Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Animovaný seriál pro dospělé sleduje Velmu Dinkley, nedoceněnou vědátorku a členku zábavné Scoobyho party. Originální a vtipný příběh odhaluje komplikovanou minulost jedné z nejoblíbenějších amerických hrdinek slavné série o řešení strašidelných záhad. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Mafiapau odpad!

všechny recenze uživatele

Produkováno lidmi z Cambridge a California. Rozhodně chcete seriál pro děti, co dělali lidé, kteří prosazují kritickou rasovou teorii (bílý muž = rasista a fašista). To je vše co o tom potřebujete vědět. Ruce pryč. PS. v zájmu zachování svého psychického zdraví, negooglujte "Anne Walker Farrell" (Doporučuji si přečíst recenzi od "BDups") ()

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

Scooby Dooby Doo, where are you? No tu Scooby rozhodne nie je. A teraz nemyslím len tu postavu psa, ale celú tu značku. Akože odstráňte narážky, dizajny a mena postáv a máte čisto nový seriál, ktorý nemá s mojou obľúbenou franšízou z detstva nič spoločné. Ja mám rád alternatívne verzie už veľmi známych postáv. Ale nech to je rozdielne iba do miery kedy sa to ešte podobá. Toto sa len tvári ako Scooby ale ma to od neho najďalej. Príbeh a postavy zasadené do modernej doby, to bol celkom fajn nápad na čerpanie vtipov. No ale zároveň to prinieslo kontroverzne témy a ďalšie sračky ktoré musia pchať do každého seriálu. Ale pri niektorých scénach som sa úprimne zasmial, bohužiaľ to bolo málokedy. Väčšina vtipov bola trápna a nevtipná. A spomeniem len zmenu rás a orientácií. Ale aj tak ma najviac sere zmena charakterov na nevtipné karikatúrne zobrazenia. Fred je bohatý uplakaný idiot, ktorý nič nedokáže. Daphne ta je klasická princezná školy. Velma, ta sa tak nejak drží, ale tiež to je len zlá karikatúra. A samozrejme že tieto baby musia aj experimentovať. Doteraz tu nebola poriadna verzia Shaggyho pre dospelé publikum. A toto bola tak dobra šanca toho využiť... a oni to dojebu. Keby to nie je "Velma", keby to nemá nič spoločne so Scooby doo, tak to je stále slabá animovaná komédia zo strednej pre Amerických vymletých teenagerov, ktorý zo dňa na deň menia pohlavie a orientáciu a mudrovať budú aj o veciach ktorým nerozumejú. Len by to nedojebávalo aj scoobyho. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Financování seriálu Velma mi připadá jako špatný stand-up komik s otřesnými vtipy, kterým se nikdo nesměje, ale dotyčný za to dostal slušně zaplaceno tak v tom pokračuje. Na animaci se pěkně dívá, bohužel to je asi ta jediná dobrá věc na celém tomto počinu. Příběh a děj (obzvlášť v první polovině) je nudný a tak prvoplánový, že by i stará Kropáčková z Babic vymyslela lepší dějovou linku. Neustálá snaha o to být politicky korektní a "jakoby" kriticky nastavovat dnešní společnosti zrcátko se absolutně nepovedla a většina dialogů a rádoby promluv k dnešní době zůstane ležet někde v posledním šuplíku v podzemí atomového krytu do kterého se nikdo nikdy nevrátí. Tyto promluvy a woke materiál sráží seriálu nohy, a při sledování jsem si zároveň pouštěl animák Brickleberry, který je absolutní opak Velmy. Zkrátka když dva dělají animák, není to totéž. Pár dílů bylo nadprůměrných, ale to až v poslední polovině, ten zbytek je těžkej podprůměrák a seriál tak doporučit nemohu. Raději si pusťte hrané filmy Scooby-Doo. ()

FaithZombie odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, bohužel, opravdu ne. Snažila jsem se do toho jít s čistou myslí, říkala jsem si, že to přeci nemůže být taková katastrofa, ale výsledek skutečně za příliš nestojí. Dala jsem dvě epizody a pokračování už v plánu nemám, nedá se to. Z původních postav zbyl jen styl oblečení a (většina) jmen, tedy až na Scoobyho Doo, který pro jistotu úplně chybí. Na jednu stranu vám tvůrci tvrdí, že na rase postav nezáleží a já jsem ochotná na to přistoupit, ale na straně druhé se v seriálu rasa neustále řeší. Celé je to strašně woke a inkluzivní, ale zároveň plné sexismu a rasismu. Skoro bych až řekla, že záměrem bylo jen hodit pokud možno co největší lejno na původní materiál. ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

S01: Když bylo oznámeno, že se na seriálu pracuje, nijak zvlášť mě nezaujal a dál jsem mu nevěnoval pozornost. Nicméně veskrze negativní hodnocení uživatelů ČSFD a IMDb ve mně vzbudilo zvědavost. Musel jsem se na vlastní oči a uši přesvědčit, jestli je Velma skutečně tak nepovedená, že se utápí v odpadových hodnoceních. Po shlédnutí první řady už mám víceméně jasno. Nechci se vyjadřovat ke kritice změn u hlavních postav směřující k (nejen) multikulturní vyváženosti. Tenhle trend je vám buď úplně jedno (jako mně) nebo ho prostě z jakýchkoliv důvodů nemůžete překousnout a to je vaše věc. Činit však jen na základě toho celkové hodnocení je chyba a to mi nikdo nevymluví. Další, co je důležité zmínit, a co rovněž nemálo lidí kritizovalo, je to, že nápad s poupravením látky pro dospělejší publikum, není vůbec marný. O to se ostatně snažil už James Gunn, ale bohužel mu to studio zatrhlo. Svět a téma Scoobyho k tomu přitom podle mě přímo vybízí. Přejdeme ale k tomu důležitému a to jsou samotné objektivní kvality Velmy. To hlavní je, že taková sračka, aby tomu odpovídalo zdejší hodnocení, to vážně není. Není to však ani moc dobré. Hlavní problém Velmy tkví v tom, že ač se opravdu snaží, je zoufale nevtipná. Že je místy vyloženě ujetá a přestřelená by bylo v pořádku, kdyby ovšem byla zábavná. A to prostě není. Lhal bych, kdybych řekl, že jsem se ani jednou nezasmál, ale na jeden dobrý fór připadá deset špatných. A i ty lepší by třeba v Rickovi a Mortym byly považovány za druhořadé. V tomhle ohledu jsou nejtragičtější úvodní díly. Především hned první díl je ukázkou příšerného nevkusu a absolutního scénaristického dna. Musel jsem se hodně nutit k tomu abych si pustil další díl. Pak se to sice mírně zlepší, ale bohužel ne nijak výrazně. Animace je sice v pohodě a tvůrcům nápady zjevně nechybí, ale komedii psát zkrátka neumí nebo si vybrali hodně slabou chvilku. A to je u díla, které má na komedii stát, celkem problém. Seriálu nepomáhá ani přehnaná snaha být co nejprogresivnější, neboť většinu času se přešlapuje na hraně sociální satiry a vyložené toxicity. Nevidím sebemenší důvod se k seriálu vracet v oznámené druhé řadě. Je klidně možné, že se za pár let dozvím, že je Velma v dalších sezónách (pokud tedy opravdu vzniknou) komediální klenot s pouze slabým rozjezdem. Třeba jí pak dám ještě šanci. Co ale předvádí teď za pozornost a další ztracený čas nestojí. To nejlepší, co Velma světu dala, je amatérský horrorový kraťas Velma Meets the Original Velma, který se dá pod tímhle názvem najít na YouTube. Doporučuju. 4/10 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Když Fred v potitulkové scéně navštíví „Fun House“ a prochází kolem zrcadel, můžeme v jednom zrcadlet zahlédnout vzhled Freda ze seriálu Scooby-Doo na stopě (od r. 1969). (Riconbak)

Reklama

Reklama