Reklama

Reklama

"X" - Nestvůra z vesmíru

  • Japonsko Učú daikadžú Girara (více)

Obsahy(1)

Lidstvo ohroženo smrtící formou života, pocházející z hlubin dalekého vesmíru! Z japonské kosmické základny vylétá raketoplán AAB-Gamma, a míří k Marsu, aby jeho posádka mohla prozkoumat hlášená pozorování UFO na této planetě. Trup lodě je během cesty zasažen a pokryt zvláštními mimozemskými sporami. Jeden vzorek spory je přinesen na Zemi, kde se začne okamžitě vyvíjet a promění se v Guilalu – obří monstrum, připomínající křížence slepice s ještěrem. Podaří se netvora zastavit, než rozšlape celé Japonsko na prach? (Israha)

(více)

Recenze (24)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Velmi špatné monstermovie se strašlivou částí ve vesmíru. Příběh by mohl fungovat v takovém typu alternativní reality, kde neexistuje gravitace, setrvačnost, zákon akce a reakce a fyzika vůbec, no a v neposlední řadě logika. Co mě ovšem dojalo až k mozkové příhodě -- když dojde vesmírnému plavidlu svištícímu k Marsu palivo a tudíž zastaví namístě (ano), ze základny na půli cesty (ano) na Měsíci vyletí dva lidi ve člunu a dovezou jim ho v kanystru (ano). Těšil jsem se, že příšera zvedne dojem, ale byla nejslabší z těch desítek, které jsem zatím poznal. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„X - Nestvůra z vesmíru“ je bohužel další ukázkou toho, že v Japonsku v 60. letech kaiju snímky hodně letěly, a tak se studia snažila o to, aby každé mělo své vlastní monstrum. Dokud je „X - Nestvůra z vesmíru“ ve vesmíru, je to celkem ucházející a dá se na to dívat, ale jakmile se dostáváme zpátky na zemi, mění se film v klasické kaiju, které už není ničím zajímavé a místy docela dost nudí. Ani ten souboj s lidmi není nijak skvělý. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tahle Guilala byla v mnohém lepší než většina Fukuďáckých (a dokonce i pád Honďáckých) Godzill. Kulisy, herectví i scénář sice splnují standart dobové naivity a úletovosti, ale v té základní kostře příběhu se to zase až tak neliší od leckterého aktuálního blockbusteru. Samotná Guilala je zajímavá a její designové nedostatky působí spíše roztomile než hloupě. Destrukce měst je taky na úrovni...takže vphodě... Srdcovka z toho asi nebude a něják mě to nedostalo, ale v rámci subžánru je to solidní, lehce nadprůměrná podívaná. ()

lukano 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem byl v 70. létech v kině. Bylo tam tehdy narváno. Přesto, že se jednalo o modely měst, které boří tahle nestvůra, "dovlečena na Zem z jiné planety v podobě zárodku", vypadalo to na kinoplátně větší, než to ve skutečnosti bylo. Byla to doba, kdy japonské filmy ovládly tenhle žánr. Taky bych ocenil zvuk. Přesto, že byl mono, byl velmi kvalitní a dovedl navodit atmosféru. Kina byla tehdy většinou velice dobře ozvučená, zvláště v podání zvukového vjemu hloubek a basů. Když jsem byl po létech znovu v kině, kde měli novou techniku v podobě dolby stereo, byl jsem zklamán. Zvuk byl sice stereo, ale to bylo asi tak všechno. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takešiovia opäť zachraňujú svet, pričom im pri tom sekunduje exkluzívne krásna árijka a jeden caucasský mudrc. Kaiju monštrum je podobne vyhúkané, ako samotný hrdinovia a chová sa takisto podobne. Teda štýlom - ,,kde to vlastne som,, ale už keď som tu, tak vám rozmašírujem polovicu japonských ostrovov. Slabé tokusatsu, ktoré godzillovským, či gameráckym šlágrom nesiaha ani po päty. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Plakát k filmu má na svědomí Kája Saudek, významný český komiksový kreslíř. (alyne)

Reklama

Reklama