Reklama

Reklama

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Edit 13.8.2012 viz komentář Pepua. Samozřejmě že už nešlo o poliziesco v tý době, tady jsem se přeci jen trochu unáhlil. Di Leův definitivně poslední film mistra v tzv subžánru poliziotteschi/poliziesco jak chcete. Film, bohužel, už nedosahuje kvalit jeho některých dřívějších prací, zároveň však musím říct, že toto snad byla pocta americké noir klasice "Asfaltová džungle" (odtud některá jména postav+spiknutí, které se ale nakonec liší), bohužel, nepříliš zdařilá. Filmu dominuje typická 80' disco atmosféra, atraktivní malebné prostředí Monaka/Monte Carlo atd, kde se točilo, sympatická Dalila Di Lazzaro (pastva pro mužské oko). Hraní bylo velmi průměrné a film vynikal chladnými a lacinými triky (třeba výbuch továrny, kdy to vypadalo, jako když je z papíru) a samozřejmě, jak je v Di Leových filmech zvykem, nechyběly ani nějaké ty nahotinky. Nenáročné a zábavné eurocrimi s velmi odměřenou rychlou akcí (bohužel, akce byla dost předvídatelná), které překvapilo všemi těmi různými masivními explozemi (především aut) a nezapomenutelný je samozřejmě i hlavní hrdina Henry Silva, který své soupeře drtil pancéřovou pěstí! Mezitím si ale zastřílel i z obyčejné pušky (kdy soupeře uspával) a jeho specialitou byla malá osobní ZOO, kdy používal jestřáby nebo gepardy jako útočné zbraně k likvidaci soupeře. Chtěl jsem dát původně jen za dvě, ale dám o jednu víc, a to díky finální přestřelce a... kdo by neodolal projížďce v červeném Ferrari Testa Rosa, musel by být padlý na hlavu. Komentář zde jako první v pořadí. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Poliziotteschi? Spíš naprosto normální béčkový akčňák, který si v nesmyslnosti a nechtěné srandě nezadá s lecjakými kultovnějšími a uznávanějšími kousky. (Např. chlápek střelí do ženy a škubne sebou muž ležící opodál.) To ale neznamená, že to byla nuda, nebyla, jen je to… blbost… ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Velmi nerad suhlasim s miestnym konspiracnym teoretikom Karlom Chrochtom alias Karlosom80. Ten sa tak zaplietol do svojich konspiracnych teorii, ze veri pomaly kazdej, Jo a prihlasuje sa aj ako Croft. Maju tie iste sposoby, metody, myslenie, veria zhruba tomu istemu, No nic, srat na Karlosa, nieco k filmu. Reziser Fernando Di leo /Milano Calibro 9, Boss - smrt na Zakazku/ natocil nudny fryler, ktory dost ignoruje zakony logiky a celkovo tu logika dostava na frak. Herecke vykony plane, o nicom, dialogy v strede filmu tvoria az vatovo plane plky, fakt sa to nedalo pocuvat. Dejova linia je cista umelina, nepomohlo tomu ani malebne prostredie. Dalila Di lazaro na urovni, ale sama to holt nezachranila : 50 % ()

Reklama

Reklama