Tvůrci:
Christoforos PapakaliatisScénář:
Christoforos PapakaliatisKamera:
Antonis ZkerisHudba:
Kostas ChristidesHrají:
Christoforos Papakaliatis, Klelia Andriolatou, Maria Kavoyianni, Fanis Mouratidis, Marisha Triantafyllidou, Kora Karvouni (více)Epizody(9)
Svit luny (E01)
Popírání (E02)
Modlitba (E03)
Velká chiméra (E04)
Rodina (E05)
Hra s židlemi (E06)
Drsňák... jde ke dnu (E07)
Autoimunitní onemocnění (E08)
Miluj mě (E09)
Jako hlavní hvězda dorazí na hudební festival, který se koná na malebném ostrově. Nečekaně se tam ale zamiluje a zamotá do spletité sítě vztahů mezi místními lidmi. (Netflix)
Partie byla rychle rozehraná...Tady se schyluje k antické tragédii. Dokonáno. Precizní scénář, režie. Každá vedlejší postava měla zajímavější příběh než ústřední dvojice. Souhlas petr12. ()
Rosamunde Pilcher namixovaná se Senecou a mexickou telenovelou. Manželka to zvládla celé, já prostředek v rámci dušení očisty vynechal. Zaujaly mě jen tři věci - 1. Klelia Andriolatou - vrací se doufám ideál přirozené krásy z 80 a 90 tých let(vypadá úplně jako jako dcera Sofie Marceau nebo Ornelly Muti), za 2. jak se dá hrát aniž byste měnili výraz v obličeji... Tady byl totiž nejdůležitější casting (klaďák musí vypadat jako klaďák a záporák jako echt záporák) a potom už jen všichni až na malé výjimky předčítají repliky, bez jakékoliv snahy o herecké výkony - a vydrží jim to celých 9 epizod - fakt zajímavý...! A za 3. exteriéry - nádhera, asi pojedeme brzo do Řecka... ()
Nejdražší televizní projekt v dějinách Řecka. Natáčelo se v době covidové na ostrovech Paxos a Korfu. Řecká soukromá televize MEGA s velkou pompou už od jara inzeruje premiéru seriálu, o němž jsem někde četl, že nebude reprízován. Ovšem včera jsem se dočetl, že od prosince bude k vidění i na Netflixu, tak uvidíme, jakými jazyky bude film opatřen v dabingu a otitulkován. Sledujeme online na webu Mega a zatím je to solidní soap opera v krásném prostředí s nádhernou Kleliou Andriolatou, jenž se v třetím díle odhalila. Zatím je venku 5 dílů z 9. EDIT na konci: Tohle prostě funguje. Léto, vášeň, zakázaná láska, nešťastné manželství, homosexuální vztah (vč. velmi explicitních scén) dvou mladých obyvatel ostrova. Dvě postavy dostaly do vínku být odporné, násilník Charalambos a Orestova snobská milionářská žena s francouzskými kořeny, a jsou skutečně odporné. Vzhledem k velmi otevřenému konci se dá očekávat, že Christoforos bude chtít pokračovat. Na Netflixu (řeckém) je seriál opatřen řeckými a anglickými titulky (jakože asi i tureckými, ale koho by to zajímalo). Jestli se dají čekat i překlady do CZ, těžko říct. ()
I přes otevřenost vůči turistům zůstávají Řekové často lapeni svými tradicemi řídícími jejich každodenní životy. Bez ochoty k jejich změně. Tento druh seriálů potřebují jako koza drbání. Odraz nastaveného zrcadla není totiž příliš lichotivý. Rozhodně se nejedná o telenovelu, ve které je děj příliš natahován kvůli vysokému počtu dílů. Vše v naprosté symbióze funguje a výsledek je, nejen na řecké a Netflixácké poměry, vynikající. ()
Photo © Netflix