Reklama

Reklama

Smrtící výstup

Trailer 1

VOD (1)

Mladého anglického horolezce vyláká jeho přítel do Alp, aby mu pomohl zdolat "velkou trojku" - Matterhorn, Eiger a Mont Blanc. Přestože jsou při výstupu na první dva vrcholy svědky děsivých úmrtí, snaží se vytrvat až do konce, aniž by tušili, že se na druhé straně hory blíží smrtící bouře. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (18)

Marze 

všechny recenze uživatele

Horolezecký film o dvou nejlepších přátelích, kteří milují vzrušení z lezení. Film není tak špatný, jak se snadno kritizuje z postele. Lezecké scény jsou dobré, snímané z dronů, ale jinak film nenabízí vzrušení naznačované z jeho názvu. Je to monotónní a celkem vyčerpávající. Bude to pro vás takový vytrvalostní test. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Film plný kontrastů. Na jedné straně grupa otravně užvaněných, namachrovaných a někdy až nesnesitelných borečků a... boreček(?) s vizáží pornohereček, s tunou otravných plků a namachrovaného přiožralého hýkání po alpských bárech, ke kterým jsem cítil jen antipatii a bylo mi buřt, jestli a jak v horách zhebnou. Na straně druhé úchvatné a skvěle nasnímané horské scenérie, dechberoucí lezecké (ale i lyžařské) záběry, sympatický boreček v hlavní roli a tak či onak dobrý a vcelku uvěřitelný příběh (tedy ten lezecký, ne vztahový). Takže pozitiva samozřejmě převažují. Film jako stvořený pro latentní dobrodruhy, kteří si rádi v posteli a s plným břichem představují, jaké by to asi mohlo být při divoké noční bouřce na severní stěně Eigeru nebo Mont Blancu. Jen mám takový dojem, že Matterhorn, Eiger a Mont Blanc určitě nebudou "trojicí nejnáročnějších hor světa", jak se píše v anotaci. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Úžasné záběry z francouzských a švýcarských Alp pohladí po duši každého fanouška VHT. Snaha o netradiční drama z prostředí vysokých hor, kterými nejsou Himaláje nebo Andy se DEFINITIVNĚ cení. Filmově... zejména scénáristicky a herecky je to však naprosté utrpení. Takže asi takhle... fanoušci Alp, nechť se obrní proti amatérismu a vychutnají si krásné záběry známých hor s "přetáčením" nekonečně nudných "dramatických" dialogů. Ostatní diváci ruce pryč. 3 hvězdy za alpskou originalitu a z lásky pro Chamonix. Takto Bílá hora vypadá z vlastních očí: https://www.youtube.com/watch?v=3Tz8lN_oAeU  ;) ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Jediné čo by sa dalo na filme vyzdvihnúť, sú krásne zábery hôr, prírody a scenérie. Inak sa jedná o dosť nudnú a hlúpu záležitosť. Nelogické konanie postáv, nie príliš vydarený výber hercov a dosť predvídateľný dej. Ak predsa len niekto túži po kvalitnom horolezeckom filme, Everest s Gyllenhaalom a Brolinom je o 2 triedy lepší. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Z filmů s podobnou tématikou mne tento oslovil nejméně. Jako jo, super záběry Alp, ale to je asi vše, co mě bavilo. Příběh sám o sobě by nebyl špatný, ale kromě hlavního hrdiny a jeho milé jsou ostatní postavy pěkně otravné. celkově to zpracování je takové nijaké, jakoby plynule nenavazovalo tak, aby to u mě probudilo nějaký adrenalin nebo napětí. Pasáže z barů a hospůdek mi připomínají tak Beverly Hills 90210 a z toho už jsem fakt vyrostla. ()

Galerie (114)

Reklama

Reklama