Reklama

Reklama

Kandidáti života a smrti

(TV film)
  • Západní Německo Fleisch (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva stipendisté Monica a Mike konečně našetřili dost na to, aby se mohli vzít a vyrazit na vysněnou svatební cestu. Šetřílek Mike míjí jeden motel za druhým, až na kraji Las Cruses v Novém Mexiku zastaví u oprýskaného podniku s nápisem Honeymoon Inn. Pokoj pro dva za $ 7.50 a kafe v ceně. Stará majitelka se na nic neptá, hned nese klíče a slíbenou kávu. Na tu ale dvě hrdličky nemají teď ani pomyšlení. Vzbudí se až před západem slunce. Blízko motelu je slyšet sanitka a zvuk se neustále přibližuje. Další děj připomíná spíše špatný sen – Mike je násilím naložen do sanitky a prchající Monica se stěží zachrání na dálnici, kde stopne náklaďák řízený Billem. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Opsha 

všechny recenze uživatele

Film skončil, pod titulky dohrála pěkná titulní skladba, příhodně jménem What is a value of a life . Teď je čas jít hodnotit. Což je těžké jelikož jsem Kandidáty v kinech nezažil, a tak je nemám spojené s nostalgiíí. I tak ale můžu potvrdit, že režisér odvedl velice slušnou práci, stejně tak hudební skladatel. Postupem filmu člověka mrazilo z jakékoliv auta s majáky, stejně tak i uniformované osoby. Problém je ale ve scénáři, který tu slavnou organizaci obchodníků s orgány načrtl jenom velmi letmo a ne zrovna logicky. Moc realistické není ani jak hlavní hrdince hned každý, téměř na potkání její příběh uvěří. No a raději se nebudu zmiňovat ani o závěrečné honičce sanitek, která svojí trapností celý film málem posílá do kopru. Ovšem něco jsem slyšel, že se chystá remake, situovaný do Afriky. Na to budu zvědavý. Atmosféra výtečná, scénář drhnoucí ale bavil jsem se velmi slušně, dvě hoďky utekly jako nic - tři a půl pračky Whirpool ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá hvězda je z nostalgie, zase až tak dobrý tento thriller není. Ale mlhavě si pamatuji, že jsem ho kdysi dávno pradávno viděla v televizi, která žádné horory nevysílala. A doslova jsem si z něho sedla na zadek. Takže ano, dnes hodnotím spíše jako průměr, ale na film se dívat dá i dnes a znám mnoho horších mladších filmů. ()

Reklama

Shredo 

všechny recenze uživatele

Najvýstižnejším slovom by bola asi naivita, ktorá bola cítiť všade navôkol. Nepravdepodobné a nelogické konanie postáv mi priam liezlo na nervy a znemožňovalo mi sa čo i len sústrediť. Každopádne, jadro nebolo ťažkopádne. Dalo sa z toho ťažiť. Téma je stále aktuálna, no film mi priniesol veľké sklamanie. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, hodně silná atmosféra, na televizní film je to skvěle natočené, první půlka mi sedla celkem dost i přes pár pitomostí, ale krucinál, ten konec měl být jako co? Závěr je tu totiž skutečně prapodivný, sice se na jednu stranu nedá moc odhadnout, s čím tvůrci vylezou, ale na tu druhou to všechno přichází zničehonic a absolutně jsem nechápal, proč se daná postava chová jednou tak a potom jinak, nebo proč se rozhodne udělat něco, co povede k tomu a tomu a při tom je to naprosto očividné... A i ty úplně poslední záběry jsou takové, jak to říct.... nikam nevedoucí? Prostě v té poslední třetině je ten scénář dost vachrlatý a bohužel mé dosavadní dojmy shodil na tři hvězdy, i když jsem tomu dlouho chtěl dát slabé čtyři... Ale i tak je to celkem slušné a to k tomu nemám žádný nostalgický vztah. Dokonce si ani nemyslím, že to zestárlo, jen si to chtělo víc vyhrát se scénářem. Silné 3* ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Na filmu jsou zjevné skoro čtyři dekády staré prvky. Ale i přes své stáří je film dobře postaven a zejména napětí je cítit dost silně. Film nám předkládá nadčasové téma únosů lidí a následný obchod s jejich orgány. Dovolím si říct, že ve filmu jsou patrné horrorové prvky - zjevující se sanitka a dvojice mužů v bílých pláštích - jež vytváří poměrně hustou atmosféru. Určitou beznaděj můžeme spatřovat ve faktu, že obchod s lidskými orgány je velmi dobře organizován a především, že jej řídí velice dobře situovaní lidé, na kterých prakticky nemůže ulpět ani zrnko podezření. Dostat takovouto organizaci jako jednotlivec je vcelku nereálné. Film nám ale dokáže dát utěšující naději. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Inspirací pro film byla fáma pocházející z ČSSR o černé sanitce. (ČSFD)

Reklama

Reklama