Reklama

Reklama

The Horror of Death

  • Velká Británie The Asphyx (více)
Trailer

Obsahy(1)

Výzkumník v oblasti duchovních nauk se pokouší fotografovat ještěří bytost pro obyčejné smrtelníky neviditelnou, která se živí dušemi unikajícími z těl v okamžiku smrti. Doufá, že si s její pomocí zajistí nesmrtelnost. (Hans.)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dobre rozpohybovaný námet zamrzne ešte v prvej polovici filmu a ničím už nevie zaujať. Sekvencie s Asphyxom sú síce nadpriemerné, ale je to málo. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho, že se stejně jako film jmenuje jedna skvělá Holandská death-metalová kapela, opravdu pochybuju, že bych THE ASPHYXu věnoval větší pozornost. THE ASPHYX je film od Glendale, produkční firmy, která toho na kontě teda moc nemá. Co se týká děje, tak ten neuvěřitelně pomalu ubíhá, což je v rámci příběhu docela pochopitelné, ale já sem to pořádně nestrávil. Kladně hodnotím pasáže, kdy se jednotliví aktéři snažili zajistit si nesmrtelnost a pokaždé k tomu použili jiný nástroj jako např. el. křeslo, gilotinu, atd. Bohužel tento klad, který vytahuje film do nadprůměru, zase sráží zpět naprostá absence atmosféry. Ani žádný z hereckých výkonů mě nezaujal, takže musím hodnotit průměrnými třemi hvězdami. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hugo Cunningham je vědec, co má tři děti (jeden syn adoptovaný) a přivádí si novou budoucí manželku Annu. Je členem vědecké společnosti, kde se začne probírat neuvěřitelný jev. Tři nezávislí fotografové vyfotí na různých místech umírající a na fotografiích se poblíž nich objeví stejná tmavá skvrna, jakýsi stín. Někteří jsou přesvědčeni, že jde o duši, ale Hugo zjistí něco strašlivějšího - jde o boha-ducha smrti Asphyxe (nikdy jsem tedy o něm neslyšel), který unikající duši pohltí, čímž umírající zemře. Pokud by šlo bytost lapit, mohl by člověk žít věčně...tady nějak jsem nepochopil, že by jako měl každý svého, a bylo by jich tedy...opravdu hodně...ale to není v rámci příběhu podstatné. Film začíná v současnosti, ale po úvodu se ocitáme ve vizuálně příjemném 19. století. To beru jako plus. Zajímavé jsou inscenované smrti, kdy u gilotiny člověk tak nějak tuší. Závěr je jako vydařená pomsta, Hugo se ale nakonec rozhoduje jinak. Celkově film vypadá jako z poloviny 60. let. Škoda, že není strašidelný, jelikož téma se k tomu přímo nabízelo. ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha pátečních hororů na Nově, jež jsem zhlédnul - sice patří k těm, které mi utkvěly, ale je to čistokrevné béčko, ač poměrně áčkově obsazené. - Mimochodem jediný režijní počin Petera Newbrooka, jinak hlavně kameramana, který pracoval mj. na velkofilmech Davida Leana. A tady mu ostatně kameru obstaral Freddie Young, který za Leanovy filmy získal tři Oscary. ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Muž zjistí, jak si zajistit nesmrtelnost. Bohužel moc štěstí mu to nepřinese. Velmi povrchní film s nepříliš přesvědčivými efekty. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama