Reklama

Reklama

Zmrzlá planeta - Série 2

(série)
Trailer

Epizody(7)

Obsahy(1)

Při pohledu na Zemi z vesmíru je překvapivé, jak velká část je pokrytá ledem a sněhem. Oblasti, kde velkou část roku mrzne, pokrývají více než pětinu naší planety. Některé z nich jsou tak odlehlé a nehostinné, že dokonce i v dnešní době je možné je podrobněji zkoumat pouze z výšky. Před více než deseti lety se naše první dokumentární série nazvaná Zmrzlá planeta zabývala životem v Arktidě a Antarktidě. Tentokrát se budeme věnovat všem mrazivým prostředím na Zemi. Od nejvyšších horských vrcholů a zasněžených pouští po prostory hluboko pod ledem. Obývá je celá řada podivuhodných živočichů. Mnohé z nich nenajdete nikde jinde na světě. Seznámíme se s pozoruhodnými adaptacemi, které jim umožňují v těchto drsných podmínkách přežít. Nejmodernější technické prostředky, jako jsou závodní drony, nám poskytnou nový pohled na jejich úchvatné životy. Teprve začínáme hlouběji poznávat život v těchto chladných oblastech, ale už jsme zjistili i velmi alarmující poznatky. Ledové světy dnes mizí mnohem rychleji než kdykoli v minulosti. Snad nikdy nebylo tak důležité poznat, co se v těchto chladných oblastech děje. (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (8)

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Insane. Filmařská pohádka. Příběhy zvířátek jsou někdy trochu nudnější, ale pak je tam zase mega lavina, nebo papoušek co v horách hoduje na mrtvole. Top. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobré, ale ne nejlepší. Vizuální kvalita záběrů je neoddiskutovatelně skvělá, stejně jako nadšení a píle týmů, které se za nimi nahání po všech čertech. Tučňáci, lední medvědi, kosatky, albatrosi. Arktida, Antarktida, hory, oceány. Masivní proudy vody v pohybujícím se ledovci, zamrzlé vrcholky Himalájí. Za pomocí závodního dronu božsky nasnímaná vysokohorská lavina. Všechno to tu je. Nicméně i přesto jsem po všech těch emočně i obsahově vyčerpávajících dokumentech, které jsem od BBC už viděl, tentokrát čekal o fous víc. Hodně témat se tu opakuje odjinud a obsahově je to imo taky o kus slabší. Jaw droping momentů tu není tolik jako u některých starších kousků a nemá to ani takové vypravěčské tempo. Místy to na mě působilo vlastně až trochu unaveně. Kdo ale BBC dokumenty pravidelně nesleduje a nebo přesně naopak podobné dokumenty miluje a nevadí mu sledovat leč dechberoucí, ale už poněkud povědomé záběry zas a znova, neodejde rozhodně zklamaný. Spolupráce BBC Earth a Davida Attenborougha je zárukou kvality. Finální epizoda je opět jakýmsi důrazným varováním. Názorně ukazuje napříč několika různými obory, kolik leckdy až nepředstavitelných důsledků rychlé a dále akcelerující klimatické změny mají a zejména kolik jich ještě mohou a velice pravděpodobně i budou mít, jestliže se lidstvo neprobere a v co nejkratší možné době kolektivně razantněji nezakročí. Ignorantům a skeptikům navzdory. ()

Oup 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady BBC dokumentov, ktorý svojím spracovaním vyráža dych a emocionálne sa snaží vtĺcť niečo do hlavy mienkotvorným štýlom informovania. Škoda, že tieto dokumenty pozerajú ľudia, ktorí to nepotrebujú. Nebolo by od veci vytvoriť nejaký projekt pre študentov, kde by sa tieto veci rozoberali a ukazovali. V tomto cykluse sa v tretej časti pomenovanej Frozen Peaks o 24. minúte spustí obria lavína a tá je tak fenomenálne nakrútená dronmi, že som si to púšťal asi 5x dokola, potom som to natočil na mobil a posielal kamarátom. Škoda, že toho nebolo viacej, trvá iba 1 a pól minútky. ()

ESW 

všechny recenze uživatele

Divnyho tučňáka sežere roztomilý lachtánek, aby se stal potravou pro krvelačnou kostku. Ale je to taaaak krásný na koukání. (Aby bylo jasno - smrt kosatkám!) ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama