Reklama

Reklama

Ukrajina - jiná pravda

  • Itálie Ucraina: l'altra verità
všechny plakáty
Itálie, 2022, 77 min

Scénář:

Massimo Mazzucco

Obsahy(1)

Nenávisť medzi ruským a ukrajinským národom siaha do ďalekej minulosti, pričom samotný vojnový konflikt na Ukrajine, ktorý započal útokom Ruskej federácie 24. februára 2022 v skorých ranných hodinách, má ďaleko hlbší zárodok. Masmédia po celom svete prezentujú jediného vinníka, V. Putina. Ten tvrdí, že nemal na výber. Podľa jeho názoru, sa rusky hovoriaca menšina na východe Ukrajiny v oblasti zvanej Donbas stávala permanentne od roku 2014 obeťou genocídy, ktorú svojimi rozhodnutiami započali ukrajinské politické strany s fašistickými koreňmi na čele so samotným prezidentom Porošenkom. NATO napriek výzvam a upozorneniam OSN pred všetkým zatváralo oči a situáciu ignorovalo, až prišla "nečakaná odveta", z ktorej ostal celý svet nemilo "prekvapený". (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (10)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kto je zodpovedný za konflikt na Ukrajine? Masmédiá, ako Markíza, TV Joj, ale aj Nova či TV Prima v tom majú jasno. Vinník je iba jeden, iný názor je považovaný za scestný, pričom ľudia z iným pohľadom než tým, ktorý sa prezentuje v uvedených televíziách, zas označovaní za fašistov. Do ktorej skupiny patríte Vy? Ste ochotný vypočuť si aj iný názor, polemizovať o ňom, respektíve ho akceptovať? Alebo sa držíte striktného pravidla, čo zaznie v hlavných správach po 19:00 hodine, to je "svätá pravda" o ktorej sa nediskutuje. Massimo Mazzucco je talianskym, investigatívnym novinárom, ktorý stál pri zrode úspešných dokumentov, ako: "September 11: The New Pearl Harbor" či oceňovaným: "Cancer: The Forbidden Cures". Jeho pohľad na túto problematiku Vás buď pobúri, alebo Vám rozšíri obzory. Je len na Vás, akú širokú myseľ máte, čomu budete veriť, no v živote ako takom platí zásadné pravidlo: Vedieť je zbraň - Vyzbrojte sa.  ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Dosud zřejmě nejlepší dokument o důvodech ruské invaze, který jde poměrně do hloubky a ukazuje všechny zdroje a důkazy svých tvrzení (projevy politiků, videonahrávky, rozhovory, vydané dokumenty) a jehož závěr je mimochodem plně v souhlasu s názorem nezávislých univerzitních profesorů, kteří se celý život zabývají geopolitikou a dalších geopolitických expertů (to v dokumentu bohužel chybí). Po roce války vznikl ještě druhý díl a dnes by byl už i prostor pro 3. díl. Moc se těším až už vznikne stejně kvalitně relevantními zdroji a důkazy podepřený dokument, který bude stát na oficiálním narativu, že Rusko provedlo invazi, protože Putin se rozhodl připojit území Ukrajiny k Rusku. Je taky s podivem, že nikdo v komentářích, komu se dokument nelíbil, nebyl schopný říci konkrétní důvod proč a kde že je ta lež. ()

movemat 

všechny recenze uživatele

Vecný, jednoduchý a na informácie veľmi bohatý dokument. To, že každá minca má 2 strany vie aj malé dieťa. A tento dokument ako jeden z extrémne mála zdrojov informácii poukazuje aj na tú druhú stranu. Je jedno komu "fandíte" a či vôbec niekomu - podstatné je mať celkový obraz a až potom robiť závery. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dokument popisuje situaci na Ukrajině přeci jen z hlediska historického. Že nenávist mezi oběma národy sahá do hluboké minulosti. Osobně si nemyslím, že musí člověk nutně fandit jedné nebo druhé straně, aby si zjišťoval informace z obou stran a zajímal se o vše. Lžou obě strany. Lžou Ukrajinci a lžou i Rusové. A bohužel lžou i Američané. To už dnes víme. Stačí se podívat do historie. Osobně si myslím, že problémy by si měli vyřešit Ukrajinci a Rusové sami bez cizího vměšování. Rozhodně jsou ale všechny informace zde uvedené položeny do zajímavých souvislostí, které dávají smysl. ()

vochcalpadla odpad!

všechny recenze uživatele

Snímek byl začátkem roku 2023 akreditační komisí MŠMT schválen jako samostatný obor Vysoké školy života. Jeho zhlédnutí je tak postačující podmínkou pro získání doktorátu a červeného diplomu, spolu se sadou sáčků na zvracení.  Psal jsem na rektorát s prosbou pouze o ty sáčky, jelikož jsem úspěšně absolvoval pouze polovinu studia a už nebylo co zvracet. Není to jednoduché studium. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý pohled z druhé strany. Sám jsem si říkal, že je to všechno podezřele výhodné pro západ. Docela to objasní hodně věcí. Je jen škoda, že teď už to nejde vzít zpět. Musí se už jen počkat, jak to dopadne. A vyhraje vůbec některá strana, nebo tahle válka už mít vítěze nebude? Rozhodně nebudu dokument doporučovat. Každý si musí udělat svůj obrázek sám. Člověk který ale sleduje jen jednu stranu mince, vidí jen polovinu. Hvězdiček 5 ()

Oup odpad!

všechny recenze uživatele

Už len ten popis k tomu je úbohosť sama o sebe 😀. Nerozumiem ako môže byť niekto kto tak hlúpy a neznalý faktov, že žerie takéto bludy. Áno, názory založené na klamstvách sú bludy. ()

ChuckOnly

všechny recenze uživatele

tak z tohoto dokumentu praskne bruselským lokajům a rektálním alpinistům směr jů es ej cévka... kvikot chciválků mluví za vše. ()

Reklama

Reklama