Reklama

Reklama

Krvavé Vánoce

  • Velká Británie Don't Open Till Christmas
Trailer

Obsahy(1)

Je noc před Vánoci a ulice Londýna jsou naplněny sváteční atmosférou. Ale pouze do té doby, než se z prvního domu ozve křik hrůzy a svátky klidu se rázem změní v karneval strachu. Krvavé Vánoce začínají. Ohroženi jsou všichni, kteří se ten den rozhodli převléknout do obleku Santy Clause. Fanatický vrah nesnáší Vánoce a nejvíce ze všeho tuto dětmi milovanou postavu. Londýn se tak začíná plnit mrtvolami Santa Clausů, kteří přišli o život často tím nejbrutálnější způsobem. Podaří se Scotland Yardu zastavit psychopata dříve, než ve městě zavládne totální panika? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zase film, kdy je plakát mnohem výživnější než film samotný. naštěstí jsem se celou dobu koukání bavil představou, jak sovětský Děda Mráz infiltroval do Londýna a rozhodl se vraždit jeden ze symbolů kapitalismu, tedy ryze západního Santa Clause. Tahle myšlenka alespoň hodila film do zábavné roviny. Jinak se britové rozhodli spojit ryze americký slasher s ryze italským giallem a naservírovali nesmírně tupou a v jistých okamžicích samospásně vrstvenou (mnoho scén nevyplývá z děje ale z toho, že někoho někam potřebovali dostat, protože to tam moc hezky vypadá (galerie, koncertní klub - s poměrně zábavným cameem Caroline Munro - peep show)) krvavou vyvražďovačku. Nad plynulostí děje opravdu občas zůstává rozum stát, naštěstí zde jsou velmi hezké a sympatické slečny a samotné mordy jsou poměrně nápadité a krvavé. Příběh, pointa a vyvrcholení však stojí opravdu za hovno. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Těžce bizarní podívaná. Tvůrci měli zjevně nápad na několik hezkých gore scének a zbytek už brali jen jako omáčku kolem. Prapodivně jednající postavy, ještě prapodivnější, totálně prkenné dialogy, nesmyslné střihy, mizející zdánlivě důležité postavy (kam se zničehonic ztratil ten chlapík v kožené bundě s divným kukučem?). Zkřížené prsty při slibu vrahovi tomu nasadily korunu a zajistily vyšší hodnocení. Vysvětlení neberu, raději nezohledním rok vzniku a budu žít v iluzi, že je to pokračování Vánočního teroru (1989) – Vánoční teror 2: Santa musí zemřít. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vianočné sviatky mám veľmi rád. Avšak nie každé Vianoce sú šťastné a veselé. Tie moje posledné veru za moc nestáli. Neboli ani šťastné a ani veselé. Čo sa dá robiť? Aspoň, že neboli krvavé. "Krvavé Vianoce" som si užil akurát tak pri sledovaní tohto postaršieho anglického filmu. No užil ako užil. Tento mizerný slasher horror ma dosť sklamal. Čakal som omnoho zábavnejšiu, brutálnejšiu, krvavejšiu a hlavne vianočnejšiu jazdu. Nie je tam žiaden sneh, žiadne koledy, žiadna výzdoba, ľudia sa tam prechádzajú po Londýne v krátkych rukávoch... to majú byť Vianoce?! Žiadna vianočná atmosféra, nudné vraždy, málo krvi, žiadna zábava... Nuda! * ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film mal v par momentoch ponurú atmosféru. Vraždy boli solídne prevedené i ukázané. No to je asi tak všetko v čom je film ako tak na úrovni. Scenár je mizerný, postavy sa chovali ako totálny idioti. Bolo tu aj veľa nezmyselností a náhôd a herci nemali moje sympatie a hrali silno amatérsky. Nič som nečakal a ani som nič nedostal. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Když občas slyším ty žvásty o tom, jak je třeba bránit Ježíška proti Santa Clausovi, otvírá se mi kudla v kapse, jak zase samozvaní spasitelé chtějí zachraňovat všechny kolem sebe, aniž by se zeptali, zda o to někdo stojí. Co mě se týče, tyhle levičácký tendence si mohou narvat do Řitky, z jejíž produkce jsem tenhle ujetej film, kde vrahoun sdílí vůči Santovi podobné pocity jako výše zmiňovaní, poprvé viděl. Film je to vlastně úděsnej: amatérské triky, horší než amatérské herecké výkony (na některých hercích mi přišlo, že se skoro během hraní stydí), mimořádně amatérské dialogy a tradičně dementně nepochopitelný jednání všech postav včetně policie. Tak proč ty tři hvězdy? Když ona je to (i vzhledem k občasné zábavné brutalitě - vrah žádného Santu, a že obětí je požehnaně, nezabije stejným způsobem, pokaždé je originální) zkrátka po čertech dobrá zábava :-) ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama