Reklama

Reklama

Obsahy(1)

57 let po tvrdé zkoušce s mimozemským tvorem je Ellen Ripleyová v hyperspánku zachráněna dálkovým záchranným týmem. Dojde dokonce k vyšetřování, při kterém ji chtějí obvinit ze zničení tvora, o kterého vysoce postavení vojenští pohlaváři stáli. Nakonec je osvobozena, je jí ale nabídnuta účast na jiné výpravě: na planetě, odkud vetřelec pocházel, mezitím vznikla kolonie s lidskými obyvateli. Ti se nyní odmlčeli a chystá se mise složená z vojáků námořní pěchoty, kteří mají na planetu sestoupit a vyšetřit, co se tam stalo. Ripleyová se svými znalostmi nebezpečného tvora by se v ní uplatnila. Ta se rozhodne takto skončit s nočními můrami a nepříjemnými vzpomínkami na monstrum – vetřelce a s nabídkou souhlasí. Znovu se tedy ocitá na nehostinné planetě, kde nacházejí kolonii opuštěnou. Jediný, koho najdou, je malá vystrašená holčička. Brzy zjistí, že všichni obyvatelé se stali oběťmi vetřelce – ne však jednoho. Vetřelci se poněkud rozmnožili a planeta je jimi zcela obsazena… (TV Prima)

(více)

Recenze (1 573)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování prvního dílu, i když tentokrát ve značně akčnější podobě. Napětí takřka od začátku do konce, působivé triky, skvěle udělaná vetřelčí královna, myslím že není třeba více dodávat, protože to už musel vidět asi každý. A asi každému se to taky muselo líbit. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Velmi důstojné pokračování, které James Cameron natočil svým jedinečným perfekcionalistickým přístupem. Atmosféra sice není tak hutná jako v jedničce, ale je dostatečně vyvážená akcí, které je tu vrchovatě. Zvlášť prodloužená DC verze zaslouží maximální ocenění. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo v Alienovi postavil Ridley Scott bezbranných výzkumníkov proti neviditeľnej hrôze, v pokračovaní postavil James Cameron po uši vyzbrojených mariňákov proti hejnu hrôz, viditeľných v celej "kráse". Odzbrojujúci strach vystriedala odzbrojujúca adrenalínová akcia. Aliens by sa v kontexte s prvým filmom dala vytknúť absencia hororovej intimity, ale tú tu režisér nahrádza kanonádou skelých nápadov, nabušeným dejom plným nevidených scén, a preňho typickou technickou dokonalosťou. Je to referenčný sci-fi spektákel plný akcie a napätia, pri ktorom tuhle krv v žilách. Dať mu v rámci žánru menej ako 5* by bolo barbarstvo. P.S.: Director’s Cut verzia, v ktorej sledujeme obyvateľov základne ešte pred pristátím Ripleyovej posádky na planéte, filmu rozhodne neuberá na napínavosti a tajuplnosti („Čo sa tu stalo?“), akurát ich štylizuje do inej polohy („Čo sa s nimi stalo?“). A niektorým dejovým súvisostiam dodáva širší význam. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jak mi byli nafoukaní mariňáci, co se pořád naváželi do mého miláčka Ripleyové, nejdřív protivní, pak jsem si jejich charaktery, dokonce i ty vyděšené a zbabělé, zamilovala - od Vasquezové (a jejího "konečného" řešení), přes Hudsona ("jestli jste nesledovali poslední Události, dostali jsme pěkně na prdel") až po Bishopa i holčičku, která přežila i když "neměla žádné zbraně a žádný výcvik". Jiné než Vetřelec, ale opět (a opět a opět) slastně napínavé a naprosto perfektní. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Jelikož mě ani jednička nedostala tak nějak úplně úplně, je chyba asi na mém přijímači. Prostě na pět hvězdiček tenhle film nemá. Sice slušná atmosféra a pěkný jatka, ale i tak bych si představoval jízdu s trochu více adrenalinu. Navíc akce není zdaleka tak cool jako u T2 a digitální efekty jsou někdy na takový velkofilm... ehm, řekněme že rychle stárnou... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Cameron to vzal radikálně po svém a hraje na notně militantní strunu. Oproti jedničce ubylo na atmosféře a tajemna, napětí se ovšem nevytratilo a John ve svém druhém velkém filmu (nepočítám Piraně...ehm.) prokazuje svůj nezměrný talent a smysl pro perfekcionalismus. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

O fousek horší než jednička, naprosto odlišné pojetí, snad bych řekla že film sklouzl skoro do jiného žánru, ale funguje. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Druhý díl považuji za vrchol celé série, zatímco Alien Ridleyho Scotta byl hororovějšího ražení a Aliens v tomto ohledu na svého předchůdce trochu ztrácí, zde však Cameron přitvrdil v jiných oblastech. Přesto zde stále divák cítí jistou dávku empatie - především s malou holčičkou. Je to jeden z mála filmů, který dle mého názoru překonal svého předchůdce, to však závisí jen na osobních preferencích jedince. První hodina "pouze" navozuje strašidelnou atmosféru zpustošené základny, pak ale nastane zlom a na diváka útočí smršť akce spolu s výtečným technickým zpracováním (Stan Winston). James Horner svým hudebním doprovodem nezklamal a jen podtrhuje temnou atmosféru vizuální stránky filmu. Jako dítě jsem byl při sledování filmu pěkně vystrašený a respekt z hrůzostrašné atmosféry přetrvává dodnes. Na závěr se sluší říct, že v tomto filmu nebylo zraněno žádné zvířátko, zato mariňáci dostali pěkně na prdel. (10/10) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Musím začít jedním slovem - MARIŇÁCI !!!!!!!! S těmi totiž tahle řežba stojí a padá. Cameron se chopil díla s takovou vervou, až kyselina stříká proudem...z čehož je jasné, že jednoho jediného, v temnotách skrytého děsivého útočníka vystřídá tisícihlavé stádo agresivních monster, kterému tentokrát nebudou čelit takřka neozbrojení vesmírní špeditéři, ale špičkově trénovaná jednotka (taktéž vesmírných) Mariňáků, slint slint.... extáze....seržant Michael Biehn, OTZ Vasquezová, android Bishop, partička k nezaplacení. A jejich hlášky jsou nezapomenutelné. Smícháme to se skvělými efekty, prací se světlem, nádhernými zbraněmi a to vše štědře zalijeme krví a slizem, a zůstane nám božská adrenalinová podívaná. A poslyšená, protože i hudba je skvělá. A zvuk motion scanu vám snad ani nemusím připomínat.... Není to umění, ale i tak je to klasika;) 90% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tak tihleti akční slizouni se do mé přízně vetřeli na nejdelší dobu. 85% Zajímavé komentáře: choze, vincent, joker2, Tequila ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Cameron to zvětšil a udělal toho víc...proto asi to množné číslo :-) A zase...než se vše rozjelo, pociťoval jsem určitou nudu. A potom ta akce...přišla mi tak nějak sterilní... A herecké výkony? Jednoznačně ta malá holka...Newt. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

James Cameron věděl, že není možný překonat první díl ve své hororové atmosféře a udělal moc dobře když se rozhodl tyto základní kameny opustit a rozpoutat akci, Takže zážitek z Vetřelce i díky vynikajícímu střihu nemá chybu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

James Cameron je velmi moudrý a chytrý muž. Způsob, jakým dokázal elegantně přemostit ze Scottova hororu (časový odstup 57 let, noční můry, kolonizace planety) na vlastní vizi setkání s mimozemšťany, je obdivuhodný. Impozantní akční jízda, která nemá široko-daleko konkurenci napříč všemi váhovými kategoriemi, postavená na důmyslné práci střihu, (dnes už legendárnímu) zvuku a samozřejmě partičce mariňáků, kteří mají po ruce krom úžasného arzenálu taktéž pořádný balík hlášek, které by se měli tesat do nejdražšího mramoru, prostě fascinuje i po více než dvaceti letech. Dodneška si říkám, jak je možné něco takového vůbec natočit… pro mě nejlepší film Jamese Camerona a myslete si o tom, co chcete, ale to je tak všechno, co zmůžete. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18,5miliónaTržby USA $85,160,248Tržby Celosvetovo $183,316,455║ __Dokonalé Majstrovské Dielo!!! __ /100%/(kino verzia)__ __/videl v kine režisérsku verziu: 120%/(režisérska verzia- 6.10.2015 som mal možnosť vidieť rozšírenú verziu filmu v kine a stálo to za to, neskutočný zážitok, moje sny sa raz za čas plnia)) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobrý akční film, dokonce jeden z nejlepších. Řemeslně perfektní práce, ale oproti původnímu Vetřelci už je to prostě až příliš uniformní a předvídatelné. Cameron je bezesporu skvělý fachman, ale Vetřelci se velice rychle okoukají. Přesto jsou některé nápady nezapomenutelné (například kamery v přilbách vojáků). Vysoký nadstandart v žánru. A po shlédnutí SE nemůžu než přidat další hvězdu, vynikající atmosféru zaručují jak ty přidané dovětky (např. hluboký vztah Newt a Ripleyové je mnohem logičtější), tak vynikající THX balení... Užil jsem si tu atmosféru skoro stejně intenzivně jako tenkrát poprvé. :o) Lehká předvídatelnost zůstala... u té uniformity už si tak jistý nejsem. Samozřejmě z filmařského hlediska nedosáhl Cameron Scottova vizionářství, ale nelze přehlížet fakt, jak jeho vize předurčily podobu sci-fi nejen ve filmu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

James Cameron a jeho varianta Vetřelce. Jak už jsem mnohokrát napsal, obdivuji celou ságu o vetřelci především díky různému přístupu tvůrců, kteří si sami látku využili podle sebe a docílili tak rozdílných filmových zážitků. Tento film od Camerona je akční peckou, která se nebojí atmosférou a dějem konkurovat i dnešní produkci (popravdě ji většinou silně překonává). Příjemně potěší i casting. Přesto film má mnoho silných elementů, jako tempo, atmosféru, akci a vše okolo. Jde o skvěle zvládnutý film ve všech detailech. Pro mě osobně asi nejzajímavější a z časového hlediska nejzábavnější film z celé ságy. O velkém finále a scéně ve výtahu ala klasické akční filmy "vezmu si vše a všechny vykosím" ani nemluvě. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Pokracovani, kteremu se v mnoha ohledech podarilo prekonat puvodniho Vetrelce. Jen co do ponurosti a dramaticnosti za prvnim dilem trosicku zaostava. Ale vse vynahrazuje brutalni akce. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Bohuzial, temnejsia a komornejsia jednotka mi sadla ovela viac, tu som sa skoro uzufala nudou. Absolutne prepalena stopaz a posledna pol hodina to totalne zabili. ()

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Avataří sága bude mít 5 dílů

Avataří sága bude mít 5 dílů

14.04.2016

Pamatujete si, jak se v roce 2012 vyklubaly ze dvou sequelů Avatara tři? James Cameron tehdy zvednul nejedno divácké obočí, no a teď se mu to povedlo znovu. Jeho vystoupení na CinemaConu totiž… (více)

O čem měl být pátý Vetřelec?

O čem měl být pátý Vetřelec?

30.11.2015

U 20th Century Fox nedávno zrušili dva velké filmy. Nejdřív se škrtly plány na Fantastickou čtyřku 2, protože jednička bolestivě neuspěla, a záhy jsme přišli o pátého Vetřelce. Ten je údajně jen… (více)

Reklama

Reklama