Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byli jsme best in covid? Kdo měl plán: lidstvo, nebo virus? Filmový štáb Víta Klusáka (V síti) a Mariky Pecháčkové se na jaře 2020 vydal do prázdných ulic a dva roky sledoval reakce české společnosti na pandemii covid-19 v odrazu vládních nařízení. V dokumentární tragikomedii Velké nic tvůrci nasbírali silné příběhy lidí z různých oblastí, zachytili bizarní obrazy krize a vytvořili tak absurdně úsměvnou zprávu o naší společnosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, který ještě s příbývajícími roky bude nabírat na významu, až budeme postupně zapomínat, jak šílená to byla doba. Spousta jemného humoru. Jediná výtka je, že některé méně zajímavé osoby jsou tam zbytečně dlouho (hlavně tedy Vachek, 20 let se úspěšně vyhýbám jeho filmům a pak mi ho Klusák propašuje sem :( ) ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sonda / náhled do covidového období z pohledu různých odvětví a různých typů lidí. Od čipovacích konspirátorů, až po zdravotníky v první linii. Nezvykle na Klusákovu tvorbu, nenese Velké nic žádné poselství. Divák si v tom najde své, což je na jednu stranu brilantní dokumentární tah, protože každého z nás Covid zasáhl jinak. Mě osobně byla nejsympatičnější a lidsky nejbližší operní pěvkyně ala Peňačka. Působilo to na mě trošičku vlekle a ten černobílý formát mi tolik nesedl. Věřím, že až si tenhle covidový dokument pustím za pár let, půjdu možná s hodnocením nahoru. Teď je to na mě dost možná "ještě moc čerstvé." __ (Bio Central, Hradec Králové) ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Vít Klusák společně s Marikou Pecháčkovou natočil zdařilou pandemickou reflexi. Není tak vtipná, jak se snaží tvářit propagační materiály, a na rozdíl od některých předchozích Klusákových snímků neobsahuje ani jednoznačné poselství – právě díky tomu nám ale umožňuje takové zamyšlení, jakého jsme s nevelkým odstupem času schopni. Více zde. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

stále ještě celkem aktuální, přesto působící jako něco extrémně vzdáleného (na čemž má velký podíl černobílá kamera). Pozorující a nekomentující Vít Klusák přináší nad očekávání sympatické ohlédnutí za dobou na kterou by hodně lidí velmi rádo zapomnělo a i když tady chybí poselství, funguje to až překvapivě dobře. Dokonce i Peterková tady působí jen jako částečný debil (ten úplný se z ní nejspíš stal až potom) a dokonce by se s ní dalo i v něčem souhlasit, což je to poslední co bych od Klusákova dokumentu očekával...65% ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Kokotvid-19 je zasranej hoax, ty vole! Je to celý podvod, jen na to aby nás těmi pojebanými tyčkami přes testy jen očipovali, vyrobili to všechno světový lordi jako je Bill Gates, Elon Musk a Vladimyr Putyn, jen aby měli nád námi všemi moc a nadvládu! První mutace v testech, a ta druhá už ve vakcíně. Odmítám si píchat nějaký žluklý svinstvo! Zabijí se tím děti, naše děti umírají v rouškách. Je to jen o sosání peněz, vytahováním chudákům i to málo, co máme! Všechno je to pravda, homokovid je jen uměle vytvořen, je to biologická zbraň ratatata, světové média vám lžou, rychle to sdílejte než to smažou! 🦠 [dva roky sraček..] Neser se mi do restaurace, Andreji, taky se ti neseru do hnízda! #uhorkovásezóna🥒 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel od března do června 2022. (LaSi)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

04.01.2024

Ve čtvrtek 4. ledna byly Sdružením české filmové kritiky oznámeny nominace pro 14. ročník výročního předávání Cen české filmové kritiky, které by tentokrát měly vyzdvihnout výrazná česká… (více)

Dokumentární film Velké nic vstupuje do kin

Dokumentární film Velké nic vstupuje do kin

14.03.2023

10 milionu lidí a 1 virus. Dokumentární režiséři Vít Klusák a Marika Pecháčková téměř tři roky sledovali českou společnost a její pojetí pandemie nemoci Covid-19. V černobílé dokumentární… (více)

Reklama

Reklama