Reklama

Reklama

Špion mezi přáteli

(seriál)
  • Velká Británie A Spy Among Friends
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Příběh Nicholase Elliotta a Kima Philbyho, dvou britských špionů a celoživotních přátel. Philby byl nejnechvalněji proslulým dvojím agentem, jehož velká zrada, odhalená na vrcholu studené války, vedla k rozvratu britské a americké zpravodajské služby. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Flashback 

všechny recenze uživatele

Velmi náročné usledovat a zůstat soustředěný každou minutu seriálu, rozhodně žádná oddychovka. Vůbec se do toho nepouštějte, pokud nemáte alespoň hrubé znalosti o špionáži studené války, nebo jste alespoň neslyšeli o "Cabridgeské pětce". Pro všechny ostatní je to naprostý TOP špionážního dramatu - a navíc je to na základě historické události. Skutečná předloha to posouvá ještě před legendární Jeden musí z kola ven (2011). Mínus je minimální vysvětlení historického pozadí a naprosto zbytečný woke příběhový oblouk smyšlené postavy paničky co má za mažílka černého doktora. To je až trapné. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nudáááááá. Ale opravdová. Tady bohužel tvůrci absolutně nezvládli práci s nějakou atmosférou a budováním napětí či děje jako takového. Všechno se strašně vleče. Ještě ke všemu je základni premisa odhalena hned v úvodu a vlastne tak jde jen o pochopení nějakých vnitřních pocitů. Tvůrcům z nějakého důvodu jako nejlepší přišlo, že to půjde skrze několik časových linií, které mezi sebou přeskakují, takže se vám často stane, že vůbec nevíte, v které době právě jste. Škoda dobrých herců, Lewis si pochopitelně odehraje svoje, stejně tak potěší Karel Roden zas po delší době v nějakém větším zahraničním projektu, ale to je tak všechno. Tady by i dvouhodinovej film byl brutálně dlouhej. ()

Reklama

PanXY 

všechny recenze uživatele

Podle zdejších komentů jsem čekal podprůměrnou podívanou, kterou ukončím po prvním dílu, ale byl jsem velmi mile překvapen kvalitním seriálem, u kterého jsem se ani jeden díl nenudil. Příběh je zajímavý, možná lehce komplikovaný, ale takový už svět špionů je a bude. Herecké výkony skvělé. Doporučuji si dopředu o celém případu nic nezjišťovat. Za mě 5 hvězd. ()

Isard 

všechny recenze uživatele

Brilantní seriál, který místo převyprávění knihy o desetiletích zrady servíruje mnohem zajímavější příběh v několika propletených dějových linkách. Sledujeme šachovou partii mistrů špionů i civilizační střet rozvědky s kontrarozvědkou a možná tam sem tam zazní i nějaká ta hluboká myšlenka. Kouzelná je perfektní dobovost, samozřejmě si užijeme především Londýn, ale pochvalu zaslouží i Moskva. Pro fandy špionážní historie naprostá povinnost. ()

Galerie (161)

Zajímavosti (1)

  • Seriál se natáčel v Londýně a v Bukurešti. Rumunská metropole představovala hned několik destinací: Bejrút, Moskvu, Berlín, Vídeň a Istanbul. (Yardak)

Reklama

Reklama