Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Show se uskutečnila 29. srpna 1992 ve Wembley Stadium (Londýn, Anglie). Na kartě se sešlo osm zápasů.
1) The Legion of Doom vs. Money Inc.
2) Virgil vs. Nailz
3) Rick Martel vs. Shawn Michaels
4) The Natural Disasters vs. The Beverly Brothers (Tag Team Championship)
5) Crush vs. Repo Man
6) Randy Savage vs. The Ultimate Warrior (WWF World Heavyweight Championship)
7) The Undertaker vs. Kamala
8) Bret Hart vs. The British Bulldog (Intercontinental Championship) (TheSpearCZ)

(více)

Recenze (2)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Tag team Money Inc. fungoval jen krátce, působil v něm Ted DiBiase známý svou rolí arogantního milionáře a zlý účetní Schyster aka Mike Rotunda, působící jako Tag teamový wrestler. Rozdali si to s punkery Legion of Doom, kteří svou image z filmu Mad Max používali už během 80. let. Druhý slabší mač patří DiBiasovému asistentovi Virgilovi, který zkusil štěstí proti dvoumetrovému hromotlukovi Nailzovi. Tento zápas je hodně podprůměrný. Divím se, že na tak prestižní akci zaplnil takticky zdatný promotér McMahon drahocený čas tímto šmokem. 3.) V třetím zápase mne neznámý Rick Martel nepřišel, jako vhodný soupeř k akrobatu Shawnu Michaelsovi, ale pro diváky a za pomocí i té ženské v šatech, sehráli no, řekněme dobrou show. 4.) Dvoumetroví dřevorubci z krátkodobě působícího Tag teamu Natural Disasters na sebe upozornili už v minulém ročníku, zde však vyfasovali průměrný peroxidový Tag team Beverly Brothers s kterým si snadno poradili. 5.) Pátá výzva mi prvně představila dvoumetrového, na jágra ostříhaného a 150 kg těžkého obra Crushe. Repo Mana jsem už párkrát zahlédl v Tag teamu Demolition a tak jsem moc neočekával. Hned v úvodu během pár vteřin Crush několikrát nad hlavou vzepřel 135 kg těžkého Repo Mana a odhodil ho jak zmuchlaný polštář. Boj byl celkem krátký, ale jinak standart. 6.) Souboj dvou největších showmanů Savageho a Warriora okořenili útoky Ric Flaira a Mr. Perfecta, ale nic pamětihodného mi tu neutkvělo. 7.) Undertaker (208cm, 140kg) vs Kamala (201cm, 172 kg) byl sice soubojem titánů, ale nejvíc mne zajímal hřeb večera. British Bulldog totiž přiznal, že přípravu odflákl, jelikož byl celou dobu na kokainu a nic si ze zkoušek nezapamatoval. Celý zápas musel improvizovat a za běhu se doslova řidít Bretem Hartem! To musel být masakr, protože Hart je znám propracovanou choreografií a rychlými gymnastickými výměnami. Oba však později uvedli, že jde o jejich nejoblíbenější zápas. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Zlatý Summerslam z Londýna. Musel jsem to vidět, když jsem na to teď nedávno narazil. Není to úplně špatné, ale jen díky dvěma zápasům, ten poslední je prostě fantastický a opravdu pokud to někdo s wrestlingem myslí vážně, tohle je prostě škola wrestlingu, takhle má zápas vypadat. Tento zápas mám fakt rád a i ten konec. Jinak Randy vs Ultimate je taky dobrá podívaná, tihle dva si to taky nedarují a Ultimate svou ultimátní hyperaktivitou umí dav rozproudit. Jinak celkem průměr jsou LOD a Shawn jinak ostatní zápasy jako by nebyli. Sorry Undertaker, ale prostě jakmile uvidíte opravdu dlouhý entrance u Undertakera, víte, že ten zápas nebude stát za nic, ostatně sám o tom mluvil. Ale jako celek se mi to líbilo, diváci byli fakt neskuteční hlavně v posledním zápase a na to, že to je 92 rok, tak to fakt bylo fajn. ()

Reklama

Zajímavosti (3)

  • Akci na anglickém stadionu Wembley navštívilo 65 000 platících diváků. (Epistemolog)
  • Bret Hart a Davey Boy Smith se málem hlavní události akce nestali. Smith později uvedl, že v průběhu přípravy užíval ve velkém množství kokain a nevěnoval důležitým věcem pozornost. Kromě toho zapomněl na všechna místa v pečlivě naplánovaném zápase a nechal Breta, aby vše koordinoval během akce. Bret Hart po letech řekl, že tento zápas patří mezi jeho nejoblíbenější. (Epistemolog)
  • Na tuto akci byl naplánován zápas Texas Tornado (Kerry Von Erichem) vs. Papa Shang (Charles Wright), ale Von Erich byl kvůli svým problémům s drogami propuštěn z WWF. Výsledkem bylo, že Shango místo toho čelil Titovi Santanovi. (Epistemolog)

Reklama

Reklama