Reklama

Reklama

Ti, kteří tancují ve tmě

  • angličtina Those Who Dance in the Dark
Trailer

Obsahy(1)

Co tě nezabije, to tě posílí, aspoň na chvíli, boj se nic. Úryvek skladby Moniky Načevy a motto, které v sobě skrývá poselství energického a spontánního filmu režisérky Jany Ševčíkové. Šest příběhů mladých nevidomých, které budí touhu po životě, nabíjí optimismem a nebojí se sarkasmu. Vítězný snímek Varšavského filmového festivalu empaticky ukazuje cesty lidské vůle, odvahu zdolávat překážky a žít. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Pozitívny, skoro až veselý pohľad do života nevidomých (a zrak strácajúcich). ___ "Lidi se mě často ptají, proč cestuju, když nevidím. A já jim říkám:" A vy proč necestujete, když vidíte? " - znie prvá veta filmu a v tomto duchu sa nesie väčšina stopáže. ___ Žiadna sociálna, negatívne artová a/alebo strnulo melancholická depka, ako by sa dalo očakávať, ale naozaj príjemný, dynamický dokument ukazujúci pokoru, múdrosť a odhodlanie (pravdaže starostlivo vybratých) handicapovaných. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jana Ševčíková své dokumenty neseká jako Baťa cvičky, tím spíše stojí každý z nich za vidění. Ostatně je nejspíš moc nezávislá i na naši veřejnoprávní televizi. Citlivé nahlédnutí do světa nevidomých, nasnímané černobílou kamerou Jaromíra Kačera, který je nejspíš jejím kmenovým kameramanem, a ostatní projekty si vybírá podobně uvážlivě, ukazuje, že se dá žít naplno i beze zraku. Tak se na to podívejte, když můžete. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama