Reklama

Reklama

Zakázané hry

  • Francie Jeux interdits (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rok 1940. Päťročná Paulette (Brigitte Fossey) príde o oboch rodičov a svojho psa počas nemeckého útoku na Paríž. Túla sa vidiekom s mŕtvym psom v náručí. Takto ju nájde jedenásťročný Michel Dolle (Georges Poujouly) a privedie ju k svojim rodičom. Paulette a Michel sa spriatelia, pochovajú psa a rozhodnú sa urobiť cintorín pre zvieratá a hmyz... (matriosa)

(více)

Recenze (53)

Ace.Anita 

všechny recenze uživatele

Za války je svět jako toitoika poslední den fesťáku a malé děti do něj spadnou jako vlhčený kapesníček Kleenex. I když už do sebe vpíjí výkaly, tak ještě nějakou chvíli pěkně voní. Naschvál si přičichněte k tomuhle filmu, cítíte něco? Já jo. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Zakázané hry jsou další z variací na téma válka pohledem dítěte. Dětští představitelé byli skvělí, jejich obsazení se povedlo výtečně a klobouk dolů před nimi, jak to dokázali zahrát. Možná ještě více před režisérem a zbytkem štábu, jak to dokázali s dětmi natočit. Příběh sám o sobě je spíše krutý, jako válka sama. Nicméně je na něj pohlíženo právě optikou dětí, které si jedou svůj tajný a vysněný svět. V jejich vidění světa se dá i ze smrti udělat hra… zakázaná hra. Necitlivý dospělý svět na sebe však nenechá dlouho čekat a tvrdě do toho dětského zasáhne, což vyústí v hodně silný závěr snímku. Přes vážnou zápletku a občas velmi silné a dojemné scény jsou Zakázané hry místy také velmi milé a vtipné. Rád dávám čtyři hvězdy a doporučení k tomu. ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

(1001) Či už začiatok filmu alebo jeho záver mi doslova roztrhalo srdce na kusy. Dojímavé scény, hnus vojny a hlavne malá hrdinka Paulette i napriek v podstate celkom prázdnom príbehu dokážu udržať pozornosť. Pochovavanie psíka alebo finále filmu sú nezabudnuteľné. ()

Kragujevac 

všechny recenze uživatele

Nádherný a velmi smutný film o dětské nevinnosti během 2.sv války. Je až překvapivé jak kvalitní hereckou práci ty děti odvedly. Příběh se silně dotýká i náboženství a objevuje se vněm mnoho symboliky (nejvíce ovšem té náboženské). Francouzi opět dokázali že i oni umí točit nádherné dramtické filmy odehrávajících se nejen během 1.sv války, ale i během té druhé. Takové filmy by se měli v TV pouštět co nejvíc, neboť mají jak svou uměleckou tak i příběhovou hodnotu. ()

Tasartir 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to citové vydírání, holčičce umřou oba rodiče při leteckém náletu před jejíma očima a ona se pak protlouká sama životem. Co stojí za pozornost je hudba. Hodnotím tak vysoko kvůli hudbě. ()

Auvajs 

všechny recenze uživatele

Festivalovitý snímek. (Červen 1940, hromadný úprk z Paříže, do níž se blíží Němci). Pětiletá Paulette (přirozeně velmi roztomilá, na čemž je vystavěna velká část poetiky celého filmu). Její kamarád a chvíli sourozenec, desetiletý Michel. "Nevinné" hry (na hřbitov a kradení křížů). Příliš zaneprázdnění (a vystrašení) dospělí (prezentováni velmi fraškovitě - nejstarší syn zemře [na úraz] a jich se to skoro ani nedotkne, atd.) A konec je docela smutný. ~~~ 78% ()

Luraj 

všechny recenze uživatele

Film ukazuje válku očima dvou dětí. Okolo nich jsou samé hrůzy: mrtví, válka, bombardování, smrt. A tak si hrajou na smrt. Nechápou, že dělají něco špatně. Jen pochovávají mrtvé (zvířátka, ptáčky, hmyz...), napodobují to, co dělají ostatní...Velmi silný příběh! ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus trochu přeceňovaný film. Ano, celkem dobře zobrazené hrůzy války a taky pěkně vystihnutý život na tehdejším venkově. Celkově to ale na mě příliš nezapůsobilo. 20.10.2012 65%. ()

SATUR.

všechny recenze uživatele

Námět filmové hudby je převzat ze staré španělské melodie „Romance Anónimo“ původní skladba pro kitaru, známa jako „Estudio en Mi de Rubira“, „Španělská romantika“, „Romance de España“, „Romance de Amor“, „Romance of the Guitar“, „Romanza“ a „Romance d'Amour“.  *Jen pro zajímavost stejná melodie je použita např. v populární písni Pomněnka Ivety Bartošové více viz. original song Romance ()

Reklama

Reklama