Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Jeho otec má jako nechvalně známý čaroděj na svědomí brutální masakr. On teď mezi dvěma znesvářenými klany hledá svoje místo i neobyčejné schopnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (18)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Připomíná mi to dnešní dobu, kdy jedni si hrají na lepší lidi a shlížejí s vrchu na lůzu, dezoláty atd. Přitom se neštítí používat stejné metody jako oponenti, které kritizují. Tady máme jakési světlé čarodějníky, kteří bojují proti zlu metodami, za které by se nemusel stydět běžný padouch. Největší zlo je otec hlavního hrdiny a tak nějak tušíme, že vše nebude tak, jak nám to čarodějnická Kavárna předkládá. Násilí a nenávist je středobodem seriálu. Děj naštěstí občas vylepší nějaký ten zvrat. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí a žánr fantasy má u mě vždy implicitně + 1 bod. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasická teenagerská fantasy, ve které se mezi sebou mydlí dvě znepřátelené frakce nadpřirozených potvor. Tentokrát se jedná o čaroděje. Sice jsem moc nechápal, jaký je mezi nimi rozdíl, ale to je tady asi jedno. Všechno se točí okolo kluka, který je plodem zakázané lásky čarodějnických Romea a Julie a ze kterého mají vítr obě strany. Takže v kostce se jedná o stokrát viděnou a stokrát napsanou nastavovanou kaši. Nicméně i když je to místy typicky blbé, což je průvodní jev všech podobných projektů, své si tu odvedla sychravá atmosféra staré dobré Anglie a tvůrci překvapivě vsadili na řádně krvavou akci. Čarodějové a čarodějky si tu nic nedarují. Střílí po sobě kvéry i luky a šípy, trhají se na kousíčky, upalují, umačkávají a tak podobně. A dojde i na pár výživných detailů. Herecky to vyšlo tak napůl. S povděkem kvituji, že se tu nejedná o přehlídku hezounů a krasavic, ale na druhou stranu nějakou líbivější tvář bych uvítal. Navíc hlavní hrdina postrádá potřebné charisma. Naopak Isobel Jesper Jones jako jeho protihráčka mě bavila hodně a pokud bych hledal důvod, proč jít do druhé řady, tak by to byla vedle akce ona. Ale i když druhá série vznikne, nechám si jí v klidu ujít, protože i když se na to dalo v pohodě dívat, nemá v seriálové konkurenci šanci. Alespoň u mě ne. 60% ()

Reklama

Kienast 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem četl napůl zlý a napůl divoký, knižní předlohy, takže mohu říct, že jde o solidní zpracování, kterému podkopává nohy slabší casting. V celku ovšem jde o solidních 7/10 a ti co prskají, že se tam líbají dva muži, by měli vědět, že je to tak i v předloze z roku 2014 !!! Takže žádný výmysl Netflixu :) ()

Mirek.Zigmun

všechny recenze uživatele

Co to sakra je! Tohle má být převedení mé milované knižní předlohy na obrazové zpracování? Pro mě absolutní zklamání. Přijde mi, že tvůrci se absolutně vykašlali na předlohu a to hned v názvu seriálu. Vytvořili jen další seriál, kde je hlavním prvkem násilí a spousta krve - to teď frčí. Z velké části smyšlený děj a postavy, které vůbec neodpovídají knihám a jejich popisu. Nejvíce jsem měl v knihách rád postavu Gabriela, kterou zde vůbec nemůžu vystát. Nejen, že vypadá úplně jinak, ale chová se jako blbec . Jediné, co odpovídá, je jeho 4% charakter.  Výběr ostatních herců už raději nekomentuji. Nejsou zde dodrženy ani základy světa čarodějů  a blažejů. Hlavním rozdílem jsou oči čarodějů, které jsou výjimečné a v knihách u jednotlivých postav popisované. To je jako by ve filmech o Harry Potterovi čarodějové nepoužívali ke kouzlení hůlky.  Zajímá mě jak dílo přijmou diváci a hlavně ti, co četli knihy. Uvidíme, zda Netflix natočí další pokračování, knihy jsou 3. Pokračování příběhu si nějak neumím představit, když některé postavy, které jsou v knihách ve 2., případně 3. dílu, zde zemřou. Nedávám odpad, ale hodnotit tento seriál také nebudu nebo spíše nemůžu. Kdybych nečetl knihy, bylo by to jiné. Pro info všem chytrákům ohledně LGBT - jedna z mála věcí, která je podle knihy, ne podle Netflixu. Nathan - bisexuál, Gabriel - gay, Annalise - hetero ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Klasickej koncept YA fantasy, ale dle mého skromného názoru docela novátorsky a svěže provedenej. Vyhnuli se tam několika okatě se nabízejícím černobílým klišé. Grandiozně je odkopli a udělali po svém. Nabídnuli mi něco trochu víc ze současného století a s moderní mentalitou, přestože si stále zachovali tu sympatičnost a jednoduchost YA tvorby. To mě baví. Snad až na to, jak jsem se nasmála jejich křečovité snaze neukázat bradavku v zápětí po tom, co rozložili několik lidí na tkáň ve slow motion:-D ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama