Reklama

Reklama

Piraňa II: Létající zabijáci

  • Česko Piraňa 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

U jednoho poklidného karibského ostrova se poblíž luxusního turistického letoviska před několika měsíci potopila americká námořní loď. Nikdo netuší, že na palubě byl kanystr se zárodky geneticky upravených dravých ryb, jejich nová generace začne ohrožovat obyvatele ostrova a návštěvníky letoviska a to nejen ve vodě, ale také na suchu protože ryby jsou schopny krátkého letu a přežijí nejen ve vodě, ale také na vzduchu. Děsivé pozadí tajemných útoků se pomalu vynořuje před instruktorkou potápění Anne Kimbroughovou, která začne pátrat po příčině smrti jednoho z přátel jejího syna, který zahynul během výletu spojeného potápěním. Společně s ní pronikne do márnice také rekreant Tyler Sherman, zkušený biochemik. Zděšeni svým objevem, pátrají dál a současně se pokusí přesvědčit hotelového manažera, aby zrušil každoroční piknikovou party spojenou opékáním ryb na pláži. Ten odmítne, což má pochopitelně nevyhnutelnými důsledky v podobě mnoha obětí velkého útoku krvelačných létajících ryb. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Každý nějak začínal, ale tady neuvěříte, že to točil Cameron. Ubohé, amatérské, blbé, laciné, děsivě nudné. Scéna napadení letoviska piraňemi je jako s toho nejlacinějšího díla od Eda Wooda, ale bohužel ne tak zábavná. Ale já vím, jaká je pravda. Po tomhle filmu režiséra téhle příšernosti unesli mimozemšťané a místo něho nasadili svého člověka s vizáží Camerona. Jiné vysvětlení není možné. ()

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Musím psát proč? Ale dobrá, tak to tedy napíšu - protože od začátku až do konce je to jeden z kousků, ze kterých si dělají legraci snad v každém druhém díle Red Dwarfa...co takhle Sexy Vampýrky V Bikinách Vysávají Paříž? Tam by se alespoň bylo na co dívat... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo €411,480║ Béčko ako hrom, takže k tomuto filmu prilepili meno James Cameron, ktorý s týmto projektom nemal moc priateľský vzťah, vrátane ťahaníc s produkčným týmom a iné problémy pri tvorbe filmu... ale však prečo nezviditeľniť tento výkvas veľkým menom. /20%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Jedno z mála pokračování, které dosahuje stejných kvalit jako originál - bohužel stejně špatných kvalit, v čele s klasicky béčkovými hereckými "výkony". ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší Cameronův trhák :). Mě samotného dostal takovým způsobem, že jsem po hodině filmu nevěděl, mám-li se bát, plakat nebo smát. Hrozné, ale celkem zábavné. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

nejvíc mě tu rozesmávalo, jak ty ryby vylítnou z vody! a doskočej přímo navádění asi sonarem nebo radarem na svou nicnetušící oběť. a lítají jak moudivláček z květu na květ, aby po chvíli opět zapadly do vody se nadýchnout. chachachachacha! lepší horor neznám :D :D :D ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Našla jsem to na VHS a jelikož vlastním stroj jménem video (pro ty, co neví o čem mluvím doporučím strejdu gůgla) , tak jsem to tam samou radostí vrazila a napnutě čekala s miskou rejže v ruce. Video začalo chroustat a s opovržením kazetu vyplivlo ven a na displej napsalo, ať s tím jdu do prdele. To byla taková první signální, že to nebude dobrej film. Já se ale nevzdávám a tak jsem videu kazetu do otvoru narvala znova a pro sichr mu podržela hubu (otvor). Po nekonečném vrčení videu došlo, že mu nedám pokoj, dokud film nepřehraje a tak kapitulovalo a začlo přehrávat film, kterej nemá na svědomí nikdo jinej než James Cameron, co za posledních dvacet let točí cca vždy jednou za 10 let film, co udělá přes dvě miliardy. Piraňa 2 každopádně vydělala o něco méně než Titanik bo Avatar a i její hodnocení na CSFD či ve světě je trochu víc na hovno, možná dokonce na vyliž prdel, či neváhám sáhnout po oblíbeném kolosálně na píču. Jelikož jsem film zkoukla až dokonce, tak dokonale chápu proč. Co nechápu je fakt, že Cameron se vzpamatoval po amatérské lobotomii, kterou musel tehdy zaručeně prodělat, a udělal progres z levelu - Děsná sračka na level - Kuřte mi jsem pán. No nic. Pár slov k filmu - Totální píčovina. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tento film by se měl spíš jmenovat "Vetřelci s křidélky: The Comedy". Skutečnost, že tuhle směšnou hovadinu natočil stejný člověk, který o pár let později natočil Terminátora, asi navždy zůstane jednou z největších záhad vesmíru. ()

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Krásný příklad toho, že Cameron jednoduše neumí udělat za málo peněž hodně muziky jako třeba Coeni nebo Nolan na počátku své kariéry. Opravdu skvělí režiséři ve svých filmografiích nemají slabinu. Něco tak ubohého jsem neviděl od dvojky Kanibalů. Především dialogy byly k smíchu. Jako podprůměrné italské porno bych to ještě v klidu přežil, ale jako horor je to výsměch žánru. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu za ten úchvatně blbý nápad s létajícími piraněmi a za tu piraňu, co vylétne z mrtvoly. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Skutečně netuším, jakou mírou se geniální James Cameron podílel na tomto "létajícím odpadu", ale zpracování celého filmu mi spíše přišlo jako práce druhé osoby, Ovidia G. Assonitise. Piraňa 2 jsou dost nevydařeným kouskem mixujícím v sobě ve špatném poměru různorodé žánry. Celé to vyznělo jako splácaná, nevýrazná směs, míchající v sobě prvky italské, erotické, gore hororové komedie. Možná by to takto i šlo. Jenže to funguje pouze v určitých, většinou minutu trvajících sekvencích. Nebo vlastně nefunguje? Dokonalý béčkový dojem filmu dodává, až na pár postav, naprosto amatérský dabing. Za celistvou mou jednou hvězdičkou se skrývá pár dobrých scén (žena v márnici, slečny na jachtě, trapně humorné dialogy a stejně takové ony létající potvory. A především výrazná hudba). ()

akisha odpad!

všechny recenze uživatele

Již zde je snadno poznat Cameronův nesporný talent. Jeho přirozený cit pro scénu a pečlivý výběr herců, co perfektně zapadají do svých rolí. Není nouze o skvělé akční sekvence a vše prostupuje napínavá, děsivá atmosféra, jejímž nositelem jsou zmutované létající piraně. Na svou dobu překvapivě dobře vypadající triky, díky kterým piraně skutečně působí jako živé. Takhle nějak by mohl vypadat komentář k Létajícím zabijákům, kdyby to byl dobrej film. Piraňa 2 je ale pravým opakem, a to doopravdy monstrózních rozměrů. Dá se říct, že je to hrozný i na takovou hnojůvku. Viděla jsem stokrát lepší braky, kterejm jsem dala taky odpad. To abych jim teď dala po hvězdě. Jsou tu dva typy děje. 1 - chvíle, kdy piraně někoho požírají a 2 - chvíle, kdy nepožírají nikoho. Tyhle chvíle stojí za naprostý hovno. Chvíle, kdy piraně útočí, stojí za hovno taky, ale jsou aspoň vtipný. Piraně většinou létají v kruzích nad obětí jako Krakonošova sojka, a když někoho žerou pod vodou, vydávají zvuky podezřele připomínající kopulující křečky. Krev nebo drastický scény se omezí na za a) ječícího člověka co si drží maketu piraně u krku a sune se k zemi a b) člověka ležícího na zemi a postříkanýho kečupem. Podle mě si k tomu Cameron ani nečuchl. Nebo spíš si k tomu čuchl, udělalo se mu špatně, upadl do kómatu a vzbudil se až když už bylo v titulkách nezvratně jeho jméno. Druhá možnost je, že po týhle močůvce se tak začal kát a zpytovat svědomí, že se lidstvu omluvil Terminátorem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, jak jsem u prvního terminátořího dobrodružství nechápal, jak něco podobného mohlo vzniknout v roce 1984 a i dnes to pořád vypadá velmi svěže. Všichni jsme ale četli o tom, že James Cameron začínal o něco dřív druhou Piraňou. A všichni tak nějak víme o trablích, které dnes zbožňovaný tvůrce měl s neschopným štábem, jak si nemohl prohlížet denní práce, neznal syrový materiál, jak dostal z ničeho nic padáka a jak se následně po nocích tajně vkrádal do střižny, aby alespoň něco zachránil. ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Napsat k tomuhle filmu komentář typu "Béčko jako řemen / Cameron umí" by byla ohavná zaujatost. Odpad, odpad, odpad. Jako řemen. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím si, že komentář od Shakerse leccos vysvětluje. Hlavně proč film působí tak nekompetentně a jeho finální sestřih nemá hlavu ani patu. Chudák Cameron je v tom nevinně a když jsem nedávno sjížděl svojí oblíbenou Piraňu 1 a její 3D verzi dostal jsem kdo ví proč chuť si zopakovat tenhle brak který jsem původně hodnotil 1* říkal jsem si třeba to nebude tak špatný, ale chyba, bylo to příšerný a musel jsem to v půlce vypnout, takže měním na odpad a s Cameronem to fakt nikdo nespojujte, ten co ho do toho navezl měl dostat přes držku.0% ()

Reklama

Reklama