Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Crawford je zajat domorodci v oblasti mostu přes řeku Kwai a je předán do zajateckého tábora. Brzy poté Japonci rozhodnou o náhlém přesunu zajatců do džungle. Velitel jednoho z pracovních táborů je drsný poručík Tanaka, jehož tábor má být zrušen a zajatci dopraveni lodí do Japonska. Poté, co dorazí transport do Saigonu, se podaří Crawfordovi uprchnout a uloupit japonskou stihačku. Nad mořem je však sestřelen a musí nouzově přistát. Ostatní zajatci vyplouvají na moře, které brázdí americké ponorky. (Vapet Production)

(více)

Recenze (17)

sud 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní akční válečné dobrodružství, aneb druhý vstup do stejné řeky. S o 31 let starším kolegou však má naštěstí společné jen prostředí, takže netřeba srovnávat. Žánrových klišé je sice jak hub po dešti, ovšem film je natočen poctivě (konečně angličani používají Sten), k tomu řízná hudba Lalo Shifrina a skvělý Edward Fox. Tak špatné, jak je zde ve většině komentářů inzerováno, to opravdu není. 60%. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Stojí to za to,už jen pro naprosto tragické přepadení vlaku B-)).Do japanských bachařů můžete strkat jak je libo,ovšem přeci jen flusnout veliteli tábora do obličeje jest moc a nastává setnutí samurajským ranžírákem.Zlobiví zajatci jsou nakonec vytrestáni tím,že loď,která přepravuje mj.i civilisty,není lišácky označena červeným křížem,což je přímo nehorázná finta"naruby". ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tak nějak béčkové válečné dobrodružství, ale dějově zase poměrně obsáhlé: zajatecký tábor, partyzáni, transport vlakem z džungle, pak lodí po moři, vzpoura, ponorkové nebezpečí. Nic samozřejmě scénář ani druholigová režie nijak zvlášť nepropracovává, no aspoň se pořád někam hýbe. Teoreticky by se i dalo považovat za podvyživené pokračování klasického 'Mostu' (kterým oficiálně ani vzdáleně není), jenž je tady leteckým útokem zničen v úvodu. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Už všemi opěvovaná jednička je pro mě krok vedle. A tohle "neoficiální" pokračování pro svět kultovní jedničky je opravdu jedna jedna velká bída. Není tu nic zapamatovatelného, nic zajímavého, nic co by Vás nějak vyvedlo z míry nebo alespoň do hutný letargie, kam jsem se během patnácti minut dostal. Krok vedle. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne taková tragédie, jak to vypadá podle komentářů. Jde o slušný válečný film s několika silnými scénami jako poprava vojáka pokoušejícího se o útěk. Reálie zajateckého tábora jsou taky vylíčeny dost přesvědčivě, film má i slušnou hudbu. Celkově jde spíše o dobrodružnou podívanou, na tomto poli je však mnohem lepší, než nepochopitelně přehodnocené ptákoviny jako Kam orli nelétají nebo Tucet špinavců. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • V čase 34:47 je možné spatřit samopal Sterling na zádech poručíka Crawforda (Chris Penn). Ve skutečnosti se tento samopal vyskytoval v Asii až po válce. (Snickors)

Reklama

Reklama