Reklama

Reklama

Fantastická terapie

(studentský film)
  • angličtina Fantastic Therapy
Trailer
Krátkometrážní / Dokumentární / Experimentální
Česko, 2022, 42 min

Obsahy(1)

Psychedeliky asistovaná psychoterapie je velmi slibným způsobem léčby některých duševních nemocí, který je založen na psychoterapii a na užití psychedelicky působící látky. Za pár let bude tato forma terapie nejspíš pevně zakotvena mezi zavedenými léčebnými postupy a už nyní ji hradí některé zdravotní pojišťovny. Dokument byl natočen ve spolupráci s jedinou klinikou u nás „Psyon – Psychedelická klinika“. K psychedeliky asistované psychoterapii zde legálně používají látku ketamin. Vystupující psychoterapeuti, psychologové a lékař zmiňují i ostatní psychedelické látky, které se u nás oficiálně využívají zatím jen v experimentálních studiích. Ve snímku zaznívají také výpovědi klientů, kteří ketaminem asistovanou psychoterapií prošli. Mluví o svých zážitcích při psychedelickém sezení i o tom, co jim léčba přinesla. (Dirilada)

(více)

Videa (1)

Trailer

Zajímavosti (2)

  • Obrazy a detaily obrazů, které jsou v dokumentu natočeny, jsou reálnou součástí vybavení Psychedelické kliniky – Psyon. (Dirilada)
  • Dokument vznikl jako absolventský film bakalářského stupně oboru Multimediální techniky na Slezské univerzitě v Opavě. Vedoucím práce tohoto filmu byl Jaromír Vašek, střihač České televize a pedagog Slezské univerzity. (Dirilada)

Reklama

Reklama