Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po nepovedené demonstraci nového vynálezu se vědec Colin Trafford (Tom Bell) probouzí na podlaze klubu, ve kterém nikdy nebyl a kde nikoho nezná, a v úžasu zjišťuje, že všichni znají jeho. Postupně se dozvídá, že se ocitl v alternativním světě, ve kterém nikdy nedošlo k druhé světové válce, lidstvo dosud nevstoupilo do vesmíru ani nepoznalo hrůzy války ve Vietnamu. V tomto světě roku 1971 (tedy stejného data v jakém Colin žil předtím), kde Mount Everest ještě nebyl pokořen a J. F. Kennedy nezemřel kulkou atentátníka, není Colin Trafford staromládeneckým vědcem ale světoznámým spisovatelem, jemuž se vlastní vinou nedaří jen manželství s krásnou Ottilií (Joan Collins).

Romantické drama se sci-fi námětem natočil britský režisér Ralph Thomas podle krátké povídky Random Quest autora bestsellerů Midwichské kukačky a Den Trifidů Johna Wyndhama, do hlavních rolí obsadil pozdější hvězdu Dynastie Joan Collins a uznávaného ale u nás nepříliš známého herce Toma Bella. (dopitak)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Joan Colling nebyla jen bitch z Dynastie! Z počátku velmi zajímavé sci-fi (jak už to u námětů podle Johna Wandhama bývá), které se postupem mění v totální romantiku. Kupodivu, filmu to nikterak neublíží, spíše to konec solidně vygraduje, a pokud si nebudete říkat, "ale co když" a "ale takhle to ne...", film si jistě užijete. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ralph Thomas /Nobody runs forever 1968/ je tu aspon zrucny rutiner. Nijak to nevyboci z kategorie siveho, sediveho priemeru, a pravom je film v zabudnuti . 55 % ()

Reklama

Reklama