat a když je jíte, tak víte, že to gurmánský zážitek není a přesto Vám to chutná. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Po desetiletém pobytu v Africe se ostýchavý misionář Michael Palin vrací do Londýna a záhy je pověřen biskupem, aby svou zkušenost zúročil v mravním bahně pouliční prostituce. Zní to jako zasmrádle oplzlá burleska s prošlou záruční lhůtou, ale zdání klame. Misionář je komedie upředená z vláken velmi subtilního situačního i slovního humoru, neútočné satiry a pečlivé charakterizace všech postav bez ohledu na jejich rozsah. Aby získal pro svou misi finanční prostředky, je Palin nucen vyjednávat s výstředními příslušníky vyšší třídy. Maggie Smith, sexuálně frustrovaná žena nenávistného bohatého starce, podmiňuje sponzorský dar Palinovou náklonností, jeho nic netušící snoubenka zatím plánuje svatbu, prostitutky odestýlají postele a nenechají si vysvětlit, že jsou nádobami hříchu. Nešťastný Palin je hromosvodem cizích problémů a tužeb a začíná s láskou vzpomínat na krásně nekomplikované africké časy. Přestože všichni odvedli dobrou práci, z obsazení musím zvlášť vyzdvihnout Michaela Horderna v roli komorníka, věčně ztraceného v labyrintu chodeb a dveří. Samotný Palin tvrdí, že Hordernovy scény jsou ty nejvtipnější, na jakých se kdy v životě podílel. 80% ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Komedie, která je však ve scénách bez Maggie Smithové a Michaela Horderna jen málokdy vtipná. Ti dva ji doslova zachraňují. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama