Reklama

Reklama

Století válek

(seriál)
  • USA The Century of Warfare

Epizody(26)

Recenze (12)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ideálne pre milovníkov vojnových scén a čiernobielych obrázkov. 28 častí tohto dokumentu kompletne rieši vojenské konflikty v 20. storočí, samozrejme s prízvukom na I. a II. svetovú vojnu. Dnes už máme aj lepšie a dokonca farebné dokumenty, ktoré prilákajú aj nezainteresovaných divákov, ale v roku 1994 bol toto iste najkomplexnejší dokument v danom žánri. Veľkým pozitívom je detailne popísanie udalostí a súvislostí, ktoré k vojnám viedli. Je to taký obrazový dejepis v pravom zmysle slova. ()

classic 

všechny recenze uživatele

20 storočie je storočím veľkých svetových konfliktov spojených s diktátormi,ktorí chceli ovládnuť celý svet! HITLER a STALIN sa mali stať nedobytnými pánmi sveta,ale ako partneri by si nikdy spolu nemohli rozumieť,tak títo „dvaja páni” sa týmto negatívnym spôsobom zapísali do dejín veľkými krutými číslami! Videl som XY dokumentov z WORLD WAR 2,ktoré boli kvalitné svojím obsahom,grafikou,komentárom,dianím... Ale myslím,že všetko videné ešte nie je! A to je len pozitívna odozva osvojenia si nových vedomostí,ktoré bežný človek,ktorý si uvedomuje staré časy plné hrôzy,ktoré síce neprežil,ale rozprávanie môjho nebohého dedka nesprístupní dianie tak,ako to ponúkajú títo tvorcovia! Pamätníci postupne budú vymierať,a tak ľuďom,napríklad za 50 rokov neostane nič iné,ako sa vracať k dokumentom prostredníctvom týchto záznamov,ktoré vypovedajú o temnej kronike ľudstva,ale o masakri indiánov ešte dávno predtým asi neexistujú žiadne záznamy? My ľudia máme najviac v živej pamäti práve 20 storočie,ktoré stále nedá spávať osobám,ktoré akokoľvek prežili besnenie z tejto negatívnej doby...Nás Slovákov sa až tak nedotkla,kolaborovali sme s nacistami,pričom tesne pred koncom sa vzopreli a bojovali,medzi nimi boli aj samozrejme partizáni,aj môj pradedko,ktorého zabili Nemci. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Klasicky vzdělávací dokumentární ciklus, který spojuje autentické záběry z oněch období se seriózním, stručným avšak obsahově dostatečným komentářem. Záběry jsou často velice autentické a tím pádem zatraceně působivé. A díky tomu, že každý díl se věnuje bojům respektive válkám, hodnotím Století Válek o stupeň výš, než-li současně shlédnutý a daleko nudnější trojfilm Komunismus. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Klasický, ale dnes už překonaný dokument mapující nejvýznamnější konflikty 20. století. Nových informací pravda příliš nenabízí, a postupně zastaral díky nepřítomnosti barevných či kolorizovaných záběrů z první a druhé světové války. To ale vůbec nevadí, celkový přehled a hrubou orientaci nabízí, a jako úvod k četbě odborné válečné publikace je úplně postačující. ()

jojo-Jozin 

všechny recenze uživatele

Dokumentární série sice není vysloveně nabytá fakty. Jde spíše o celkový a jasný přehled nejvýznačnějších konfliktů 20. století a k tomu je seriál prošpikován dobovými záběry. ()

Ikewoo 

všechny recenze uživatele

Celkem standardní dokument, jehož devizou, vzhledem k celkové délce, je množství zajímavých dobových záběrů, pro mě často zcela nových. Dokumenty jsou doprovázeny také komentářem, který se pokouší o reflexi souvislostí nebo hodnocení... tady je ovšem problém - pokud jde o západ, tak nic nenamítám, ale pokud se jedná o prostory na východ od Rýna a především pak od Vltavy, unikají autorům některé drobné, ale důležité detaily ()

Dextwer 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto: 01 - Století násilí 03 - Krev a bláto 1914-18 07 - Válka, která ukončí všechny války: 1918 09 - Válečná mračna se stahují 1935-39 10 - Blesková válka 1939-40 15 - Od Normandie k Rýnu ()

Reklama

Reklama