Reklama

Reklama

Kandidáti života a smrti

(TV film)
  • Západní Německo Fleisch (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva stipendisté Monica a Mike konečně našetřili dost na to, aby se mohli vzít a vyrazit na vysněnou svatební cestu. Šetřílek Mike míjí jeden motel za druhým, až na kraji Las Cruses v Novém Mexiku zastaví u oprýskaného podniku s nápisem Honeymoon Inn. Pokoj pro dva za $ 7.50 a kafe v ceně. Stará majitelka se na nic neptá, hned nese klíče a slíbenou kávu. Na tu ale dvě hrdličky nemají teď ani pomyšlení. Vzbudí se až před západem slunce. Blízko motelu je slyšet sanitka a zvuk se neustále přibližuje. Další děj připomíná spíše špatný sen – Mike je násilím naložen do sanitky a prchající Monica se stěží zachrání na dálnici, kde stopne náklaďák řízený Billem. (dopitak)

(více)

Recenze (54)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vysokému hodnocení na CSFD příliš nerozumím,protože kvalitou zpracování odpovídali Kandidáti přesně tomu,na co jsme od německých televizních filmů zvyklí.Thriller,který se snaží napodobovat známé vzory z produkce velkých amerických studií. Natočeno podle celosvětově rozšířené moderní městské legendy o "černé" sanitce, která loví oběti určené k odebrání vnitřních orgánů pro transplantaci nemocným zbohatlíkům.Celkový dojem 45%. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

"Maso pro doktora Jacksona".... tak po téhle větě mě po víc jak 20 letech ještě mrazí... zajímavý film, kdysi dávno běžel v kinech... Dnes bych se možná asi sem tam neubránil úsměvu, ale tenkrát!!! Pane jo... Film je o tom, jak na svatební cestě v USA lze přijít o manžela a ještě ho "rozporcovat" na životně důležité orgány pro bohaté a nemocné zájemce.... Film tehdy poukazoval na nelegální a vzmáhající se obchod s lidskými orgány... ještě, že hlavní hrdinka našla pochopení v "hodném a plně chápajícím" řidiči kamionu... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu jsem si dlouhá léta pamatoval pouze mrazivou zápletku a sexy hlavní hrdinku. Po letech jsem jej viděl znova a musím uznat, že ačkoli za tu dobu zestárnul a některé scény jsou dost naivní, má pořád něco do sebe. Na nic si nehraje a téma je stále aktuální. 60%. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle že má 75%? No to teda nevím mě to přišlo jako jedna velká blbost. Neuvěřitelně moc hluchých míst a strašně moc přepálené stopáž. Navíc ustřední herci musely být retardi protože to co tady předváděly bylo teda moc. ne tohle mě teda vůbec nebavilo a ani ta atmosféra za nic nestála. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Proč se vystavovali nebezpečným místům? Proč si našli k ubytování Hotel nedobré pověsti? Proč dráždili býka špičkou své boty? zasloužili si za to ještě větší trest, než je potkal. To se prostě nedělá. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Film posedlý pitím kávy. Ve své době možná působivé, dnes to spíš vyvolá úsměv na tváři. Škoda té zápletky, že se nevyvíjela zajímavěji. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Hotel pro mladé páry na líbánkách, jeho mexická majitelka a podivná bílá sanitka jako zásadní prvky přítomné od rozjezdu silně zarezonují v divákovi, stejně jako opakovaná hláška o masu pro doktora Jacksona... U tohoto, svého času snad i kultovního západoněmeckého horroru jsem měl přesně pocit, že koukám na léty provařenou filmovou klasiku. Navzdory případným slabším aspektům v zpracování mě úspěšně vezla v napětí a neškodně mírném strachu o postavy až do překvapivého vyústění bez ohledu na to, kolik různých žánrově spřízněných snímků jsem už viděl. Hraje se tu na prvoplánové zvraty, ale proč ne... i ten starý brněnský dabing či ve vztahu k námětu kontrastně pohodová titulní písnička učinily ze sledování filmu vyloženě retro zážitek, který však v pravé chvíli nabyl i tu správnou žánrovou atmosféru. [75%] ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Má to samozřejmě spoustu much, ale na německý televizní film je to překvapivě dobré. Zásadní je scénář, začátek trochu na způsob Hair, ale když přežijete hippies, nasednete do starého buicku (či co to je), užijete si krátkou svatební noc během odpoledne a oslní vás poslední paprsky zapadajícího slunce, začne pořádná jízda. Kamioňáci jsou tady frajeři a "síbíčko" se jim zatraceně hodí. Pak už film nabere lehce nepravděpodobnou cestu, ale za ten prostředek a německé vykreslení amerického středozápadu hodnotím za plný počet, lví podíl má i původní brněnský (výborný!) dabing s Miroslavem Donutilem, Evou Gorčicovou, Zdeňkem Maryškou, ale třeba i Karlem (J.R.) Janským a mnoha dalšími vyzkoušenými ale nepříliš oposlouchanými hlasy. Především Donutila lze poznat, i když to chce trochu mít ucho (dabing je z roku 1982). ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

To nepochopitelně vysoké hodnocení je možná - u mne určitě - dané nostalgií, neb v dobách , kdy u nás tenhle film běžel, jsme si podobných příběhů západní provenience mnoho neužili. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 3.9.1982 - réžia českého znenia (ČST Brno) = Jiří Kubík (3.4.2009) ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

nemohu si pomoci, ale po 4 shlédnutích velice zajímavý film. škoda že doktor Jackson tedy lékařka odešla, dobrá scéna a solidarita tiráků jen mohu doporučit deda :-) na němce velice dobrý horror :-) Ambulance 1990 je odvar :-) a Smrtící léčba taky i když tam hraje Pepe Hackman:-) ps psi se chovaj kytky se pěstují :-) ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá hvězda je z nostalgie, zase až tak dobrý tento thriller není. Ale mlhavě si pamatuji, že jsem ho kdysi dávno pradávno viděla v televizi, která žádné horory nevysílala. A doslova jsem si z něho sedla na zadek. Takže ano, dnes hodnotím spíše jako průměr, ale na film se dívat dá i dnes a znám mnoho horších mladších filmů. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Jako TV film až moc fajn, ale možná právě jako takovému tomu chybí nějaké komplexnější pojetí. Chybí tomu určité výraznější prokreslení systému obchodu s lidskými orgány, zdůraznění rozsahu moci této špinavé sítě, aby divák přesně věděl, v jak strašném pekle se to jeho oblíbené postavy ocitly Ted' to bude trochu SPOILER, ale tomuto druhu thrillerů obvykle víc sekne špatný konec a důkaz nezranitelnosti celé záporácké organizace. Věřím tomu, že stačilo psát scénář pro film s většími náklady, pro normální film, co půjde do kin a mohlo být všechno mnohem lepší. I takto je to super, ale... ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Vezu maso, maso pro doktora Jacksona! Tak touto větou je tenhle film zapsaný v paměti dnešních třicátníků a víc. Bohužel film nebyl natolik atraktivní, aby se dočkal více repríz a tak si už napořád budou pamatovat všichni hlavně tuhle větu. Sanitka co sváží nedobrovolné pacienty, jako náhradní díly na rozebrání, to byla hlavní dějová linie, která byla ale už tenkrát mnohokrát natočena a proto to nebylo ani příliš originální. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mna jakozto fundu kvalitneho hororu stale zaujimaju stredoveke temne legendy. Tuna ide len o ciernu sanitku, ktora udajne ... ale to sa dozviete z filmu, nemienim sa o tom rozpisovat. Herci su mne sice neznami, ale opreli sa do toho viac nez dobre. No a na zaver este par stredovekych temnych a menej temnych legiend. Tu ich zopar mate : Giles de Rais 1404 - 1440, Sawn Beane v UK, Vlad Tepes /znamy u nas ako grof Dracula/, Krysar v stredovekom nemeckom mestecku Hameln okolo roku 1284, Alzbeta Bathory 1564 - 1614, Biela Pani a Cierna pani /pykoska je, ze Bielu pani nemozete zamknut, prechadza cez steny/, Mallevs Malleficarvm, spanielsky Toquemada a Bernard Gui, no a z tych svetlejsich stredovekych legiend staci spomenut Robina Hooda, Janu z Arcu. 92 % ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opět shlédnuto. Prodej lidských orgánů a dva pošahanci v sanitce mi utkvěli už z mládí. Scéna, kdy saniťák, přejde do protiútoku mi zůstala v paměti. Hodně lidí tu kritizuje vysoké hodnocení, ale vemte v potaz rok 1979 a kdo viděl film v té době, ví že tady nic takového nebývalo a tak nostalgie i vzpomínky posunou film vysoko. Dnešním pohledem již naivní film byl ve své době velmi napínavou podívanou. ()

Reklama

Reklama