Reklama

Reklama

Piraňa II: Létající zabijáci

  • Česko Piraňa 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

U jednoho poklidného karibského ostrova se poblíž luxusního turistického letoviska před několika měsíci potopila americká námořní loď. Nikdo netuší, že na palubě byl kanystr se zárodky geneticky upravených dravých ryb, jejich nová generace začne ohrožovat obyvatele ostrova a návštěvníky letoviska a to nejen ve vodě, ale také na suchu protože ryby jsou schopny krátkého letu a přežijí nejen ve vodě, ale také na vzduchu. Děsivé pozadí tajemných útoků se pomalu vynořuje před instruktorkou potápění Anne Kimbroughovou, která začne pátrat po příčině smrti jednoho z přátel jejího syna, který zahynul během výletu spojeného potápěním. Společně s ní pronikne do márnice také rekreant Tyler Sherman, zkušený biochemik. Zděšeni svým objevem, pátrají dál a současně se pokusí přesvědčit hotelového manažera, aby zrušil každoroční piknikovou party spojenou opékáním ryb na pláži. Ten odmítne, což má pochopitelně nevyhnutelnými důsledky v podobě mnoha obětí velkého útoku krvelačných létajících ryb. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Boha jeho, už ten název (který navíc nelže)... Cameron se prý někde nechal slyšet, že to, co zčásti natočil/spáchal, je nejlepším filmem o létajících piraních všech dob. Inu, o tom se s ním nikdo přít nebude. Citelně lepšímu prvnímu dílu pomohla lehká nadsázka. Dvojka je sice místy vtipná taky (scéna v márnici, masakr na pláži), ale zásadně ne tehdy, kdy to bylo zamýšleno, a bohužel ne zase tak často, aby to z ní učinilo poctivý italský trash. I na té krvi se mohlo přidat, přestože - pominu-li samotné piraně/maňásky a srandovní pád vrtulníku - zvláštní efekty jsou klasa (Giannetto De Rossi). Pro mě je hlavním tahákem absolutně skvostná úvodní skladba Stelvia Ciprianiho, která by si vážně zasloužila zaznít v lepším filmu. ()

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Krásný příklad toho, že Cameron jednoduše neumí udělat za málo peněž hodně muziky jako třeba Coeni nebo Nolan na počátku své kariéry. Opravdu skvělí režiséři ve svých filmografiích nemají slabinu. Něco tak ubohého jsem neviděl od dvojky Kanibalů. Především dialogy byly k smíchu. Jako podprůměrné italské porno bych to ještě v klidu přežil, ale jako horor je to výsměch žánru. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejhorších (ale určitým zvráceným způsobem i nejzábavnějších) kravin, jaké jsem zatím měl tu čest vidět. Vysílací čas i stanice naznačovaly, že to nebude veledílo (TV Nova, čtvrtek, od 0:40), nicméně já zahlédl začátek a už jsem to nepustil. A dobře jsem udělal. Představte si, že točíte film a máte následující ingredience: spolek béčkových herců a ochotníků, z nichž jsou půlka Taliáni, starou kameru, jeden člun, dva pronajaté exteriéry, skoro nulový rozpočet a scénáristu s IQ šimpanze. Čím by se z tohohle dal vykouzlit kvalitní film? Nápadem a trikama. Aligáítory už všichni viděli. Piraně taky. Ale viděl někdy někdo ve filmu piraňu s křídlama, he?! Neviděl! Takže jako nápad super. Blbý je, že nezbylo na triky, takže většina triků působí jak z Cesty do pravěku . Korunu tomu všemu dávají vedlejší postavy a zápletky, naprosto dementní dialogy a český rychlodabing. Krátká ukázka z útoku těch neuvěřitelných predátorů zde na: youtube. Pokud se teď ptáte, proč jsem tomuhle naprosto debilnímu filmu dal 4 kousky, pak vězte že 1) ocením, že mne ještě nějaký film dokáže překvapit a udržet pozornost, byť tím, jak moc je blbý 2) souhlasím s jedním komentem z imbd, který napsal, že jde rozhodně o "nejlepší film o létajících zabijáckých rybách, jaký byl kdy natočen" 3) mám dnes dobrou náladu, tak jsem velkorysý. ()

B_EyE odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem projížděl Cameronovu filmografii a narazil jsem na tenhle snímek tak jsem byl trochu zděšen. Pamatuju si že jsem jej viděl někdy ve dvanácti letech, kdy jsme se na školním výletě potají koukali v noci na telku. Už tehdy nám to přišlo jako příšerný shit. Jak už ale bylo řečeno, každý nějak začínal a Cameron si reputaci docela napravil, takže nechť je tenhle snímek s milostí zapomenut ... jen se na to proboha nikdo nedívejte, vážně to nestojí za to... ()

Knor 

všechny recenze uživatele

No do prdele, ten název není metafora :-) Ty hladový rybky fakt skáčou z vody a létají si ukousnout ze svých obětí ? Já se poseru :-D Těžko se mi takovej shit spojuje s Cameronem, ale dobře no. Každej nějak začínal. Úplná žumpa to není, musí se to brát jako vtip a pak to jde vydržet, těžko ale dá. Ty útoky rybiček byly dobrý a bazénovej masakr létající piraňou se celkem povedl a tu a tam se objevila kozatá scéna, tak to trochu potěšilo :-D ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Režisér James Cameron, který byl od filmu odvolán, dostal pár dní poté vysoké horečky. V nich se mu zdál sen o kovovém zabijákovi vylézajícím z ohně. Cameron se jím nechal inspirovat, aby poté napsal scénář ke kultovnímu Terminátorovi. (oLí)
  • Film je označován jako Cameronův debut. Za finální podobu může producent Ovidio G. Assonitis, který Cameronovu verzi upravil. (Pepy)

Reklama

Reklama